Campanie de antipiraterie

Titlul e scris intentionat cu DE, asa a venit pe mail. Dar  e nimic pe langa continutul comunicatului de presa in sine.

Distribuitorii de home video din Romania fac echipa impotriva pirateriei de DVD-uri.

Campania antipiraterie – Download Filme Noi

Principalii distribuitori home-video din Romania, Pro Video, Prooptiki si Odeon, alaturi de Orda si sustinuti de Politia Romana au demarat, incepand cu sfarsitul lunii martie, o puternica campanie antipiraterie in judetul Galati.


Download Filme Noi este cea mai recenta campanie antipiraterie cu scopul de a diminua si sanctiona furtul de proprietate intelectuala.

Organizata pentru prima oara in judetul Galati, campania antipiraterie vizeaza monitorizarea huburilor locale, identificarea filmelor piratate in urma scanarii prin sistemele DC, DC++, Strong DC si Torrent, precum si a utilizatorilor care pun la dispozitie fisiere de tip sharing.

Ca ultime masuri urmarite, prin intermediul acestei campanii antipiraterie, sunt stabilirea prejudiciilor cauzate companiilor de home video, dar si inchiderea tuturor huburilor identificate.

Campania antipiraterie curenta, aflata in desfasurare in judetul Galati, vizeaza peste 46.000 de locatii.

Studiourile de la Hollywood, dar si companiile de software si muzica, sustin ca folosirea neautorizata a programelor downloadate de pe internet provoaca pierderi foarte mari industriilor de profil.

Companiile din industria de divertisment au continuat sa combata pirateria online si sa opreasca consumatorii care realizeaza copii ilegale in interes propriu.

La inceputul acestui an, in luna ianuarie, o campanie antipiraterie similara a avut loc la Iasi, soldata cu distrugerea a 500 de discuri piratate, 5 unitati centrale, 2 servere si intocmirea de dosare penale pentru 10 infractori.

Conform site-lui www.mpaa.org (Motion Picture Association of America), in tari precum Germania pirateria CD-urilor si a DVD-urilor ramane in continuare o problema majora. In Italia, Spania si Olanda, CD-urile si DVD-urile pirat sunt vandute la colt de strada. Pe de alta parte, eforturile uriase ale autoritatilor nationale din Portugalia si Turcia in colaborare cu organizatiile locale anti-piraterie, au dus la obtinerea unor rezultate excelente in aceste piete, demonstrand interesul guvernelelor de a combate pirateria.

Pe de alta parte, Motion Picture Association of America anunta ca Rusia a devenit una dintre cele mai mari piete de productie si distributie ilegala de materiale piratate. Se estimeaza ca la ora actuala in Rusia sunt produse intre 50 si 80 de milioane de DVD-uri pirat pe an, destinate exportului in pietele vecine Rusiei. Piata producatoare de CD-uri si DVD-uri pirat continua sa creasca aici intr-o cota alarmanta, actiunile antipiraterie fiind inca slab consolidate.

Marii jucatori din piata de home video din Romania si-au propus, prin intermediul acestei campanii, protejarea drepturilor de autor, prin constientizarea si educarea publicului in aceasta privinta, indrepatand atentia catre produsele originale, de o calitate net superioara.

In Galati, campania antipiraterie, Download Filme Noi, va lua sfarsit pe data de 30 aprilie, fiind vizate ulterior si alte orase din tara.

Pirateria este considerata furt si se pedepseste conform legii in vigoare.

Ati inteles tot, da? Imi place exprimarea de balta din comunicat.

Deci tineti minte urmatoarele:

– campania se numeste “Download Filme Noi”. Imi place numele campaniei, ma imbie. Astia or fi PRO sau contra pirateriei?

– nu piratati DVD-uri

– nu puneti la dispozitie fisiere de tip sharing

– nu faceti copii ilegale in interes propriu

– produsele originale sunt de o calitate net superioara, mkv-urile gratis de pe torrente sug.

– Galati e un centru foarte important de piraterie din Romania

De ce au ales Galati? In Moldova nu sunt bani nici de calculatoare, cum sa dea oamenii bani pe DVD-uri originale?

Ah da, a aparut Wolverine pe torrente inainte cu o luna de lansarea oficiala. Filmul e fain, merita vazut la cinema dar parca n-am timp sa astept inca 3-6 luni pana il lanseaza si in Romania. Pana atunci ma plictisesc de mkv-uri.

6 thoughts on “Campanie de antipiraterie”

  1. Din tot postul asta , ce-l mai interesant este ca a aparut Wolverine pe torrent . In rest lasa-i sa trimita mailuri si sa ne monitorizeze . 🙂

  2. @Mossad, nu sunt de acord cu tine… mai putin la partea cu Wolverine…

    Parca legea de monitorizare a traficului a fost amanata pana in Decembrie 2009, hm, combaterea ilegalitatii pirateriei prin ilegalitate on-line? Unde-ia presa cand ai nevoie de ea, unde-s juristii, unde-s drepturile la intimitate online?

  3. de fapt cum suna legea : PRECIS ?
    in Europa civilizata e ca nu poti face bani din asta , dar sa ” sharuiesti ” e voie , INCA !
    Oricum , daca vor da francezii legea ( o au pregatita ) , si apoi restul Europei , io cind ajunge la ROmanela , renuntz la net .
    Daca o facem toti ( pt. 3 luni ) , sa vedem ce zic providerii , si restul ???
    Ma monitorizezi ? renunt la net si TU PROVIDER FALIMENTEZI !
    Ma lasi in pace ? Ok , ia abonamentul si mergem mai departe .

  4. din cate stiam eu ai voie sa dai jos orice fisier de pe net cu obligatia sa il stergi dupa 24 de ore, dar in fine, eu sunt de partea lui kuktoos renuntam toti la net sa vedem ce campanie mai face statul roman atunci cand toti providerii de net falimenteaza. si pt cel care a scris articolul, il sfatueisc sa se mai intereseze de faza ca in moldova nu sunt bani nici pt calculatoare si ca este o zona saraca.

  5. ma am ajuns sa fim monitorizatzi (de la telefoane ,e-mailuri etc)acum si asta .am doua cuvinte pt asta~ politzie globala~.ma intreb cei care au pornit campania asta in romania vorbind oare ei nu au nimic ilegal pe calculatoru lor(orice un windos ori programe orice vretzi)nu cred, si mai ales am ajuns sa cred ca in zeitgeist aveau mare dreptate.vai de capu nostru daca i asa.e trist si se pare ca e din ce in ce mai adevarat
    sa ne aresteze pe toti daca asa vor k sincer nu cred ca cineva se va speria de asta.in loc sa se ocupe de ceea ce e cu adevarat important (sa imbunatatzeasca stilu de viata,servicii etc )vin cu chestia asta de ckt sa ne mai limiteze de parca internetul e o proprietate privata a lui nustiu care.mai lasatine cu astea.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading