Masuri anticriza cu Dinu Patriciu

Dinu Patriciu a raspuns sambata dimineata catorva intrebari puse de vizitatori pe chatul siteului masuri-anticriza.ro

Au fost multe intrebari despre online si cateva despre fotbal (wtf?). Mi-am gasit si eu raspunsul partial la o intrebare.

Pentru toti cei care ma intreaba despre investitiile in on-line: Domeniul virtual este un instrument ce devine indispensabil. Deocamdata e doar un commodity. Se va diferentia, va deveni extrem de variat, va produce servicii de o valoare ce cu greu ne-o putem imagina astazi. Pui cap la cap observatiile si studiile psiho-sociologice si cauti solutii pentru problemele oamenilor, altele decat cele de pe vremea postei. Nu cumva sfarsitul sistemului bancar va consta in punerea cap la cap a celor care au nevoie de bani cu cei care vor sa imprumute printr-un clearing house virtual? Nu cred in secondife.com dar sunt convins ca vom gasi in joaca pe internet utilitati nebanuite. In concluzie, voi investi din greu in on-line. Ma intereseaza orice idee ba chiar vazand cat de multe intrebari sunt voi crea pe acest site o rubrica de idei pentru business-ul on-line. Nu ca sa vi le fur ci pentru ca eu cred ca o afacere buna e cea din care profita toti cei implicati. […]

Cred ca media, mai ales in ceea ce priveste print-ul, prin sinergille pe care le are cu internetul, va creste spectaculos in urmatoarea perioada. Astazi, datorita internetului, stirile, informatia este gratuita. In cativa ani nu va mai fi asa. Informatia de calitate va costa. Este o evolutie fireasca si cred ca fabricile de continut, bine structurate ca business, vor putea fi foarte profitabile. Pe de alta parte, slava Domnului, pot sa fac doar ce imi place.

Poate oferi onlineul solutii pentru iesirea din criza?

Alte citate (favorite) marca Dinu Patriciu:

  • Vom iesi din criza cand ne vom schimba mentalitatile, vom renunta la mitul muncii, la redistribuirea sociala de catre un stat hot si corupt, cand vom intelege ca egalitatea de sanse este principalul motor al cresterii.
  • Da, acum este indicat sa incepi o afacere. In criza totul este in miscare, e rapid, echilibrele dispar, se nasc nise in care poti dezvolta o afacere profitabila.
  • Viitorul va fi al dolarului.
  • Politica mi-a adus numai necazuri. Cheia succesului este A NU FACE politica.
  • Ca sa terminam cu spaga ar trebui sa o legalizam.
  • Nu am nevoie de yesmeni, ci de oameni care ma contrazic. Un leader sau o echipa trebuie sa stie sa intoarca in fiecare clipa moneda si pe partea cealalta.
  • Tanarul om politic de afaceri este un candidat sigur la faliment. Un idiot.
  • Nu exista satisfactie mai mare decat aceea de a lasa ceva dupa tine. Cum altfel decat asa? Educatia este cea mai mare nevoie a societatii romanesti.

Este cineva care nu se regaseste? Sa nu uitam totusi ca si Dinu Patriciu e om politic 🙂

P.S: Dinu Patriciu a spus ca nu va cumpara Steaua sau alta echipa de fotbal din Romania.

10 thoughts on “Masuri anticriza cu Dinu Patriciu”

  1. Mai adaug un raspuns la o intrebare de-a mea care suna cam asa:
    – “Ce il face fericit pe Dinu Patriciu?”
    – “Faptul ca acum vorbesc cu voi, comunic. Este bine.”

    Trecand de insolitul chat-ului si cei peste 80 de useri online necenzurati, http://www.masuri-anticriza.ro/ chiar este o lectura care iti poate da de gandit, la modul serios.

  2. Ia-o mai încet cu zeitgeistu, ăla cu venusul lui e un idiot. Sistemul acela nu e nimic altceva decât o dictatură tehnologică.

    Dacă nu vor fi bani, se va face schimb cu obiecte practic, şi bine-am revenit în epoca de piatră.

    Sistemul monetar în sine nu e deloc rău. Ce e rău e faptul că unii câştigă 1 $ pe zi şi alţii 10 $ pe oră.

    Dar asta nu e vina sistemului, e vina lăcomiei umane pur şi simplu.

  3. Partial adevarat, insa esti dezinformat total pe langa tema. 🙂 Inclusiv capitalismul este o dictatura pacat ca esti prea indoctrinat sa vezi asta. 🙂

  4. Siropel, o simpla rectificare la ce ai scris: “Tanarul om politic de afaceri este un candidat sigur la faliment. Un idiot”
    Vezi ca nu ai specificat contextul…Userul a intrebat asta:
    thefua.ro: (11:52:47)

    Un TANAR om de afaceri mi-a propus sa intru in partidul in care e si el membru si sa-l sustin ca sa poata accede la oarece functii ce ii vor permite sa-si dezvolte business-urile mai bine.
    Cati ani trebuie sa mai asteptam pentru a avea politicieni cu coloana vertebrala?

    Cu alte cuvinte vorbea de tineri oameni politici care tintesc smechereli, nu se referea in general la tineri oameni de afaceri care fac si politica, fiindca in anii 90 exact din asta era si Patriciu 🙂

  5. RE: Viitorul este dolarul: unii analisti sustin ca UE este sortit esecului (nu poti pumpa cacatele tale in aceeasi piete de consumatori prosti pana la nesfarsit). Economia americana in schimb nu depinde de alte tari, deci va ramane mai stabila. Deci poate avea un pic de dreptate acolo…

  6. @ the fan – stii care-i cea mai mare piaza de desfacere a germaniei ,frantei , italiei ?
    America – cele mai multe produse de lux , acolo ajung.
    Ferarri, Moet , Porsche , Chanel , Chianti – acolo se duce.
    Economia americana nu depinde de altii ?
    Si daca europa incepe sa utilizeze altceva decit : produse Microsoft – ce face batrinu Gates,
    sau daca americanii nu-si mai vind prin shantaje avioanele , si alte tehnologii de razboi ?
    economia mondiala e un pulovar mare , daca se gaureste undeva se simte frigu.
    Mai gindeste-te.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading