Future Hosting 2009

Va trebui sa laud iar Clujul si clujenii. Lorand si Horia @webfactor au organizat un prim eveniment Future Hosting bestial.

– multa lume, multi hosteri, multi bloggeri, in jur de 80 de persoane

– sunetul a fost ok, nu ca la alte conferinte prin alte orase mai mari

– mancarea a fost buna si fara numar, n-am auzit pe nimeni sa se planga de hotel Stil din Cluj

– n-a venit nimeni de la Minister / ROTLD. Lor nu le pasa de consumatori, gazduitori si de nimic in general. Concluzia generala e ca vom avea servicii la nivel international la ROTLD in 2100. Comunistii…

– foarte frumoase cadourile de la Parallels cat si pixul/ stick de 2GB de la Microsoft

– edomenii / globehosting l-au trimis pe Ciprian Cozoplean, cel mai mare si descurcaret “papagal”, ca sa vorbeasca despre certificatele GlobeSSL. Omul vorbeste mult, e comic si spontan.

– Todi Pruteanu ne-a povestit despre Microsoft, virtualizare si IIS7. Eu sunt Toma, am pus pariu pe o lada de bere cu Florin @Hosttix.ro ca IIS7+php nu bate Apache+php pe un wordpress with propper caching.  Vedem saptamana viitoare cine bea, rezultatele benchmarkului vor fi publicate pe blog. Todi a vazut ca nu sunt chiar atat de dracusor pe cum ma vedea pe la diferite conferinte comentand Microsoft, noi ne vom contra in continuare ca sa pastram aparentele:)

– s-a simtit lipsa gazduitorilor care n-au venit din diferite motive: rohost, elvsoft.

– am hartuit-o pe Alina Rad (foto, dreapta) dupa ce ne-a povestit despre  domeniile .TEL

– nu toate prezentarile au adus ceva nou pentru mine si mai ales pentru ceilalti hosteri din sala dar e ok pentru un prim eveniment de acest gen.

– s-a pus si de o mica revolutie. Daca hosterii se pun pe treaba, in curand se va forma o asociatie care sa puna un pic de presiune pe ROTLD.

– am cunoscut multa lume noua, m-am revazut cu alti oameni. Am facut glume. Puteti sa ghiciti cine va trebui sa-si puna sticker cu Cabral pe laptop? Vedeti? Cabral o are mica si alba!

– dupa eveniment ne-am mutat in Irish Music & Pub unde am asistat la un stand-up comedy (Comedica), am baut si ne-am facut poze de cocalari si pitipoance (dupa caz) cu Cabral.

– dintre alte prezentari mai amintim de: Piata Telco din Romania (Combridge), Solutii dezvoltare centru de date (Simpliq), servicii distribuite si virtualizare (Webfactor), Automatizare si optimizare (Paralells), Solutii mail business (Axigen)

Pozele:
future hosting gazduire cluj 2009

4 thoughts on “Future Hosting 2009”

  1. IIS7 nu o sa bata Apache-ul niciodata. Pentru ca IIS7 o sa aiba problemele OS-ului.

    Da nu stiu de ce daca lucrezi la microsoft trebuie sa fii fanatic…

  2. Cu ocazia asta confirm ca nu sunt fanatic. Sunt chiar deschis… Nu imi aduc aminte sa fi dat in Apache, am comunicat beneficii pe IIS 7.0.

    Aseara am auzit de la Florin de pariul vostru, sper sa fie un exercitiu util – testele de performanta cu tehnologii competitive nasc de obicei discutii, sper ca Florin sa documenteze bine ceea ce face.

  3. H-Sphere (un fel de cPanel al celor de la Paralells) este OK, însă îi lipsesc unele chestii. De exemplu nu am găsit cum să fac/ modific niște MX-uri, lucru banal în cPanel…

Comments are closed.