Bloggerii oradeni s-au speriat de subiecte

Nu stiu cum se face dar majoritatea bloggerilor oradeni vin in numar mult mai mic la blogmeeturi atunci cand se propun subiecte de discutii “mai serioase”.

Alin Cristea spune ca nu e multumit de intrebarile adresate de bloggeri lui Ilie Bolojan. Asta in cazul in care nici Alin n-a putut sa puna intrebari mai bune decat restul.

Tudor Galos nu intelege de ce bloggerii care n-au venit la intalnirea cu primarul, bloggeri care lipsesc fix de la intalnirile lor, mai au blog si se numesc bloggeri.

E criza in Oradea, criza de bloggeri!
Condica si poze de la blogmeet la Lilisor.

36 thoughts on “Bloggerii oradeni s-au speriat de subiecte”

  1. eu n-am fost pentru ca amandoua intalnirile au fost anuntate cu doar cateva zile inainte.. si datorita programului bine stabilit n-am putut sa renunt la planuri.. macar de-ar fi fost anuntate cu 2 saptamani inainte (ex Blogtrip, care a fost anuntat cu 1 luna si inainte)

    p.s. nu cred ca a fost vorba de “fara chef” sau de altceva ci pur si simplu de “program stabilit” sau poate le-a intervenit ceva mult mai important.. chiar nu trebuie sa fim rai si sa gandim intotdeauana negativ..

    p.s.1 nu m-am simtit blogger niciodata..

  2. Dani, nu cred ca-ti ia mai mult de o ora sa dai de mancare la porci si gaini.
    Tu`i fi ceva mare om de afaceri de nu poti sa-ti faci program cu 4 zile inainte.

  3. Măi orădeanule, e criză în mintea ta. Că bloggeri sînt destui în Oradea și scriu și chestiuni interesante.

    Dar probabil chestiunile interesante nu sînt interesante pentru tine. Asta e o altă chestiune interesantă.

    Dacă scrii din resentiment, defensiv, atunci nu mai apuci să vezi chestiunile interesante.

    Dacă crezi că dialogul constă în întrebări și răspunsuri, atunci nu ai cum să mai observi lucrurile interesante din viață.

    Niciodată nu e criză (totală). Oameni mici discută oameni, oameni mari discută idei.

  4. Cre’ ca bloggerii oradeni s-au speriat de atentie, poate prea multe evenimente intr-un interval prea scurt…? Ar trebui anuntate cu 3 luni inainte sa stie omul precis ca nu poate veni sa nu-i intervina ceva

  5. Lau, cred ca ai pus problema gresit. Probabil ca majoritatea nu au vrut sa participe la o intalnire de socializare la care cativa fac pe desteptii pe teme legate de bloghing. De asta nu discutam de bloguri la intalnirile din TM. Daca vrem sa vorbim de bloguri, anuntam o dezbatere.

    Mi se pare deplasat sa va acuzati unii pe altii — primele intalniri sunt mai ciudate, stii e ca la blind date 🙂

  6. Cum zicem şi la alţii, eu nu m-am prezentat pentru că nu mă potrivesc între voi, bloggeri. Eu sunt încă miniblogge 😛
    Doi la mână, îs total afon în legătură cu subectele propuse.
    Trei la mână, Nu am găsit Terasa aia “nimurică” deşi am căutat vreo 15 minute după ea 😛

    Cam atât.

  7. @Alin: ar fi interesant sa-ti auzim ideile discutate. De altfel, ar fi interesant sa stim si noi de acei “destui” bloggeri din Oradea care scriu chestiuni interesante.
    De fapt, mai bine ne-ai defini ce inseamna “chestiuni interesante” pentru tine. Pentru ca pentru mine, religia nu mai e o chestiune interesanta. Si nici stirile rescrise!

    De acord cu Dan, hai sa anuntam evenimentele cu o jumatate de an inainte. Poate veti reusi sa strecurati si aceste evenimente in agendele voastre atat de incarcate! Asta daca nu cumva vreti sa deveniti campioni la concursul de gasit pretexte si scuze de genul “N-am avut timp sa ma decid”!

  8. Gheorghe: nimeni n-a facut pe desteptul. A fost o intalnire amiabila si s-a discutat pasnic, fara certuri sau vulgaritati. Glumele si bancurile au fost la ordinea zilei.

  9. Aline lasa-i ca n-are rost.. nu vezi ca numa Lilisor si inca cativa scriu despre ceva interesant? Are rost sa discutam despre asa ceva cand exista atata orgoliu si desteptaciune?

    Doi la mana, exagerati. N-a zis nimeni sa anuntati evenimentele cu 2, 3 luni inainte ci doar cu 2 saptamani, ca sa-si faca toata lumea timp. Intelegeti voi ce vreti mai departe.

  10. si va mai numiti bloggeri profesionisti.. dar e o mare diferenta intre cei care critica pe toata lumea si nu-si vad lungul nasului si cei care explica frumos si invata si pe altii (ex Bobby Voicu, Victor Kapra, cabral, Manafu etc)..

    ar trebui sa va revizuiti atitudinea si dupaia sa incepeti sa dati lectii altora

  11. @dani – erai ocupat sa traduci texte cu google translate ? si apoi… daca nu te simti blogher chiar nu vad rostul posturilor tale aci.

    – am zis ca terasa aia e destul de greu de gasit dar nu imposibil, trebuiau ceva indicii pentru cei care nu se descurca mai departe de abc’ul de la parter.

    – intanirea nu a fost strict legata de blogheri, au fost destui fara bloguri dar cu activitate online, a fost socializare, a fost un blind date pentru unii.

    => dupa batalie multi viteji s’arata…

    Cand mai iesim asa la o bere!? 😀

  12. Lilișor, cred că Orădeanul POATE să-și susțină un punct de vedere, nu?

    Pentru că ai intervenit, iată răspunsul meu:

    1. Nu ești la subiect: Subiectul era despre subiecte. 🙂

    2. Tu însăți ai scris pe blogul tău: “Alin Cristea a început o discuţie interesantă: de ce bloggerii nu vin la evenimente culturale care nu sunt promovate de media? A dat 2 exemple de evenimente, despre care a ştiut el şi câţiva ziarişti.”

    Așadar, nu trebuie eu deocamdată să arăt că POT propune subiecte interesante. Ca să nu mai vorbesc de întîlnirea de acum cîteva luni care a durat 4 ore, cu discuții aprinse, interesante.

    (Orădeanul a scris: “Nici Alin n-a PUTUT sa puna intrebari mai bune decat restul.” – sublinierea mea.)

    Înainte de a merge mai departe trebuie să precizăm, pentru cititori, că e vorba, în conversația noastră, de două întîlniri: una a bloggerilor cu Ilie Bolojan din 29 iulie și BlogMeet din 8 august.

    3. Da, ar fi interesant să știți și despre DESTUI bloggeri. Păi… interesați-vă. Că doară sînt cel puțin de 20 de ori mai mulți bloggeri decît cei cei 10-15 care vin pe la niscaiva întîlniri. Vezi pe blogul meu pagina: Oradea – 465 bloguri.

    4. Nici n-ai scris cîteva propoziții, că deja ai renunțat la dezbaterea de idei și ai atacat persoana mea. Pe două fronturi: religia și știrile rescrise.

    Nici nu mă așteptam la altceva. 🙂

    Am DESTUI ani de experiență în spațiul public (virtual) ca să știu la ce mă POT aștepta. Cum scriam altundeva, dacă pui în discuție vreo idee în spațiul public, te poți aștepta să fie menționați în discuție părinții, copiii, nașii, administratorul de bloc, motanul leneș al familiei etc. Mai puțin însă se discută despre subiect. Nu mi-e greu să repet ce spunea altcineva: Oamenii mici discută oameni, oamenii mari discută idei.

    De ce ai observat DOAR aceste două chestiuni: religia și știrile rescrise?

    De ce nu ai observat resursele de informații culturale pe care le-am pus la dispoziție?

    De exemplu Retrospectiva culturală – Nu știu să fi făcut nimeni în cultura română astfel de retrospective de amploare, cum am făcut pentru anii: 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 – se găsesc pe site-ul meu de puzzle cultural Thymos (unde am dat peste 400 de cărți premiu la concursurile săptămînale, lunare, speciale, aniversare etc.)

    Păi nu, nu ai amintit nimic de: informații culturale și circulația informațiilor culturale – cu asta mă ocup pe Internet de 7 ani și sînt deja cunoscut pentru activitatea mea (vezi articolul din Adevărul de seară din 1 aprilie).

    N-are rost să mai continui pe această temă.

    (La începutul anului am scris un SCURT mesaj de 9 pagini zecilor de edituri cu care colaborez.

    Iar în ceea ce privește activitatea mea editorială în domeniul culturii religioase, cineva a îndrăznit să mă numească, în 2006, cel mai bun jurnalist creştin al momentului în România – era vorba DOAR de un segment al spațiului confesional.)

    Cine știe, poate într-o zi te vei jena de stilul superficial în care ai scris comentariul tău.

    5. Dacă vrei să fii prezentă, în mod decent, în spațiul public, atunci ar trebui să înțelegi cîteva chestiuni, pe care le scriu acum la persoana I, dar care pot fi generalizate relativ:

    a. Nu scriu atunci CÎND îmi cere cineva să scriu (“sa-ti auzim ideile discutate”). Scriu cînd hotărăsc eu să scriu. Ludicul exagerat (al epocii noastre) pe care îl exersează DESTUI bloggeri mă interesează mai puțin decît ceea ce POT eu să ofer societății. Cu alte cuvinte, a fi defensiv nu e o prioritate (pentru mine).

    b. Nu scriu despre CE îmi cere cineva să scriu (“mai bine ne-ai defini”). Scriu în funcție de strategia stabilită, de obiectivele pe care mi le propun, de discernpmîntul pe care l-am dobîndit de-a lungul anilor, de intuiția (și asta dobîndită) care mi-a fost de folos de multe ori

    c. Nu scriu CUM îmi cere cineva să scriu (“ar fi interesant”). Uneori, dimpotrivă, scriu ca să nu fie interesant, să citească DOAR cei care ȘI fac efort, nu numai consumă. Uneori sînt provocator în mod intenționat, conștient fiind de consecințele faptului că sînt prezent cu consistență și consecvență în spațiul public – sînt DESTUI care nu iartă așa ceva.

    d. Nu scriu UNDE îmi cere cineva să scriu (“de altfel”). Nu mi-am făcut prezența simțită pe blogul Orădeanului (unde e, nu de puține ori, limbaj vulgar și lipsă de consistență în tratarea chestiunilor, acest din urmă aspect mi l-au semnalat anul acesta 3 persoane, fără să le cer eu părerea) și nu sînt interesat să comentez în orice fel de condiții. Cum nu mă interesează nici Zoso – probabil una dintre chestiunile care l-au iritat pe Orădeanul a fost întrebarea mea ironică pusă în public: Cine e Zoso?.

    6. DAR…

    Și aici ajung la cea mai importantă chestiune a dialogului nostru (sau monologului meu, depinde de reacții):

    Mă interesează oamenii în general și bloggerii orădeni în special. Ce am pus eu în discuție a fost conceptul de blogger orădean, dar despre asta nu am văzut pînă acum să fi scris nimeni.

    Și atunci cînd am pus în discuție acest concept, la întîlnirea de sîmbătă, l-am pus în primul rînd din perspectiva mea: Mi-am pus întrebarea ce înseamnă pentru mine să fiu blogger orădean? Mă obligă cumva să țin cont de evenimentele orașului? Care sînt manifestările din urba orădeană care au statut de eveniment? Că doar nu m-oi duce la orice întîlnire de 3 persoane la Schimb de cărți.

    Și uite așa apar și alte subiecte importante de dezbătut. Cu părere de rău, trebuie să mă opresc. Trebuie să-mi actualizez cîteva bloguri, pe unul am luna aceasta o medie de 7 postări pe zi.

    Desigur, nu mă interesează neapărat să apară acest comentariu la Orădeanul, pot să-l pun pe unul dintre cele 50 de bloguri ale mele.

  13. Alin, ai inteles gresit. Nu am raspuns in locul lui Laurentiu. Daca inca nu ai observat, avem viziuni destul de diferite in multe privinte, inclusiv in modul in care am vazut intalnirea de sambata.
    Nu te-am atacat ci pur si simplu eram curioasa care sunt, in opinia ta, acele chestiuni interesante de care vorbesti.
    De intrebat ceva si eu o pot face. Dar, spre deosebire de tine, eu mi-am explicat conceptul de “chestiuni interesante”. Religia si stirile rescrise (faceam aluzie la altcineva, prietenii stiu cine!) nu reprezinta o chestiune interesanta pentru mine. Si cred ca pentru multi altii, oameni carora eu ma adresez. Eu am publicul meu, tu il ai pe al tau!
    Asa ca daca tu sugerezi, in mod subtil, ca noi nu promovam si evenimentele de care esti tu interesat, e pentru ca :
    1. nu se promoveaza nicaieri. Daca organizatorii chiar ar dori sa le promoveze, ar pune mana si ar scrie un email sa aflam si noi. Har Domnului, suntem destui care am da o mana de ajutor.
    2. avem alt grad de selectie al evenimentelor. Daca noi preferam sa mergem la un targ in defavoarea unui concert de Lauta, e pentru ca la targ avem cum ajunge, nu e organizat pentru anumite categorii sociale sau religioase.
    Eu cred in Schimb de Carti, desi pentru tine e un eveniment ce nu merita promovat si investit in el. Cel putin asta deduc din exprimarea ta.
    Ai adus in discutie conceptul de “blogger oradean”. Care ar trebui sa fie acela dupa tine? E o intrebare simpla la care speram sa ai un raspuns. Noi suntem mai tineri si mai putin experimentati. Tu ai spus-o si nu te contrazic. Asa e, noi suntem pripiti si plini de energie dar asteptam indrumare din partea celor cu experienta. In momentul in care aceasta lipseste, o suplinim cu propriile noastre idei si experiente.
    E usor sa pui intrebari si sa strambi din nas de fiecare data cand ti se da un raspuns care nu corespunde cu ceea ce gandeai. Daca nu-ti convine, aduci aduci argumente. Dar tocmai astea iti lipsesc tie! Argumentele!
    Ori spui pe fata ce ai de spus, ori o dai de-a intoarselea.

  14. In mod evident domnule Cristea sunteti un blogher profesionist. Nu doresc sa intervin in disputa pe care o aveti cu Oradeanul dar trebuie sa-i recunoasteti cel putin meritul de a fi organizat majoritatea intalnirilor de genul celei de sambata si nu numai.
    Ar mai fi cate ceva de zis dar nu cred ca e cazul sa pun paie pe foc.
    Ar fi totusi de luat in calcul faptul ca dvs aveti o varsta si implicit o experienta de viata pe masura, un cerc de cunostinte, relatii etc. pe care noi deocamdata nu il avem. Rezulta de aici ca probabil sunteti mult mai bine informat despre anumite evenimente decat noi cei mai tineri. Pe de alta parte sunteti un blogher profesionist, asta este viata dumneavostra la momentul actual, eu de exemplu ma ocup cu altceva si blogul nu este decat o activitate recreativa, trebuie facuta si aceasta mare diferenta dintre noi cei prezenti la gather’ul de sambata.
    Pe scurt as zice ca nu e cazul sa ne batem in remarci tendentioase si cu mai multe substraturi pentru ca in mod probabil apartinem unor lumi diferite si spatiile alea intermediare despre care vorbeati altereaza mesajele noastre intr-o asemenea masura incat reusesc pana la urma sa ne invrajbeasca desi noi tocmai asta ar trebui sa evitam.

    Sa scriem… numai de bine. 😉

  15. @Alin Cristea: Stim amandoi de ce ai lasat aici comentariu si nu ai scris pe unul din cele 50 de bloguri ale tale. Pe alea 50 nu te citeste nimeni 😐
    Restul e offtopic.

  16. Lilișor, și eu am multe curiozități, dar am învățat în viață că nu pot să am răspunsuri la toate curiozitățile mele. Și nu în modul în care aș vrea eu. Și nicidecum în momentul în care îmi doresc.

    Miza discuției noastre e mult mai înaltă decît curiozitatea unuia sau altuia.

    Citesc, cu uimire, ce scrii la sfîrșitul ultimului tău comentariu:

    “E usor sa pui intrebari si sa strambi din nas de fiecare data cand ti se da un raspuns care nu corespunde cu ceea ce gandeai. Daca nu-ti convine, aduci aduci argumente. Dar tocmai astea iti lipsesc tie! Argumentele! Ori spui pe fata ce ai de spus, ori o dai de-a intoarselea.”

    Nu văd vreo chestiune de aici să aibă legătură cu mine și cu chestiunile pe care le-am pus în discuție.

    Mai bine revin la subiectul și conținutul postării la care facem comentarii.

    A. Sînt amintite 2 nume: Alin Cristea și George Galoș. Fiind amintit numele meu (într-un context deformat față de realitate), este evident că am avut ceva de zis.

    B. Orădeanul afirmă că în Oradea ar fi criză de bloggeri.

    C. Scriind despre Blogmeet (8 august), Orădeanul amintește ȘI de întîlnirea din 29 iulie a bloggerilor cu Ilie Bolojan.

    D. Titlul postării: Bloggerii orădeni s-au speriat de subiecte.

    Reiau așadar comentariile mele în legătură cu aceste chestiuni:

    A1. Orădeanul scrie: “Alin Cristea spune ca nu e multumit de intrebarile adresate de bloggeri lui Ilie Bolojan. Asta in cazul in care nici Alin n-a putut sa puna intrebari mai bune decat restul.”

    Dacă Orădeanul ar fi scris doar prima propoziție, chestiunea era cît de cît inteligibilă. Adică IDEEA pusă în discuție ar fi fost în legătură cu întrebările adresate de bloggeri lui Ilie Bolojan. Dar, adăugînd a doua propoziție, Orădeanul deplasează focalizarea de pe pe o IDEE pe o persoană. 🙂

    M-aș mira ca Orădeanul să fie în stare să menționeze cîteva întrebări ale bloggerilor ȘI cîteva întrebări ale mele, astfel încît să le poată compara. Acolo e de fapt miza: să vedem dacă bloggerii orădeni au vreo competență în relaționarea cu primarul / realitățile urbei.

    B1. Am contrazis afirmația că în Oradea ar fi criză de bloggeri. Ceea ce vrea să spună, de fapt, Orădeanul, ține de o anumită frustare evidentă, exhibată la fiecare întîlnire, și anume faptul că bloggerii orădeni nu participă într-un număr mai mare la aceste întîlniri. De parcă astfel de întîlniri ar avea nu știu ce importanță. Deocamdată nu au. Dacă vrem să aibă, atunci trebuie să facem eforturi ceva mai mari pentru promovarea acestor întîlniri. Din păcate, în loc să ne bucurăm că au venit cei care au venit, ne trezim întrebînd de ce nu a venit Alexandru Seres sau alții, de parcă nu ar exista alte probleme ale vieții mai importante în ziua respectivă decît ieșitul la o bere cu bloggerii.

    C1. Faptul că Orădeanul amintește de o altă întîlnire nu a făcut decît, iată, să complice discuțiile. Desigur, un blogger scrie cum vrea el, dar și comentatorii vor scrie cum vor vrea ei, nu-i așa? Pînă la urmă despre ce discutăm aici?

    D1. Păi cică bloggerii orădeni s-au speriat de subiectele propuse. Hm, de obicei astfel de titluri îmi atrag atenția prin superficialitatea cu care sînt generate. Păi de unde știe Orădeanul lucrul ăsta? Cîți bloggeri orădeni s-au speriat de subiecte? Orădeanul mai degrabă bate cîmpii decît să scrie o idee pe care să o poată susține. Din păcate, nu-i prima oară. Nu-mi mai rămîne decît să aștept să mă înjure, după cum obișnuiește în postări atunci cînd e iritat de ceva.

  17. Orădeanule, puteai să scrii despre subiectele acestea FĂRĂ să amintești numele meu.

    Poate că atunci nu îmi lăsam aici comentariile.

    “Nu te citești nimeni” e ÎNCĂ o exagerare marca Orădeanul.

    Ca să nu mai vorbesc de… “restul e offtopic”.

    Am scris comentarii referitoare la postarea ta și am făcut eforturi să comunic.

    Ceea ce tu nu ai binevoit.

    Și atunci mai vrei să-ți reușească întîlniri cu bloggeri?

  18. Domnule Enzo, este opțiunea dvs. să mă considerați cum doriți. Nu mi-a trecut prin minte niciodată să mă prezint ca blogger profesionist. (Conceptul acesta pare superfluu, dar ar fi un foarte interesant subiect de dezbatere). Nu de mult am participat la un concurs de creație muzicală, acolo m-am prezentat ca editor pe Internet (concept destul de ambiguu).

    Precizez că nu am nici o dispută cu Orădeanul (care nu a dezbătut NIMIC cu mine), eu discut idei acolo unde mi se permite.

    În ceea ce privește teoria spațiilor intermediare pe care am menționat-o la întîlnirea de sîmbătă, IDEEA mea nu era că se alterează mesajele noastre, ci, dimpotrivă, că informația capătă valoare adăugată: spuneam că informația nu ajunge în mod direct din punctul A în punctul B. Ca să dau un exemplu: Revistele sînt spații intermediare în care sînt prezentate cărți. Informația despre o carte capătă valoare mai mare prin modul cum e prezentată cartea, contează, nu-i așa?, CINE o prezintă. Cu alte cuvinte, ca să mă leg puțin și de modul indecent în care Orădeanul evalueză bloggingul (clickuri, vizite, bani, vizibilitate), nu contează doar CÎȚI te citesc, ci și CINE te citește. La fel, nu contează doar CÎȚI au venit la BlogMeet, ci și CINE a venit.

    Aparținem unor lumi diferite? Da și nu.

    Da – în sensul diferențierii noastre ca personalități umane, interese, pasiuni, capacitate volitivă, opțiuni cultural-social-religioase etc.

    Nu – în sensul că aparținem aceluiași spațiu social: Oradea.

    Aici este miza discuției pe care am propus-o: ce înseamnă blogger orădean? Ar trebui să adaug, din acest punct de vedere, vreo dimensiune activității mele de blogger?

    Ba, mai mult, ca să fie și mai complexă chestiunea: un blogger est-european ce are de oferit în plus față de un blogger occidental?

    Un bun punct de pornire ar fi ce scria Andrei Pleșu: Despre bucurie în Est şi în Vest.

    http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=267&cmd=articol&id=10294

  19. Siropel hai ca ai exagerat la faza cu “nu te citeste nimeni”.. un pic de respect pentru un om mai in varsta ca si tine.. daca tot vrei sa ajuti si sa pari un mare blogger ia-l la privat si da-i sfaturi.. ce sa schimbe si cum sa schimbe.. asa cum a facut Bobby cu mine.. pana atunci toate aceste posturi si comentarii sunt doar vorbe in vant..

  20. Nu orice om care are un blog e blogger — Orădene, poate te-ai adresat cui nu trebuie. Mă rog, eu rămân la ideea că întânirile de blogheri sunt niste adunări unde vine o gașcă de prieteni care se au în feeder/reader și care se simt bine împreună. Sincer, foarte puțini sunt blogheri, poate tu ești unul, dar majoritatea sunt doar oameni care și-au făcut un blog la un moment dat pentru că era trendy, și cu timpul le-a părut rău să renunțe la el.

  21. Bai ce rau nu-mi pare ca n-am venit! 30 de kile de vinete am copt. Le-am pus frumos in pungute si apoi le-am bagat la congelator ca sa am la iarna. Cateva le-am facut pe loc. Am cules cateva rosii d’alea meseriase din minunata-mi gradina si am bagat in mine cu branza si salata de vinete pana nu m-am mai putut ridica de la masa. A fost o zi excelenta dar mai ales productiva. Bag de seama ca a voastra nu a fost. Nasol!

    Si acum putin offtopic:
    @Alin Cristea, data trecuta am fost io la blogmit si din cauza asta au fost discutii aprinse si interesante. Daca nu esti convins de treaba asta, o sa vin data viitoare si o sa vezi ca o sa fie la fel si apoi iar nu vin la urmatoare si iar o dati in diverse. 😉

    Hai sa fac o aroganta si sa va dau tema de discutie pt urmatorul blogmit: nevoia de recunoastere a omului de online, a omului cu notorietate in spatiul virtual, in alte medii. Are nevoie un bun comunicator in online de recunoastere in offline? Va dau si un motto: Medium is the message (Marshall McLuhan)

    Sirg si ceilalti timisoreni procedeaza foarte bine la intalnirile lor. Bravo baieti, hai Poli!

    Revenind ontopic: in 2-3 saptamani o sa se coaca si ardeii pe care i-am sadit. Sunt foarte emotionat si in fiecare zi petrec macar jumatate de ora cu ei.

    Va pup! Pa!

  22. am fost si eu odata la un blogmeet in Oradea…

    Cred ca la urmatoarele voi merge doar dupa ce citesc in intregime “the Art of War” de la Shun Tzu. Pare-se ca razboiul in vorbe subtile a ramas acelasi ritual.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading