Cat timp pierzi cand ridici un colet de la posta?

Dupa ce am pierdut azi 26 de minute intr-un orificiu postal, am facut o simpla formula matematica prin care fiecare isi va putea calcula, de la intrarea in posta, cat timp va pierde in aceasta institutie.

Formula e cam asa:  (minute petrecute per ghiseu + 33% nu gasim coletul) X numarul de persoane din posta X (numarul de ghisee pe la care treci + sictir).

Desi timpul petrecut la un ghiseu este de doar 3 minute si toate operatiunile s-ar putea rezolva in acest timp, 3 oameni se vor plimba in acelasi rand de 3 ori pe la doua ghisee.

Ghiseul 1. coletele se ridica de la ghiseul 4

Ghiseul 4: semnati aici si mergeti sa platiti la ghiseul 1

Ghiseul 1: daca ati platit, mergeti la ghiseul 4 sa-l ridicati

Ghiseul 4: acum ati platit? ma mir, nu gasesc coletul!

In majoritatea cazurilor vei avea tot aceleasi 3 persoane in fata ta cu sanse foarte slabe ca una sa termine mai rapid de 3 minute. Daca termina mai rapid, sigur va ajunge in spatele tau la o urmatoare vizita la ghiseu. Bine ca n-a vrut nimeni sa cumpere timbre.

Posta Romana e singura institutie de stat profitabila.

15 thoughts on “Cat timp pierzi cand ridici un colet de la posta?”

 1. o alta chestie ce nu o inteleg este faptul ca trebuie sa ridic unele colete de la posta din nufaru, iar eu apartin conform adresei din buletin de posta din rogerius (deobicei acolo veneau coletele, mai nou am mers in nufarul dupa ele).

 2. Ma mir, eu ridic colete cam odata pe luna si platesc mandat postal cam tot asa, mai mult de 5 minute nu am stat nici odata. Mandatul il platesc la ghiseul 8 iar coletele le ridic din partea cealalta (nu stiu numar). Vorbesc de posta mare de pe Ciorogariu. Trebuie sa mentionez ca in majoritatea cazurilor merg intre ora 9 si 10 dimineata.

 3. Faza cu Nufaru am patit-o si eu, chiar nu pricep care e logica. As intelege daca toate coletele s-ar duce intr-un loc, insa in momentul in care, unele se duc in centru altele in Nufaru (ma refer la acelas tip de colet si marime, trimis de acelas expeditor)nu mai vad nicio logica. Oricum, Posta a pierdut foarte multi clienti in favoarea curieratelor. In ritmul asta or sa pierda si mai multi.

 4. Nici eu nu stau prea mult la posta de obicei doar cand mai nimeresc cate un popa cu 30 de colete de trimis si clar se intampla pe la orele 12-14 .

 5. Poate ai gresit codul postal si atuncea iti trimite la nufaru ca poate codu pe care lai dat tu apartine de nufaru … eu zic sa verifici … eu primesc bine de fiecare data … dar faza cu statu la posta si pe mine ma omoara … niste incompetentzi domnule … mai ales ca meri dimi dupa colet si aia iti zice asa razand (ia ca a venit fraieru) va rog sa revenit mai dupa masa dupa el … de ce nu stiu … si nici nu ma intere … nu`mi deconteaza ei mie drumu si nici timpu pierdut … data viitoare cand mai patesc sun la protectia consumatorului si sa vad cum imi plateste domna de la ghseu toate coletele … daca asa de comozi sunt … plus ca oficiile postale sunt pline de babe incompetente … de ce nu angajeaza oameni tineri potenti … competenti … cand vezi babele alea la ghseu care mai au putin si trec alaturi de cei morti iti vine sa te iei sa te tot duci … pacat ca e ieftin … cred ca ar trebui sa imi fac si eu serviciu postal …

 6. Acuma sa fim seriosi, la ce preturi are Posta Romana la ce servicii va asteptati? Exista Fan Curier daca doriti nervi 0…:-)
  Nu iau apararea Postei ca nu lucrez acolo, dar macar in cazul asta avem de ales, e competitie. Cu curentul, gazul, apa, primariile e mai greu, ca primaria e doar una :-))

 7. Vineri s-a pus coletul la un oficiu postal in Bucuresti, luni la ora 10 jumate a venit postasul cu hartia sa ma duc sa il ridic, am fost acolo la ora 5 si 20 la ora 5 si 30 ieseam din posta de la gara, cost 10 lei.
  Coletul continea 2 roti de bicicleta, mi-a fost frica sa nu se deterioreze dar erau in stare impecabila.
  Partea proasta – pe unele pagini info web au ramas vechile locatii ale oficiilor postale asa ca m-am dus initial la un alt oficiu, pe pagina oficiala a postei datele sunt corecte, asa ca invatatura de minte, sa nu ma iau dupa toti expiratii. 🙂

 8. Depinde de cine serveste. In Valcea am o ”angajata preferata” (adica o tipa tanara si prompta) care-mi rezolva coletul in max 10 minute cu tot cu hartogarie.

 9. Cunosc, cunosc. E o instituţie formidabilă.
  De fiecare dată când ies din poştă am capul roşu iar pe urechi îmi ţâşnesc aburi.
  Ieri a durat 30 de minute până să renunţ la a mai timite un pachet prin ramburs. În timpul ăsta am stat la coată, m-am certat cu handicapata de la ghişeu şi am scris numele + adresa mea & numele + adresa destinatarului de câte 6 ori.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading