Survivor in varianta corporatista de criza

continuare de aici

În varianta urbană, Survivor va fi numit cel care va avea cea mai multă salivă. Îți trebuie multă, dar foarte multă, pentru a fi cel care câștigă. Nu știi exact ce dar câștigi ceva.

În varianta corporatistă cel care va reuși să scape de o nouă rundă de eliminări se va declara *învingător*. Sau cel puțin va avea satisfacția că a câștigat. Măcar pentru câteva luni. Odată ce s-a tras cortina, va reîncepe lupta. Totul sau nimic!

Se va alia cu cei care i-au mai rămas alături și va încerca să elimine “veriga” slabă. Întotdeauna veriga cea mai slabă va fi acela care va refuza să facă parte dintr-o șaradă penibilă. Va fi cel care va prefera să-și păstreze demnitatea intactă. Acela pentru care respectul de sine e ceva mai mult decât o vorbă spusă în vânt pentru a te da cult și cu principii bine înrădăcinate.

În Survivor-ul urban nu există momente liniștite, de relaxare. Trebuie să fii mereu cu un pas înainte, să anticipezi momentul propice când poți profita de o slăbiciune a celui de lângă tine pentru a avansa. Chiar și un pas înseamnă enorm în jungla urbană.

Niciodată să nu presupui că aliații îți sunt loiali. Dacă ai făcut asta, ești un om mort. Nu există loialitate în acest joc modern întâlnit la orice colț de birou. Vă aruncați avioane, vă trimiteți mailuri ca să vă mascați ciuda și ura și toate par să fie bune și frumoase. Până la următoarea rundă!

Ai câștigat iar, ești bucuros, încrezător in forțele tale, mândru de tine! Acum știi precis ce ai câștigat: dreptul de a fi în continuare cel care linge fund de șef cel mai bine! Colegii eliminați înaintea ta te felicită! Ultimul stinge becul!

[…to be continued]

3 thoughts on “Survivor in varianta corporatista de criza”

  1. “…veriga cea mai slabă va fi acela care va refuza să facă parte dintr-o șaradă penibilă”
    ai mare dreptate cu lucrul asta. trebuie sa fii cu ochii in patru si daca esti hotarat sa ai principii si sa le mentii ajungi sa fi exclus, sa ai probleme…

  2. Vad ca tot revi cu subiectul asta despre “corporatisti”. Cine e defapt acel corporatist? Cel care lucreaza la o multinationala? Eu am destui prieteni care lucreaza la multinationale si nu se incadreaza in acest portret robot pe care tu si alti blogheri il faceti.
    Esti nemultumit ca unii fac mii de euro pe luna la o multinationala?

    P.S. A, ca sunt si uscaturi… asta e altceva, unde nu sunt?

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading