Primele impresii despre Ubuntu 9.04 x64

L-am luat si instalat aseara, nu am prins release-party-ul (da, sunt oameni care stau pe irc si asteapta sa apara imaginile .iso pe primele servere).

Daca aveti un stick USB il puteti instala mult mai rapid decat de pe CD. Descarcati imaginea Ubuntu de care aveti nevoie dupa care o puneti pe stick folosind unetbootin. Reboot – intrati in BIOS si setati sa faca boot de pe stick-ul USB.

La mine a durat cam 6 minute instalarea Ubuntu 9.04 x64 de pe stick, cu partitie primara ext4. Mi-a recunoscut tot pe laptop fara sa apas nimic, pana acum aveam nevoie de driverele proprietare ATI si Atheros Wireless.

Ca sa instalati Flash Player in Ubuntu 9.04 x64 utilizati comanda “sudo apt-get install flashplugin-nonfree”.

Porneste rapid si se misca ultra-rapid pe laptop-ul meu (AMD Turion 2ghz, 2GB RAM), mult mai rapid decat versiunile precedente.

Chestia de retinut e ca am avut un sistem de operare  “utilat” cu toate aplicatiile de care am nevoie in sub 10 minute.

Enjoy.

3 thoughts on “Primele impresii despre Ubuntu 9.04 x64”

  1. mie nu mi-a mers faza cu unetbootin – am facut stick-ul, dar nu am putut boota de pe el – cred ca are bios-ul meu nevoie de un update.

    Dar am instalat de pe cd si merge foarte bine – sunt curios daca ai observat o diferenta cu ext4 – poate faci o revenire … eu inca n-am trecut pe ext4 ca am auzit ca sunt unele mici probleme ..

  2. Se misca mai rapid, probabil si din cauza ext4. Din cate stiu s-au rezolvat problemele cu ext4 inca inainte de a se lansa RC. Time will tell.
    La ubuntu se vad imbunatatirile de la versiune la versiune.

Comments are closed.