WordPress BooShit

  • – mai prost decat 2.8 e doar 2.9
  • – updateuri prea dese. Da, stiu ca trebuie reparate bugurile si gaurile de securitate.
  • – niciun update minor care nu strica ceva incepand cu plugins si terminand cu functionalitatea wordpress in sine
  • devine prea “bloated”, nu ar putea sa puna noile features wordpress intr-un plugin oficial? Mai bine punem din start mai multe chestii de care nu are toata lumea nevoie dar care se pot strica. NU! Asta nu e inovatie!
  • 4 servere centos 5×64, acelasi setup, aceleasi versiuni php (5.2.12), aceleasi setari – pe unul nu mai merge publicarea de articole – eroare aici
  • folosesc wordpress de 4 ani. N-am avut probleme in 3 ani cate am avut incepand cu 2.8
  • pentru unele pluginuri apar 2-3 updateuri pe saptamana (xml sitemap, all in one seo), de parca doar asta as avea de facut (mai ales cand ai cateva zeci de site-uri pe wp)
  • avem 100 de distributii linux, 20 de webservere, 20.000 versiuni php (4.x, 5.1.x, 5.2.x, si in curand 6 etc )  cu 50.000 de setari si modificari, 100.000 scripturi care ruleaza pe ele – ma mir ca mai exista orice compatibilitate intre ele si ca nu se prabusesc toate ca WTC

WTF?! Alternative?

19 thoughts on “WordPress BooShit”

  1. Expression engine, drupal, textpattern, typo (grade diferite de complexitate și features).

    Și probabil mai sunt câteva (zeci) cunoscute dintre care ai putea alege. Timp să ai 🙂

  2. Bai, sa fiu al naibii, eu n-am avut fix nici o problema. Si n-am un site, am mai multe. Iar 2.9 chiar are features misto. Unul dintre ele, daca vrei, e wp_post_thumbnail. Usureaza nespus munca unui developer de teme wp.
    Legat de pluginuri, cred ca pur si simplu folosesti prea multe :)) Cu cit mai putine (inclusiv update-uri), cu atit mai putine queryuri de mysql, cu atit mai bine 😀

  3. Ah, apropo de eroarea aia… Tu chiar folosesti auto-update? Eu fac toate update-urile manual, cu overwrite pentru fisiere, cu delete pentru directoare (wp-admin si wp-includes), upload la latest.zip direct de pe desktop, prin File Managerul din CPanel, dezarhivare, mutare directoare tot prin File Manager. Dureaza maximum un minut.
    Autoupdate-ul ala e de rahat de la prima lui versiune si pina in prezent.

  4. @Subiectiv: update din consola unde e posibil. Zici ca n-ai avut probleme dar updaterul e de rahat 🙂
    Nu folosesc multe plugins.
    @Robintel: no way! 🙂
    @Tudorg: IIS dar nu cu wordpress 😛
    @Zoso: si cu updateurile de securitate ce facem?:)

    Movable Type anyone?

  5. Problema ta in cazul asta este ca ai un plugin care re-declara o clasa care intre timp a fost introdusa si in codul de baza.

    N-ar trebui sa fie nici prea dificil de reparat, nici prea dificil de diagnosticat. WordPress nu este o solutie software pentru oamenii care nu-s dispusi sa citeasca cod. Pentru ei exista blogspot si wordpress.com

  6. Joomla dar vorba lui Robintel, nu prea e pentru blog-uri iar daca esti obisnuit cu WP, schimbarea in modul de organizare/lucru/etc poate iti poate provoca tulburari psihice.
    Apropo, se asteapta lucruri mari si bune cu Joomla 1.6 🙂

    Poate Movable Type..?

  7. [url=http://e107.org/news.php]e107[/url] ? nu are mutle pluginuri, are cam totul ce merita integrat in el. Updaturi rare si putine buguri. De securitate nu stiu.

  8. Eu nu fac update decat dupa o vreme, daca nu apare feedback negativ de la comunitate. Ca acum 🙂 O vorba inginereasca spune: daca un lucru merge, nu-l repara. Daca update-ul e necesar il fac, daca nu, mai astept si evit complicatiile.

  9. Siropele, nu-ti pune Joomla, ala e pt. site-uri serioase. =))

    Sincer, daca mi-as face “glob” d-asta (nevah!) mi-as instala Movable Type. Si gata. :))

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading