Rugaminte: Nu mai cumparati routere wireless ieftine!

In fiecare luna sunt cativa oameni (cunostinte, prieteni, prieteni de-ai prietenilor) care vin sa ma intrebe de ce nu le merge routerul wireless.

Simptome: 1. latenta mare sau chiar pierdere de pachete pe reteaua locala, wireless sau wired chiar si cand au doar un singur laptop/PC conectat

2. reset, blocaje aiurea, fara motiv

3. reset, blocaje, pierdere conectivitate in momentul cand downloadeaza de pe torrents

De multe ori pe aceste routere nu poti sa depasesti 2MB/s. De multe ori se reseteaza si nu mai pornesc vreodata. De multe ori crapa cand sunt conectate mai mult de 2 PC-uri la ele.

“Dar sunt ieftine! Imi ajunge pentru ce imi trebuie mie!” mi se spune de fiecare data dar totusi oamenii vin sa se planga. Un tip a schimbat pana acum 3 modele diferite care costa in jur de 150 lei. N-a vrut sa ma asculte cand i-am zis ca un router wireless cat de cat ok e pe la vreo 300 lei. A cheltuit pana acum peste 500 lei pe routere ieftine si inca nu s-a invatat minte.

Modele afectate: – orice rahat produs de TPLINK

– orice rahat produs de EDIMAX

– orice rahat produs de IP TIME

– D-Link AirPlusG DI-524 care este un model mai controversat, sunt care crapa singure, sunt care merg cat de cat ok. Nu toti sunt norocosi, sunt pline forumurile de plangaciosi zgarciti.

- Asus WL-530* – care e prea mic si se incinge pana se dezlipeste tot in el. E bun pentru fript oua, incalzit cafea, nu ca router.

– in general toate ieftinachele

Cam orice router wireless care costa sub 200 (chiar 250) lei e bun doar pentru a o tine pe bunica online, din cand in cand.

Ce recomand? Aproape toate routerele din lista Supported Hardware DD-WRT.

Sau seria premium de la Asus. Router wireless Asus RT-N56U, Dual-Band, USB – Duce peste 100mbps si pe wireless cu un adaptor compatibil. E scump dar merita. Am tinut lanparty (7) cu el.

Romania e piata de desfacere pentru foarte multe chestii ieftine si de tot rahatul pentru ca romanul s-a invatat sa cumpere mult si prost. Comerciantii au invatat si ei ca nu se cumpara chestiile scumpe si aduc doar rahaturi. Cel mai mult ma mir cum de a ajuns HP Pavillion in Romania.

Platiti 250-300+ lei pe un router wireless! Orice “afacere” facuta acum va poate produce nervi si gauri mai mari in buget.

Si ca postarea sa fie completa:
Daca ai fibra, ai nevoie de un Routere wireless Gigabit!

19 thoughts on “Rugaminte: Nu mai cumparati routere wireless ieftine!”

  1. mai eu am un TP-LInk, il am de mai mult de 1 an si merge non stop si nu am probleme cu el. Imi Merge downloadul wireless cu 4 MB/s fara probleme, ceea ce zic ca e destul de bine pentru un wireless.

    Nu mai stiu cat m-a costat, probabil pe la 1.5 mil anul trecut, dar uite ca sunt si exceptii.

  2. Linksys WRT54GL este o scula pe care te poti baza! Eu am dat vreo 230 de lei acum 2 ani pe el, adica dublu fata de cat costau altele, dar merge de bubuie! N-am avut nici o problema cu el, si cred ca are semnal si in parcarea blocului, chiar daca stau la 7 :)! Asta in afara de faptul care are semnal 3/4 la 15 metri distanta prin doi pereti. N-am avut timp/nervi/rabdare sa pun Linux pe el, just for fun, dar poate poate intr-o zi… :).
    Stii cum e vorba aia cu “cacat platesti cacat primesti”. Eu nu m-am zgarcit la bani si acum sunt mega multumit!

  3. Ce-ti voi spune , n-are nimic cu topicu’ , da e o rugaminte , a mea .
    Io , am haladuit o bucata din viata prin Oradea , si am prins drag de orasul asta .
    Sper ca dupa ce-mi termin chestiile pe unde-s acu’ sa vin si sa locuiesc in Oradea ( nu-i el , cel mai cel oras , dar nu-i nici rau , si am vazut o gramada , de zici ca am fo’ tigan cu shatra – anyway – MIE-MI PLACE ORASHU’!)
    Am inceput sa intru pe la tine ca esti …ai ghicit Oradeanul , apoi am zis ca nu-i rau pe la tine pe blog , ca nu esti prost , si e OK.).
    Acu’ rugamintea , n-ai puteA odata pe saptamina sa faci o poza ( chiar si de la fereastra ta ) si sa o pui intr-un colt – SA VAD SI IO CUM E PRIN ORADEA ( cum e vremea , a iesit iarba , au inflorit copacii, etc).
    Poti sa-i spui Ferestra de Oradea ,Colt de Oradea , cum vrei , da pune poza .
    Te roaga un om care e departe de Oradea , caruia ii e dor de locu’ ala.
    PS. Orashele dishtepte au camera web , pune poza tu , ca e bine si asa , sau daca este , zi-mi unde-i pe net .
    MULTZAM FAIN !

  4. Subscriu la faza cu routerele. Am avut un Edimax si-mi venea sa dau cu el de toti peretii cam tot la 3 zile. Am un Linksys WRT54GL si isi merita toti banii. Nu l-as schimba decat pe modelul cu porturi USB.

  5. Am un Linksys WRT54GL cu firmware Tomato, nu am avut nici o problema pana acu! E super tare acest laptop.

  6. Interesant mod de a face publicitate, dar nu stiu pe ce date te bazezi cand spui ca routerele edimax sunt proaste.

    Din experienta mea Edimax este o marca foarte buna in domeniul asta. Am acasa un Edimax de mai bine de un an, si e ca o mobila, nu a trebuit sa umblu la el decat atunci cand a picat RDS-ul

    La firma avem un router Edimax de 24 de porturi din 2003. Deasemenea am mai avut de a face cu Edimax si nu au fost probleme.

  7. io am un asus WL520GC …nu se incalzeste si nici nu face figuri decat atunci cand pica erdeesh`. scot din priza bag n`apoi si totu e ca nou. yay

  8. Cand veti descoperi routerele ZyXel o scapati si de probleme.
    Marele lor avantaj – ca brand – este ca nu face si pocnitori ieftine, asa ca si in cazul in care veti cumpara un model mai ieftin tot bine va merge, dar nu e nici unul la 150 lei.

  9. la dlink trebuie dezactivate logarile si alte functii care scriu pe disc. altfel se reseteaza foarte des

    am reparat si routerul de la o pensiune (evident cu parola default) care facea astfel de figuri. trebuia sa le zic, poate imi faceau reducere la plecare 🙂

  10. Buna Ziua,
    Pentru eventualele probleme aparute la produsele Edimax, avem un serviciu de suport tehnic in limba romana, la care poate apela orice utilizator. (prin telefon cu tarif normal, si email. [email protected] / 031-425 0127. Poate ti-ar usura munca sa ii directionezi catre noi.

    O zi frumoasa,

    Veronica Dumitrescu,
    Edimax Romania

  11. Buna Ziua,
    Pentru eventualele probleme aparute la produsele Edimax, avem un serviciu de suport tehnic in limba romana, la care poate apela orice utilizator. (prin telefon cu tarif normal, si email. [email protected] / 031-425 0127. Poate ti-ar usura munca, sa ii directionezi catre noi.

    O zi frumoasa,

    Veronica Dumitrescu,
    Edimax Romania

  12. Eu unul sunt un tip mai practic asa, de ce sa dau banii pe unul scump cand unul mai putin ieftin chiar isi face treaba? Am o mica retea de cartieri cu vreo 15 calculatoare in care am folosit un router Asus(nu stiu modelul dar pretul e pe la 140-150 Ron) si un Router Edimax(nici la asta nu stiu modelul, pretul destul de ok, parca putin peste 150 ron) si toate mi-au mers fara probleme, de un an de zile stau in priza saracele si n-au patit nimic 🙂 nu vad de ce trebuie sa arunc cu banii doar ca sa am nu stiu ce brand…

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading