Sentiment suprem pe bicicleta printre ultimii patrioti

Ultimele vizite prin Cluj si Timisoara mi-au demonstrat ca mai exista bunavointa si omenie in Romania. A doua concluzie ar fi ca daca vrei sa incepi o revolutie, tot din Timisoara trebuie s-o incepi.

Nu stiu de ce am intarziat atat de mult cumpararea unei biciclete. N-am mai pedalat niciodata prin oras cat am pedalat in Timisoara. Ai un sentiment unic de apartenenta cand te plimbi printre alti 1000 de biciclisti. Oare cum s-au adunat? Sigur nu i-au atras baloanele de culoare roz (care e defapt magenta!).

Timisorenii sunt uniti in cuget si-n simtiri, sunt nerabdatori sa iasa in strada de cate ori castiga Poli sau cand vor sa transmita un mesaj autoritatilor. Sunt soselele lor, au biciclete, au demonstrat inca odata ca merita mai multi kilometri de piste. In alte orase n-ai sa vezi prea curand asa ceva.

Acum doua saptamani am pus in casa primul bec eco, in weekend am pedalat si anul viitor as vrea sa fac un tur al tarii pe bicicleta impreuna cu Sebi si “alti eroi” care se incumeta. Acum stiu ca se poate, primii pasi sunt mai mici.

Multumim organizatorilor, lui Marius si Emil Cristescu, Amaliei Matei, oameni cu intentii nobile intr-o societate mizerabila. Omenia n-a murit in Romania.

Multumesc bloggerilor timisoreni pentru compania de sambata seara la Hotel Timisoara. Sunteti cea mai cool gasca din Vest.

semnat al vostru Zorro cu balon roz calare pe bicicleta

oradeanul pe bicicleta

5 thoughts on “Sentiment suprem pe bicicleta printre ultimii patrioti”

  1. Da’ la evenimentu’ omolog si la fel de ecologic din urbea-ti natala, de ce nu te-ai bagat? Si cat de ecologica iti pare eliberarea inspre bolta cereasca a acelor baloane magenta?

  2. @Magus: nu aveam bicicleta (asta a fost motivul principal) si stiu ca eram ocupat cu ceva de n-am putut nici sa ies. Nici nu stii cat de rau imi pare ca n-am fost.
    Cat despre baloane, un sacrificiu mic pentru o cauza mare.

  3. hint !!!
    cind te intilnesti cu Bolojan , ia explica-i ca de-a lungul Crisului ( jos linga apa , chiar pe margine ) se poate amenaja o pista de biciclete, pe fiecare sens .
    Cu o bici si pista de-a lungul Crisului traversezi TOATA ORADEA IN 15 MINUTE – nici cu AMBULANTZA CU GIROFAR SI SIRENE NU REUSESTI PERFORMANTZA.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading