2 thoughts on “Oradea: Debut al scenaristului Mircea Papiu-Popa la Teatrul Arcadia”

 1. Am fost la piesă și mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit… (cu unele mici circumstanțe atenuante acordate regizorului :D)
  Cunosc textul de când am participat la tehnoredactarea primară a volumului omonim, în care se mai regăsesc încă trei piese pe lângă aceasta (“Mirii anului unu”, “Evul Mediu pe alături” și “Testamentul lui Moțoc”)
  Voi reveni cu fotografii din timpul piesei de teatru… sala a fost plină, o căldură de saună… numai bine de fotografiat 😀

 2. Domnule Adrian Gagiu, ma bucura interesul dumneavoastra pentru teatru – si sper ca este pentru teatru si nu doar pentru afise.
  In literatura de specialitate veti intalni daca veti reciti (presupunand ca ati citit deja) urmatoarele formulari: comedie BUFA in trei acte sau, farsa TRAGICA in zece tablouri sau, tragedie ROMANTICA intr-un act. Este o formulare nu doar in limba romana ci si in franceza (comedie NOIRE en deux actes) sau engleza. In exemplele date mai sus cuvintele scrise cu majuscule au functie adjectivala pentru ca raspund la intrebarea CE FEL DE? si determina substantivul anterior.
  In cazul formularii, SPECTACOLUL PENTRU ADULTI INTR-UN ACT, expresia PENTRU ADULTI raspunde la intrebarea CE FEL DE SPECTACOL? si are asadar functie adjectivala si locul ei este corect. Nu veti intalni niciunde formularea: comedie in trei acte BUFA sau, tragedie intr-un act ROMANTICA.
  Vreau sa mai adaug ca autorul unei piese de teatru se numeste dramaturg, a unui scenariu de film, scenarist iar a unui roman, romancier iar toti acestia se numesc scriitori. Cel care se crede cult dar nu este se numeste pseudocult si este mai periculos decat un incult (care cel putin stie ca nu stie nimic).
  Daca ati citit Burghezul Gentilom de Moliere, veti afla ca chiar daca scrieti pe internet texte in proza, nu inseamna ca dumneavoastra sunteti prozator.
  La inceput imi parea rau de timpul pierdut ca sa va raspund, acum insa nu imi mai pare.
  Va urez o zi frumoasa!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading