Doua de pe itXpert si un pic de Microsoft

Universitatea din Birmingham (Birmingham City University, Anglia) s-a gandit sa faca bani si de pe seama studentilor care prefera sa-si petreaca timpul pe internet in loc de sala de studii si a lansat un curs de un an cu specializarea Social Media.

Articol aici.

Mda, cand te vor intreba ce ai terminat la facultate, vei putea raspunde fara jena “Am Master in Twitter” sau “Sunt licentiat in Hi5″…

Prin downgrade, Microsoft a dat utilizatorilor dreptul sa foloseasca Windows XP cu licenta Vista – si multi au si profitat de ocazie. Dar cei care au crezut ca Windows 7 va schimba aceasta politica greseste.

Articol aici.

Adica Microsoft a dat dreptul acelor utilizatori care nu aveau resursele necesare rularii Vista sa foloseasca Windows XP cu aceeasi licenta. Mai mult, politica downgrade-urilor se va schimba in curand, permitand OEM-urilor si OEI-urilor (adica celor care fabrica sisteme si integreaza Windows) sa livreze direct calculatoarele cu Windows XP preinstalat si licenta de Vista – vorba aia, downgrade e un cuvant urat, mai bine sa aiba clientii XP si sa faca ulterior upgrade la Vista cand vor avea hardware-ul necesar.

Poate si fabricantii de autoturisme ar trebui sa preia sistemul de mai sus de la Microsoft in felul urmator:

Vrei sa cumperi – sa zicem – un Ferrari. Ai banii in buzunar, mergi la salon si iti alegi bolidul. Vanzatorul incaseaza banii dar iti da cheia de la un Logan cu explicatia “Domnule, traiesti in Romania. Deocamdata nu ai nici autostrazi unde sa folosesti Ferrari la capacitatea lui, nici bani in buzunar de benzina (ca masina consuma mult, e scumpa asigurarea  si e si criza asta financiara). Dar cand se va face infrastructura necesara in Romania si se termina si criza, hai la noi si iti dam Ferrari fara nici un fel de cost suplimentar!”

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading