Ignorance is bliss!

Traim in secolul XXI, cu acces fara restrictii la orice informatie disponibila pe Internet – si se poate spune ca orice informatie este disponibila pe Internet intr-o forma sau alta.

Totusi, dintr-un studiu realizat de revista medicala britanica BMC Family Practice reiese ca o persoana din doua nu stie unde sunt pozitionate organele principale in corpul lor.

Din cei 772 de persoane intrebate doar o treime au stiut unde le sunt plamanii, si jumatate dintre ei au stiut locatia celorlalte organe principale, chiar si daca aveau probleme medicale legate de ele.

Cercetatorii King’s College din Londra au spus ca de la ultimul studiu de acest fel (din 1970) se asteptau ca un procent mai mare dintre cei intrebati sa raspunda corect, avand in vedere imbunatatirea sistemului educational… dar s-au inselat.

As vrea sa vad un asemenea studiu si in Romania. Doar ca la noi organele principale sunt altele…

“;
echo “

“;
echo get_avatar(‘[email protected]’, ’60’);
echo “
“;
print “

Articol scris de The Fan
Twitter: @thefan
YourBLOG.ro | Blogul meu“;
echo “

“;
}
?>

4 thoughts on “Ignorance is bliss!”

 1. La noi, studiul ar trebui sa se faca in functie de banii pe care i-ai putea lua pe un ficat, un plaman. Mai multi ar sti cat costa, pe piata neagra, un organ de asta important. Sau noh, poate cat costa un copil cu totul…

  P.S. citind treaba asta… pe cuvant de stiu unde se situeaza pancreasul. Ma duc sa caut pe google

 2. Sînteți orădean? Vă invităm la un concert de Lăută renascentistă, instrumentul care apare cel mai des în mîinile îngerilor în iconografia religioasă medievală, instrumentul la care “s-au convertit” Sting È™i Jan Akkerman.

  Concertul va avea loc luni, 22 iunie, la ora 18.00, în Capela Mare a Universității Emanuel din Oradea, ora 18.00, (vis-a-vis de Selgros).

  Va concerta Caius Hera, lutenist timișorean, unul dintre puținii luteniști români, care s-a perfecționat la Schola Cantorum Basiliensis. Caius Hera cîntă la lăută barocă, vihuela, lăută renascentistă, viola da gamba. Instrumentele pe care cîntă sînt construite de Gyorgy Lorinczi, unul dintre puÈ›inii luthieri care construieÈ™te lăute.

  Intrarea este liberă!

  Vă așteptăm cu drag!

  Dacă acest mesaj este considerat invaziv, nedorit, spamant, vă cerem scuze!

  http://mariuscruceru.ro/2009/06/15/de-pus-in-agenda-concert-caius-hera-la-oradea/

 3. La noi, daca se fac studii, se fac fara cap si logica si am impresia ca sunt ca pe vremea lui Ceausescu, cu raspunsuri dictate, asa ca nu avem noi sansa de asemenea studiu, din pacate, si asta pt. ca la noi in tara aletele sunt interesele, nu binele si informarea corecta a oamenilor.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading