Cine ar trebui sa detina controlul asupra internetului?

Cea mai mare aberatie citita azi:

Complaints about continuing US government control of Internet domain name issues surfaced again this week in Egypt at the UN-backed Internet Governance Forum. Should the US government step even further back from the Internet? Ars Technica

Egipt (LOL) si ONU viseaza la controlul asupra DNS-urilor centrale ale internetului (root DNS). Unor capete patrate nu le convine ca “SUA detine control asupra internetului” si vor si ei o feliuta.

Mai repet odata, tari cu o istorie lunga a cenzurii vor control asupra internetului. Nu conteaza cine-a inventat TCP/IP si serverele DNS, cine a lasat pe toata lumea sa se conecteze si sa se foloseasca de standarde, ONU vrea control. Eu zic sa-l dam Chinei!

Internetul nu e al Statelor Unite, al unui continent, al unei tari, persoane sau presedinte, e al tuturor. Pana acum SUA si-a respectat atributiile, de ce sa repari ceva ce nu e stricat? Daca vor “deconecta” Iran-ul sau le vin alte porcarii in minte, vor fi si ei sanctionati.

Pace se poate face doar eliminand politica.

The Internet interprets censorship as damage and routes around it. “John Gilmore”

Nimeni nu trebuie sa detina controlul asupra  internetului, nimeni nu il detine. SUA are doar doua organizatii care se ocupa mai mult de el. E o iluzie faptul ca ar fi al lor sau ca-l poti lua si face al tau.

Cat despre Egipt, sa-si traga internet inainte de a veni cu pretentii…

6 thoughts on “Cine ar trebui sa detina controlul asupra internetului?”

  1. The internet means freedom … and freedom belongs to the people … deci internetu e al tuturor … si faza cu egipt ai zis bine … sa isi traga internet inainte sa comenteze … 😀

  2. Las ca intra kkatul de Grozea de la HIQ ,la tine pe blog si ne egzplica el cum e cu netul si drepturile de autor.

  3. ma mir ca baga cineva in seama Egiptul. Ca nivel al educatiei sunt cu 500 de ani in urma Primul Ministrul al egiptului a declarat la o emisiune TV ca nu e existat holocaust si este doar o conspiratie a evreilor.

  4. egiptenii sunt suparati ca internetul nu are o structura piramidala probabil sau ca nu se uita nimeni in live streaming la inmormantari de faraoni

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading