Cum spuneam…

… intr-un post pe blogul personal: initiativa Primariei Oradea de a feri orasul de mizerie nu va functiona pana nu se va imbunatati sistemul de salubrizare a strazilor si a altor spatii publice. Pana vezi chestii de astea pe strada:

… sau de astea:

… nu exista o sansa reala de schimbarea atitudinii oradeanului obisnuit fata de curatenia orasului.

Acum citesc pe Bihon o stire care imi confirma teoria: RER Ecologic Service va face curatenie mai des pe strazile si statiile OTL din Oradea. Foarte bine – e un pas inainte. Daca oradeanul de rand vede curatenie in jurul lui poate ii va fi jena sa arunce gunoaie pe jos. Asa da, avem sanse.

Deasemenea, am inteles ca Politia Ecologica si cea Comunitara s-a apucat de treaba:

Potrivit informaţiilor furnizate de comandantul Poliţiei Comunitare Oradea, gen.(r.) Crăciun Leucea, timp de două luni instituţia a organizat o campanie de informare a publicului, în legătură cu noile prevederi. Au fost concepute câteva tipuri de notificări şi distribuite trecătorilor 5.000 de exemplare, pentru diverse situaţii (şoferi ori pietoni suprinşi de poliţişti sau de diferite persoane aruncând deşeuri aiurea). În paralel, au fost împărţiţi în şcoli şi pe străzi 400 de fluturaşi, de mai multe tipuri (conţinând mesaje de prevenire a abandonului animalelor de companie pe străzi şi de păstrare a curăţeniei pe spaţiul public).

În această perioadă, cei surprinşi că nu respectă curăţenia au primit avertismente, însă după finalizarea campaniei – săptămâna trecută – agenţii Poliţiei Ecologice nu mai au pardon, trecând la amendarea acestora. Pe parcursul a doar patru zile, în perioada 23 – 26 octombrie au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 15.500 lei.

Bun asa. La mai mare! Sa facem din orasul nostru un loc mai frumos. Impreuna.

“;
echo “

“;
echo get_avatar(‘[email protected]’, ’60’);
echo “
“;
print “

Articol scris de The Fan
Twitter: @thefan
Blogul meu“;
echo “

“;
}
?>

4 thoughts on “Cum spuneam…”

  1. stai linistit nu trebuie sa se lucreze numai pe la primarii si la firmele de salubrizare, trebuie sa se lucreze si la mentalitate romanului, de cate ori nu am vazut pe strada oameni adulti, inclusiv copii lor, soferi si aproape toate categoriile de persoane aruncand o sticla, o punga ce chips, o ceva pe jos ( hartiile se exclud ). deci oke sunt deacord cu tine, trebuie o organizare mai buna a firmelor in speţă dar, ar trebui sa ne educam poporul prima data !

  2. citat
    Tu crezi ce spui? Romanului nu ii va fi jena sa faca asta pana nu-si scoate din cap conceptia “Ce p*la mea? Io ii platesc sa faca curat, apoi sa faca….”
    Singura sansa e de a intra puternic cu sanctiuni. Eu i-as mai pune pe ia sa isi adune toate mizeriile si sa le bage in cosul de gunoi.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading