Berea pe care n-o puteam eu bea

Lichidul cu gust de bere Redd’s a fost retras de pe piata pe motiv ca ar contine un aditiv interzis. Adevarul.

Acum stiti de ce nu-mi prea place mie berea made in Romania?

“În 1516 apare Legea Germană a Purităţii , care spune clar că ingredientele berii trebuie să fie doar apă, orz şi hamei.” (ro.wikipedia)

P.S: Jurnal fara alcool – 12 august, Inca rezist.

29 thoughts on “Berea pe care n-o puteam eu bea”

 1. “berea Redd’s”

  Aparatul de detectat oximoroane mi s-a dat peste cap…

  Cica acidul malic in cantitati excesive poate cauza iritatii ale gurii.

 2. Fain! Da’ numa-n Sibiu berea asta contine aditivi interzisi? Pe la noi, berea asta sta bine-mersi pe rafturi si in frigidere…

 3. Redd’s nu e bere. Redd’s e (era) o combinatie interesanta de lichide si chimicale cu gust de bere (?) si lamaie.

  Sa numesti chestia asta bere este o ofensa aduse berilor adevarate.

 4. Numele meu este Mirela Gruia si va scriu ca reprezentant oficial al berii Redd’s. As dori sa clarific cateva lucruri legate de subiectul articolului dumneavoastra. Cel mai important aspect de care va pot asigura este faptul ca Redd’s este un produs sigur, fara probleme de sanatate pentru consumatori.
  Situatia creata in ultimele zile este doar una de interpretare legislativa, acidul malic nefiind permis specific in bere in Romania, desi el poate fi folosit in alte tari. In plus, la o mica verificare, puteti descoperi chiar dumneavoastra ca acest ingredient este permis pentru folosirea in alimente.
  In ceea ce priveste stocul retras de pe piata, va pot confirma direct de la sursa ca acesta a fost considerat neconform tocmai din motivele expuse mai sus, dar in niciun caz nu prezinta motive de ingrijorare pentru sanatate.
  Formula Redd’s Fresh a fost deja schimbata, prin alinierea acesteia la varianta Redd’s Sun. Aceasta este conforma cu cerintele legislative si incepe sa fie livrata in magazine.
  Pentru ca nu am ascuns acest ingredient si nu a reprezentat niciun moment un pericol pentru sanatatea consumatorilor, acidul malic a fost permanent inscriptionat pe etichete .

 5. @Mirela Gruia: “În 1516 apare Legea Germană a Purităţii , care spune clar că ingredientele berii trebuie să fie doar apă, orz şi hamei.”

 6. Cei care fac ursus fac si reds, reds nu’i bun. Aceeasi companie produce in polonia bere mai buna si mai eftina ca in ro. Am baut in finlanda bere locala mai proasta ca ursus.
  berea din ro e asa… average, mai buna ca aia ungureasca etc etc etc.
  Da’ depinde si cine o bea, cred ca aia care au o “iaga” de saniuta in buzunar nu tusesc la reds, ar putea obiecta ca e “sclaba”.

 7. @Satu Mare: te rog frumos sa nu ma jignesti! Am baut de 2 ori Redds. De fiecare data dupa ce am baut, mi s-a facut rau si greata. Nu mai beau asa ceva in veci!
  Si eu raman la Beck’s sau Heineken. Sau Bavaria de mere verzi, ca e fara alcool si are o aroma delicioasa. Pacat ca e cam scumpa …

 8. Ce sa va fac daca nu stiti care cea mai buna bere… hai ca va dau pontu`… “Cea mai buna bere e aia rece!” 🙂
  In ultima vreme beau cu placere cate o “bebelusha” de Albacher. Mi se pare o bere buna si poti sa bei destul de mult fara ca a doua zi dimineata sa te doara capul. 🙂

 9. Revin cu cateva lamuriri in urma reactiilor de pe blog. Va pot asigura de faptul ca reteta Redd’s este identica in toate tarile unde este comercializat acest produs. De peste 10 ani folosim reteta in diverse tari unde ne desfasuram activitatea. Bineinteles, nu aducem in discutie preferintele consumatorilor; ramane la latitudinea fiecaruia care este berea preferata. Ce va putem insa asigura este ca nu am pus in pericol sanatatea consumatorilor nostri si ca berea Redd’s este produsa la standarde de inalta calitate.

 10. Nu sunt un bautor de bere, in ultimul timp nici de alcool, dar sincer Becks, Ursus si toate alea is nimica in confrontul unei Corona!
  hm.. as putea adauga si Radeberger(la favorites) daca e sa punem asa.
  Hai cheers cu suc! :))

 11. @Oradeanul: Am ramas datoare cu o lamurire legata de Legea Berii pe care ma simt datoare sa vi-o ofer.
  Astfel, in 1987, Curtea Europeana de Justiţie a lasat Reinheitsgebot 1516 la nivelul actual si a permis ca ingredientele folosite la fabricarea produselor alimentare sa fie folosite si la fabricarea berii. Acest lucru a fost confirmat ulterior de autoritatea germană de înaltă instanţă administrativă prin decizia din 2004. De aceea, astazi, chiar daca exista inca berarii Germane care se conformeaza aceastei legi, ea nu are nici un efect obligatoriu, din cauza punerii in aplicare a legislatiei din domeniul alimentar, atat in Germania, cat si in restul Uniunii Europene.

 12. Legea se refera oricum doar la anumite sortimente de bere, cele de tip „pils” (in lume, si in Romania, exista mai multe tipuri de bere: alt, biere de garde, cak conditioned ale, wheat beer, trapiest beer, ale, lager etc.).
  Sper ca v-am oferit raspunsul cautat.
  Mirela Gruia, reprezentant Redd’s

 13. @Mirela: voi reveni cu o lamurire pentru cititori legat de acest caz.
  Va multumesc pentru atentia acordata acestui blog. Putini oameni din PR isi fac treaba cum trebuie 🙂

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading