Libertatea in US si EU

In SUA FBI-ul vine cu 15 dubite si o echipa SWAT ca sa ia doua etaje de servere dintr-un datacenter din Dallas. Motivele se tin secrete si astfel pe internet apar pagini intregi de speculatii, ba ca e vorba de file sharing, ba ca o parte din cei care au serverele acolo datoreaza bani la AT&T si Verizon.

Partea tragica: au luat ca proba TOT, inclusiv cabluri de retea si switchuri, pentru ca stim cu totii cate date raman pe cablurile alea. Zeci de mii de oameni au ramas fara servicii telefonice (inclusiv 911) pentru ca in marea majoritate clientii datacenterului erau firme care ofereau servicii VOIP. Si mai frumos e ca au luat si serverele clientilor care nu aveau nicio legatura cu frauda de acolo si  cand acestia au fost sa intrebe de servere au fost amenintati ca vor fi arestati. Proprietarul datacenterului e si el arestat.

Acum unele companii (in principal europene) au inceput sa-si retraga serverele pe care le aveau in US si in special in Dallas. Pentru ca SUA si criza lor fix de asta are nevoie acum, de oameni care sa nu mai investeasca acolo de frica.

De parca in Europa ar fi mai bine.

A European Union directive, which Britain was instrumental in devising, comes into force which will require all internet service providers to retain information on email traffic, visits to web sites and telephone calls made over the internet, for 12 months. Slashdot

Pana la urma unde e mai bine sa ne tinem serverele? Ce facem ca sa nu cadem victime colaterale sau victimele legilor date de control-freaks ?

13 thoughts on “Libertatea in US si EU”

 1. Că vrem că nu vrem, acesta este viitorul. Un stat totalitar, unitar, cu puteri absolute. Acuma sunt doar incidente izolate, dar vor deveni ceva obișnuit.

  Ca în V for Vendetta. Genial film, dacă nu l-ai văzut, uită-te bine. Åži de 2-3 ori.

 2. E ca si cum urmaresti un infractor, nu sti unde locuieste si eliberezi un mandat de perchezitie pentru tot orasul.

  P.S. Poate e din cauza crizei, o metoda simpla de a face rost gratis de o retea de computere pentru biroul politiei. 😛

 3. uite de-aia nu imi tin eu siteurile in state.
  oups.. stai ca imi aduc aminte ca am vreo 2 hostate la godaddy.
  ia sa le mut eu pe plaiuri mioritice. :))

 4. Hm, si eu imi tin siturile in SUA. Din fericire nu in Texas, statul care l-a dat pe George W. Bush si care inca te mai spanzura daca furi o vaca.

  Oricum, numai pentru ca l-au ales pe adormitul ala ca si guvernator ii face din start frati cu bucurestenii lu vanghelie.

 5. Rage Against The Machine – se va ajunge si acolo ! ( trupa cu numele asta nu cinta rau !)
  Omul e un animal comod , si e usor de dresat , ii dai facilitati , se bucura , apoi il ameninti ca le iei inapoi si face ce vrei tu .
  Eu cel putin in momentul in care ma voi simtzi deranjat de controlul exercitat de catre tot felul de organisme , agentii , firme , etc.,prin intermediul calculatorului , IL SCOT DIN PRIZA , MA DUC LA TZARA , FAC O SLANA FRIPTA , UN PAHAR DE VIN , O BIRFA MICA CU PRIETENII n, si uit de butoane.
  NU MASINA NE-A FACUT PE NOI , CI NOI PE MASINI !
  asa ca pot fi bine mersi si fara ( asta numa’ daca-i musai ) 🙂

 6. mda… link’uieste pe undeva la problema cu X-men asta nou care a iesit pe piata prematur si cineva a pierdut sute de milioane – deci banii vorbesc pana la urma.
  In US and A e democratie pana cand are cineva impresia ca ceva nu e ok – se schimba rapid in ceva mai rau ca stim noi ce regimuri.

 7. Las’ca cei de la ThePirateBay vor castiga procesul, vor vinde drepturile filmului, din banii castigati vor lansa un satelit in orbita si vor oferi internet gratis si liber tuturor!

 8. cel mai bine e sa-ti tii serverul acasa, sa ai scoase fire din carcasa pentru butonul de reset (legate pe un senzor la usa si la geam), sa ai cd-ul cu Darik’s Boot And Nuke in CD si bineinteles secventa de bootare sa aiba DVD-ul ca prima optiune. Plus niste butelii de gaz in jurul calculatorului si un fitil pregatit … just in case 🙂 😛

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading