Discutii la intalnirea bloggerilor cu Ilie Bolojan

Intalnirea de ieri a bloggerilor cu Ilie Bolojan a fost una prietenoasa. Nu s-a urlat si nu s-a injurat ca la o intrunire politica.
Si de aceasta data raspunsurile primarului au fost rapide si directe, n-ar fi venit in fata noastra daca nu ar fi avut raspunsuri.

Despre ce s-a discutat:

 • Spargerea strazilor de mai multe ori dupa ce au fost asfaltate:  odata pentru curent, odata pentru canalizare – cauze perverse pentru lucrarile proaste si re-asfaltari: “se cauta fond de lucru”, constructorii sunt interesati de cat mai multe comenzi – ordinea in care vin banii pentru proiecte si pierderea lor daca nu se executa la timp
 • Centura e in plin proces de asfaltare. Tronsonul din spatele carterului Rogerius trebuie terminat pana in 1 Septembrie.
 • “Directia Tehnica e cea mai slaba directie din Primaria Oradea”.
 • Cetatenii orasului nu stiu sa arunce mizeria la cos, e nevoie de o campanie de responsabilizare a cetatenilor.
  Al. Seres: “Oradea – primul oras fara cosuri de gunoi” sau “Amplasarea unei platforme de jocuri unde oradenii pot arunca gunoiul la tinta, in pubele improvizate”.
 • Pensionarii vor avea in continuare gratuitate OTL
 • Oradea nu poate avea un aeroport mare, concurenta in Arad, Timisoara si Cluj
 • Strandurile – cel municipal se va renova complet si pentru cel din Iosia se cauta un investitor privat.
  – pentru a nu mai aglomera strandurile, batranii nu mai au gratuitati in weekend
 • Pana nu demult Primaria le platea tiganilor din blocurile NATO factura la curent: 2 miliarde pe luna

Cluburile Oradene

 • pentru ca mentinerea cluburilor pana la ore tarzii necesita cheltuieli suplimentare cu paza, curatenia si mobilierul urban, s-a decis ca toate localurile care doresc sa functioneze dupa ora 23 sa plateasca o taxa din care se vor plati pagubele
 • cluburile pana la 100mp vor plati 3000 lei/ora/an
 • cluburile peste 100 mp vor plati 5000 lei/ora/an

3 investitii pe care le-ar face Bolojan daca ar fi bani:

 • soseaua de centura
 • prosperitatea economica (parcul industrial, aducerea unor investitori mari in zona pentru a creea locuri de munca si implicit va creste salariul locuitorilor)
 • ar solutiona problema energiei electrice care costa enorm acum

Ca de fiecare data, si-au dat cu parerea despre eveniment cei care n-au fost. Si-au dat cu parerea despre Bolojan cei care nu-l cunosc si n-au purtat o discutie cu el, ba mai mult s-au adus motive de genul “am lucruri mai importante de facut”.
Spui ca ai lucruri mai importante de facut cand primarul are timp de tine, dar dupa aceea iti faci timp sa comentezi ca nu-si face treaba si nu te ajuta. Eu zic sa ne scutesti de parerea ta despre Bolojan. Intr-o discutie directa cu el despre nemultumirile tale ai fi… muci!

“Nu vin pentru ca oricum nu face nimic din ce propun eu!” – Asta venind de la unul care n-a propus si nu va propune vreodata ceva pentru ca nu stie ce. Ciocu` mic! 🙂

Poze cu o parte din cei prezenti.

P.S: n-am primit butelii si apartamente

11 thoughts on “Discutii la intalnirea bloggerilor cu Ilie Bolojan”

 1. pei vezi ? daca nu s-au dat butelii si apartamente am avut dreptate sa nu ma duc!
  – eu as fi intrebat de ce NU sunt in stare cei de la OTL sa spele autobuzele/tramvaiele macar odata pe saptamana – interior/exterior.
  in rest… sa faca ce face ca bine face pana la urma.

 2. Eu un progres enorm, cred ca un primar sa vrea sa stea de vorba cu bloggeri, la Iasi, Nichita nu sta de vorba nici cu cetatenii care il asteapta la primarie 🙁

 3. Faza e ca nu tre sa merg eu sa ii zic FA AIA … ca el tre sa stie ce are de facut … si tre sa faca … si tre sa ia in considerare toate problemele si cele privind tinerii din orash unde se pot dezmeticii si distra … el tre sa stie astea ca de aia e pus acolo …

 4. spui ca orasul tau e singurul fara cosuri de gunoi…te inseli amarnic si al meu e la fel!:))))
  si stiu ca nu i de ras

 5. @adidas: N-ai inteles: Oradea are cosuri de gunoi suficiente, eu am propus insa desfiintarea lor. Nu au niciun rost, taranii din Oradea oricum arunca mizeria pe jos!

 6. E adevarat ca e plin de tarani, cel mai mult ma enerveaza de ex statiile de taximetristi, aia isi golesc scrumierele direct in strada, chiar daca la 3 metri de ei este un cos de gunoi, daca il tragi de atentie iese la tine cu levieru.
  La fel de adevarat e ca se golesc al naibii de greu cosurile alea multe… e criza de muncitori la RER sau cine se ocupa de ele.

 7. adevarul e ca nici noi, astia cu pedigree, nu prea ne aplecam dupa mizerii cand le vedem zacand prin preajma locului in care vietuim, chiar daca ne deranjeaza.

 8. Hmm. Sarcasmul tău îndreptat spre cei ca mine (care nu am fost prezenţi şi am fi muci într-o discuţie cu “Bolo”) este bine-venit întotdeauna. Cu asta arăţi cum te gândeşti. Mulţumiri că te-ai prezentat mai bine 😀

 9. Idee de proiect: seminte de floarea soarelui decojite puse intr-o punga, cojile in alta. Cele doua pungi se distribuie gratuit in zonele dintre blocuri. Pe punguta cu seminte scrie: “Pofta buna”, pe cea cu coji: “Aruncati-le va rugam pe jos”. Aceasta ar fi o idee de antireclama, poate cei vizati ar reflecta putin la mizeria din jurul blocurilor.

Comments are closed.