Sesizati autoritarile anti-discriminare, am o javra la bloc

E vorba de un maidanez batran care nu are nicio treaba cu romanii, maghiarii sau alte nationalitati de pe langa bloc dar cum vede un cetatean respectabil de etnie rroma incepe sa latre si sa fuga dupa el. Nu se opreste pana cand cetateanul respectabil a parasit perimetrul. Ceilalti caini de la bloc au invatat sa-i tina partea.

Am observat ca nu tine cont de culoare, sex sau varsta, pentru el toti rromii sunt inamici. Pana si baietii de la salubritate isi fac treaba in graba, cainele le eficientizeaza munca. Este un caz clar de discriminare, nu?

Acum eu ce fac? Ma bucur ca nu isi face nimeni treburile sub geamul meu? Ma bucur ca desi stau la parter am lucrurile in siguranta? Il dau pe mana autoritatilor? Daca-i dau de mancare sunt considerat complice? Cum ii recunoaste? Cum a invatat?

Lili spera ca batranul va avea pui si ii va educa in acelasi spirit.

P.S: pana acum n-am apucat sa-l filmez, they run too fast.

14 thoughts on “Sesizati autoritarile anti-discriminare, am o javra la bloc”

 1. Pot exista o serie de explicatii pentru comportamentul maidanezului rasist:

  1. Explicatia ezoterica: intr-o alta viata a fost skinhead, a batut multi colorati si dupa ce a murit s-a renascut maidanez care are boala pe ei.

  2. Explicatia istorica: intr-o perioada anterioara n-a fost maidanez – a fost companionul unei batrane care a fost ulterior violata si omorata de colorati

  3. Explicatia stiintifica: maidanezul respectiv are simturile foarte ascutite si e deranjat de jegosi si nespalati

  Oradene, ai grija sa nu-ti publici adresa – sa nu cumva se autosesizeze vre-un ONG anti-discriminare!

 2. TE MANINCA-N CUR !!!
  Iti plac simpatiile si antipatiile lui ?
  Foarte bine , hraneste-l regeste , si taci chitic.
  Ca nu stii niciodata cine afla si te vaduveste de el.
  Si atunci o sa zici ce am scris in prima propozitie.
  ASA CA : Taci din gura si bucura-te ca-l ai , stii ce greu e sa dresezi unul sa fie asha dibaci ???

 3. kuktoos nu e chiar asa greu.. majoritatea cainilor miros rautatea si prostia de la o posta si de aia latra.. asa face si rottweilerita mea cand trec rromii, betivii si oamenii rai pe langa poarta alor mei 🙂

  daca ii mai si dresezi e si mai bine.. o sa ramai surprins de ce pot gandi si face aceste animale inteligente..

 4. cainii de la sate au cam aceeasi reactie, au invatat sa tina tiganii la distanta. probabil cainele ala are ceva rude la tara.

 5. Detin 2 potai. Aceeasi reactie. Singurul pe care nu il latra atat este un vecin tigan chiar OK. Un tip la vreo 60 de ani, super-linistit si de bun simt. Ca mai sunt si din astia. Are si el un caine cu care ne mai jucam si e chiar un vecin bun. Si respectuos. In rest .. sa nu se apropie vreunul de ei, ca e durere mare 😀

 6. Toti cainii seriosi fac asa. Am vazut odata chiar si niste caini vagabonzi care o ardeau pe langa o benzinarie pe drumul spre Timisoara ca s-au repezit la niste concetateni rromi inca de cum i-au vazut, de la vreo 2-300 de metri. It’s a dog thing! 😉

 7. Un caine nu a auzit de dreputirle omului si nu se poate “judeca” de la egal la egal ca un om. :)) Asa ca tine-l bine, isi merita mancarea.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading