Azi despre discriminare

Citesc pe Realitatea.net ca locuitorii unei comune din Harghita s-au saturat de comportamentul antisocial a rromilor din localitate (adica furturi, scandaluri, batai, etc – stiti voi despre ce e vorba) si vor ca ei sa plece din comuna. E o situatie dificila, dar e ingreunata si mai mult de reprezentantii unor organizatii anti-discriminare care – in momentul in care au auzit de scandal – si-au facut aparitia si au inceput sa dea cu parerea.

Dar (citez):

[…] au fost prezenți, luni seara, și reprezentanții Asociatiei Romani Criss[…] precum și […] din partea Asociației Åžanse Egale. Cei trei erau nemulțumiți de faptul că nu au fost lăsați să participe la ședința comisiei de dialog, spunând că au venit pentru a identifica problema și a contribui la rezolvarea ei.

Desi pare a fi un conflict etnic, nu este. Conflictul exista de multa vreme, iar locuitorii comunei au strans din dinti si au suportat. Pana cand…

în duminica Rusaliilor catolice, țiganii au agresat doi tineri, bătându-i cu coasa, doar pentru că cei doi le atrăgeau atenția că și-au lăsat caii la păscut pe terenul lor.

Acest incident pare sa fi fost ultima picatura, pentru ca:

În aceea zi, sute de oameni s-au adunat și au hotărât să-și facă dreptate singuri, gonind țiganii din comună, dând foc la trei colibe și spărgând geamurile mai multor case.

Faptasii au fost batuti – nu pentru ca sunt rromi sau tigani sau spuneti-le cum vreti voi. Au fost batuti pentru ca au comis o fapta care contravine legilor (scrise sau nescrise) a convietuirii si a bunului simt, iar autoritatile impotente n-au fost in stare sa rezolve problema.

Ei bine, acum multi dintre voi va ganditi ca “nu asa se rezolva o problema”. Dar spuneti-mi atunci: cum se rezolva? Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decat altele (Orwell, Ferma Animalelor)? Teoretic suntem toti egali in fata legii, dar practic nu e asa: daca facem parte dintr-o categorie anume avem sanse mai “egale” ca ceilalti.

Cei care striga “discriminareeee” in orice situatie uita de un lucru: cel care este “discriminat” este in majoritatea cazurilor un infractor jegos (de multe ori minor) care refuza cu desavarsire sa se conformeze regulilor ca oricare cetatean normal. De multe ori cel “discriminat” se simte indreptatit sa traiasca din eventualele ajutoare (adica din banii nostrii) pentru ca nu vrea sa lucreze.

Cei care striga “discriminareeee” in orice situatie nu se gandesc ca persoana “discriminata” nu are scoala, nu are cunostinte, e jegos, e agresiv, e alcoolic, e indisciplinat. Persoana “discriminata” se plange ca nu-l angajeaza nici o firma – in asemenea conditii? Iar in cazul refuzului imediat se striga “discriminareee”!

Cei care striga “discriminare” in orice situatie vor fi totdeauna discriminati pentru ca se ascund in spatele unor initiative care ar trebui sa le ofere sanse egale celor cu adevarat discriminati – dar refuza sa faca ceva ca sa se integreze in societate. Si isi merita soarta.

“;
echo “

“;
echo get_avatar(‘[email protected]’, ’60’);
echo “
“;
print “

Articol scris de The Fan
Twitter: @thefan
YourBLOG.ro | Blogul meu“;
echo “

“;
}
?>

4 thoughts on “Azi despre discriminare”

 1. Intr-adevar, nu cred ca problema de mai sus este una legata de discriminare pe considerente rasiale. Este o problema de integrare. De cand lumea si pamantul, oamenii care nu si-au gasit locul intr-o comunitate au fost respinsi intr-un anume fel. Este violenta o solutie? Nu cred, dar in momentele de furie este greu sa gasesti o alta varianta.

  Bineinteles ca intr-o tara unde deciziile sunt luate de inalfabeti/inculti cu aspiratii inalte, este foarte simplu sa fluturi in staga si in dreapta idea de discriminare rasiala sau etnica. (nimeni nu va face diferenta, si scandalul ‘rasial’ porneste, rromii castiga ce vor si gata)

 2. in unele tari europene se foloseste metoda ” dulapului “.
  Sa o explic :
  Sa zicem ca intr-o camera sintem 3 persoane , din care una numai e dorita.
  Bun , nu o dam afara , doar ca de fiecare data cind intra persoana nedorita in camera , observa ca dulapul s-a mutat mai aproape de el , si ca are mai putin spatiu.
  Si tot asa , pina cind deschizind usa se va trezi cu dulapul in fatza ( adica nu va mai putea intra).
  In cazul satului ce e de facut ?
  1- pus un primar dispus sa sprijine cetatenii cinstiti.
  2- informat politia vis-a-vis de ceea ce se intimpla , si avizata in privinta a ceea ce se va intimpla ( asta ca sa nu se bage unde nu trebuie ).
  3- inceperea taierii mijloacelor de subzistenta a “nedoritilor”.
  4- supravegherea FOARTE ATENTA A ACTIVITATII “nedoritilor” , care mai devreme sau mai tirziu vor fura si apoi dovedirea faptelor lor pentru a fi trimisi in puscarie.
  Dupa un timp vor pleca singuri.
  Toate astea se fac cu Codul Penal in mina , si se pot arata la orice organizatie contra-discriminarii.- POPORUL RESPECTA LEGEA , SI ATIT.
  Lista poate continua pina la 15 ( dar restul actiunilor seamana a K.K.Klan, si nu trebuie exagerat ), oricum parazitii sint lenesi si nu sint consecventi ,DUPA O SERIE DE dificultati , isi vor luat talpasita.

 3. E greu de aplicat metode si tehnici intr-o comunitate in care “civilizatia” e constituita din cei 7 ani de acasa, pentru ca scoala nu face mare lucru in mediul rural – aici se aplica legea pamantului, nimeni nu v-a gandi tehnici si solutii “moderne” e o lume bazata pe bun simt si pedepsele se aplica direct, fizic, pe intelesul celor care o comit.
  Nu sunt de accord cu solutii gandite de “niste” stand comod in spatele unui birou, foarte bine au facut satenii ca le-au dat-o pe coaja, trebuia sa o faca la primele abateri sa le arate ca exista autoritate .

 4. Foarte bine au facut….am mai vazut un caz asemanator….doar ca nu au gonit tiganii…au construit un gard intre partea satului unde sunt tiganii si restul.
  In legatura cu tiganii…..nu sunt toti rai( unii din ei sunt mai oameni cu tine decat 60% la suta din romani) dar din pacate aia rai fac publicitate proasta restului…..e pacat ca se intampla asa ceva dar e absolut necesar.
  In legatura cu discriminarea….asta e alta boala din seria “politically-correct” propovaduita de persoane care folosesc principiii democratice doar cand le convine lor.

Comments are closed.