Ronewmedia 3: concluzia mea

Concluzia mea, nu neaparat despre evenimentul la care n-am fost prezent ci despre subiectul “blogger vs jurnalist” .

Sunt bloggeri buni si jurnalisti buni. Sunt bloggeri prosti si jurnalisti la fel de prosti. Sunt bloggeri lepre si jurnalisti lepre.

Un jurnalist bun poate fi un blogger prost, un blogger bun poate fi un jurnalist prost. Una nu are legatura cu alta. Nici studiile nu conteaza.

Bloggerii si jurnalistii sunt in primul rand oameni, dupa aia bloggeri sau jurnalisti, fiecare cu nevoile, problemele si conceptiile lor.

Subiectul “blogger vs jurnalist” e foarte vechi dar va mai fi mult frecat, intors si modelat.

In lumea in care ma invart eu: cu greu pot sa citesc un articol intr-un ziar, cu greu gasesc o informatie buna sau folositoare intr-un ziar. Un ziarist nu verifica informatia mai mult decat un blogger. Doar pentru ca jurnalistii au un cod deontologic nu inseamna ca-l si respecta. Doar pentru ca bloggerii nu au un cod deontologic nu inseamna ca nu respecta niste reguli “interne” sau de jurnalism. Si unii si altii pot sa inventeze stiri.

Daca e sa cred o informatie o voi crede pe cea data de un blogger pe care-l citesc de x ani si nu si-a patat credibilitatea. Nu dau doi bani pe numele ziarului, ziarele modifica adesea articolele scrise de redactori pana la limita nerecunoasterii si recent am vazut un caz de “eu nu am scris asa ceva, mi-au modificat aia de la ziar TOT textul” si totusi numele autorului articolului era trecut.

Daca Denisuca va scrie ca a vazut un elefant in Hunedoara o voi crede mai rapid decat pe Ciutacu daca vine dupa ea si spune ca nu este niciun elefant in Hunedoara. De ce? Elefantul poate fi mita, jonglerie de partid sau marfa de contrabanda si Denisuca are motive mai putine, mai slabe sau deloc sa ma minta.


6 thoughts on “Ronewmedia 3: concluzia mea”

 1. N-as fi asa sigur !
  Orice om se poate cumpara .
  Pina acum partidele politice nu au bagat in seama blogurile , si nu s-au amestecat.
  Avind in vedere ca foamea-i mare , se poate intimpla orice.
  Hai zi ca daca vine Gionel la tine cu 150.000 de euroi , rugindu-te sa ai o nuantza rosiatica , nu o sa o faci ?
  Gindeste-te ca cu atita banet 10 ani stai linistit fara nici o bataie de cap.
  Nu am nici cea mai mica intentzie sa te jignesc , sau sa pun la indoiala verticalitatea ta – ca persoana .
  PS. diferentza intre oameni e pretul.
  De aceea Romania e tinuta la limita saraciei : NE VINDEM PE MARUNTIS , ca daca am avea bani AM CERE MAI MULT .
  Coruptia exista in TOATE STATELE , difera doar valoarea shpagilor .

 2. sper si eu !
  pt. ca in momentul in care vei fi tzucalarul cuiva , nu mai intru pe aici.
  apreciez la tine ca esti sarac si cinstit , si vreau sa ramii asa ( cinstit ) , bani in schimb sa ai cit mai multi :))).

 3. (off topic) nu stiu dece in ultimele zile fie ca intru de pe internet explorer sau mozilla din windows sau fie ca intru cu mozilla din linux tot amestecat imi arata paginile. de fapt nici acum nu vad ce scriu caci e o fereastra de chat deasupra. dece oare???
  ps: se intampla numai cu blog-ul tau

 4. Mare dreptate ai… pana la urma nu stiu de ce se mai dezbate chestia asta… de la Dezbaterea ASC MEDIA din Club A de acum vreo 2-3 ani s-a cam stabilit ce si cum… dar ei continua sa bata ciuca

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading