In Romania nu mai exista afaceri…

… doar business. Nu mai exista tehnologia informatiei, exista doar IT. Lumea nu mai cugeta, dar e oricand dispusa la un pic de brainstorming. Directorii nu mai sunt la moda, dar apar din ce in ce mai multi manageri.

Ca urmare a managerizarii directiunii de la companii, nici secretarele nu se mai numesc doar secretare. Ele au acum o denumire mult mai “trendy” (apropos, nu mai exista “la moda” sau, horribile dictu, “in voga”): asistent manager.

Nu mai sunt crajme, sunt doar puburi. Nu mai sunt degustatori de vinuri, dar apar din ce in ce mai multi somelieri (care inseamna acelasi lucru in franceza). Pentru multi nu mai exista bere la halba, doar draft (exceptand poate pe cei care consuma berea aceea irlandeza care se serveste on draught.

Trebuie sa constat cu parere de rau ca romanii sunt snobi si folosesc cu placere termeni preluati din diverse limbi straine, de multe ori nestiind exact ce inseamna sau nestiind pur si simplu ca exista si o varianta a acelui cuvant in limba lor materna.

Daca continuam asa, limba rongleza (Ronglish) va fi limba oficiala din Romania…

“;
echo “

“;
echo get_avatar(‘[email protected]’, ’60’);
echo “
“;
print “

Articol scris de The Fan
Twitter: @thefan
YourBLOG.ro“;
echo “

“;
}
?>

5 thoughts on “In Romania nu mai exista afaceri…”

 1. nu mai exista maturatori de strada – operatori ecologici
  vinzatori – sales manageri
  tzarani – fermieri
  EXISTA IN SCHIMB : o gramada de CV-uri unde toti stiu engleza , franceza la nivel foarte bun ( pe hirtie ) , si asi in “computeristica” , sint buni in programul yahoo messenger , internet , you tube , google si HI5.
  Au camasa , cravata si pantofi de vinilin – si se uita de sus la tine ,imbracat in blugi, ca esti un amarit nu un bisnisman.
  Chiar ieri ma intreba unu’ , daca imi place muzica simfonica , am raspuns ca nu .
  El mi-a zis ca lui Beethoven ii da fiori si ca-i place foarte mult.Si ca cel mai mult ii place simfonia IMPERIALA .
  Ce nu stia , e ca tata in tineretzile mele vroia sa faca om din mine , si mi-a luat 4 ani ore de pian , iar pianu’ se chinuieste pe muzica clasica si simfonica , astfel ca stiam ca Beethoven din 9 simfonii 3 au nume ( a 3-a -Pastorala, a 6-a -Eroica , si a 9-a Oda Bucuriei ) .
  Astfel mi-am dat seama ca lui Pandelu’ ii place simfonia ce nu “egzista”.
  Si avea un aer atit de doct cind mi-a spus asta Pandelu’ – habar-n-aveti !

  Asta-i ruminu’ – semianalfabet si fudul .
  PS. si io-s roman , si nu mi-e rusine cu asta , doar ca vad ca OTEVIZZAREA si MANELIZAREA marii majoritati a romanilor da roade , sint din ce in ce mai prosti si fuduli.
  VAI NOUA !!!

 2. @kuktoos nu se mai foloseste “vinilin” … termenul corect este “inlocuitor de piele”…
  (In unele cazuri seamana mai mult cu pielea decat pielea adevarata 😛 )

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading