Vizitatorii intreaba: E prea slab / vechi calculatorul meu?

Intrebare: Am un calculator cu procesor Intel la 3.2Ghz, 1GB RAM. Il folosesc pentru browsing, blogging si messenger pe WinXP, instalat acum vreo 2 ani. E prea slab? Ar trebui sa-mi iau altul?

Raspuns: NU! Activitatile pe care le desfasori tu la calculator pot fi facute si pe un calculator mult mai slab. Vorbim aici de procesor de sub 1 Ghz, 256MB RAM. Daca totusi ai impresia ca e invechit,  poti sa incerci o defragmentare a partitiei pe care e sistemul de operare sau chiar o reinstalare de Windows. Poti sa folosesti CCleaner ca sa mai scoti din programele din start-up, castigand secunde pretioase la pornirea Windows-ului. Poti sa folosesti un antivirus care consuma mai putine resurse: Avira.

Am folosit timp de 4 ani un calculator mult mai slab decat al tau si faptul ca acum am un PC mai bun NU imi mareste considerabil productivitatea. Faptul ca am un laptop pe care-l pot purta dupa mine, DA! Personal, nu mi-as lua alt calculator in locul celui pe care-l ai, mi-as lua un laptop in momentul cand se strica.

5 thoughts on “Vizitatorii intreaba: E prea slab / vechi calculatorul meu?”

 1. Mosule, intrebarea e mai simpla: daca omu’ simte ca e tinut in loc de computer, face upgrade. Si, crede-ma, poate sa simta, in momentul in care Firefoxu’ incepe sa-i pape 300 megi, Wingoze inca 250, Winampu’ f’o 50, iar el o sa vrea sa se joace CantarStraic in timp ce in fundal geme o tipa de pe youporn.

  Mie unuia flash playerul de pe youtube mi-a mancat zilele, pe masura ce astia de la Adobe cresc versiunea, cresc si cerintele ca Fat Frumos.

 2. mda. asa e cresc cerintele.
  cam 1 gb ram e necesar pentru un office cat de cat. folositi si voi o versiune de winamp mai veche, si cat mai putine programe la start-up, era sa uit un spybots e musai iar.
  oldversion.com – pt versiuni mai vechi.
  cat mai putine sau deloc tool-bar’uri.
  etc etc etc.
  defragment + eventual schimbat hdd – cu timpul imbatraneste si el. 😉

 3. Nu procesorul, nu memoria RAM, nu browsing-ul si nici messengerul nu sunt de vina. Nici programele din start-up, nici antivirusul. Doar WINDOWS-ul. Schimba-l. Open source-ul evolueaza fulminant.
  Recomand Ubuntu (Linux-Debian Distro).

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading