O ora de intuneric pentru lumea noastra

Pe 28 martie, la ora 20.30, oameni de pe întreg mapamondul vor stinge lumina timp de o oră.  Peste 930 de orase din 800 de tari participa la campanie, angajandu-se ca vor stinge luminile timp de o ora, pe 28 martie. Astfel, Turnul Eiffel, hotelul Burj Al Arab și Taipei 101, cea mai înaltă clădire din lume, sunt doar câteva dintre
construcțiile emblematice care vor rămâne în întuneric timp de o oră, pe 28 martie.
WWF (World Wide Fund for Nature) Programul Dunăre – Carpați România a lansat la București campania națională Ora Pământului – Earth Hour. Anul acesta, România se alătură pentru prima dată oficial campaniei globale. Până în prezent, s-au înscris să participe la acest eveniment orașele București, Timișoara , Iași , Brașov , Botoșani, Cluj-Napoca și Tulcea.
În București vor fi stinse luminile de la Palatul Parlamentului, Opera Română, Ateneul Român, Muzeul Național de Artă și Cercul Militar. De asemenea, în seara zilei de 28 martie, WWF va organiza un eveniment de stradă în Piața Constituției, împreună cu Astroclubul București.
Stingerea becurilor reprezintă un moment de reflecție; un gest atât de mic ne poate micșora foarte mult impactul asupra naturii.

Mișcarea Earth Hour a început în orașul Sydney, din Australia, pe 31 martie 2007, când 2,2 milioane de persoane și 2.100 de companii au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 50 de milioane de oameni din 35 de țări.

Earth Hour 2009 este un apel global la acțiune, care se adresează fiecărui cetățean, fiecărei companii și fiecărei comunități, un apel la responsabilizare, inițiativă și solidaritate pentru a construi un viitor sustenabil al planetei.

Mai multe detalii pe WikiPedia.

15 thoughts on “O ora de intuneric pentru lumea noastra”

  1. Si in oradea va fi un eveniment Earth Hour realizat de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei si clubul Rotaract. Anul trecut, in Oradea de Earth Hour primaria si teatrul de stat si-au stins luminile timp de o ora.

  2. @Darius cel Tulbure, de ce inutil? exact asta e problema, sistemul nostru nerovos comun are caracteristica inertiala foarte sus pe grafic(“ce pot EU sa fac in legatura cu incalzirea globala?, nimic”).
    Suficient nu este, dar pentru asta nu trebuie criticat.

  3. pai ma…
    Inchidem toti lumina in acelasi timp si o pornim toti in acelasi timp – cred ca or tresari oleaca sigurantele. Nu e ok sa faci o treaba din asta, trebuie facut in trepte, altfel e posibil sa nu reziste reteaua la soc.
    😉

  4. adica eu sa sting tot in casa si taranii de deasupra sa urle din rasputeri la meci? daca ii convinge cineva pe balaurii aia sa stinga si ei tot, sting si eu si ma bag la somn…

  5. @ ioanpopovici

    E inutil pentru că e doar o oră, în doar o zi.

    Dacă vreți să faceți ceva util, faceți economie în fiecare zi, un pic câte un pic, acolo unde se poate. Fără risipă aiurea. Åži atunci se adună ceva.

    O oră pe an nu oprești încălzirea globală. Nici dacă ar fi să participe la “experiment” toți cei 5 miliarde de oameni care au curent…

  6. O sa vad sigurantele cum o sa puste cand o sa aprinda toti lumina la ora 9 si jumatate.

    Cum spunea @Darius, ar trebui sa facem economie zilnic, nu sa facem (doar) gesturi de fatarnici o data pe an.

  7. mie mi se pare forte bine ca facem asa cv gandintiva cat putem economisi daca in toata lumea se vor stinge luminile daca vreti o lume mai sigura pt copii vostrii si pentru voi ectionati acum ca mai incolo va fii prea tarziu. Eu unul voi stinge lumina pt o ora in semn de respect pt Terra.

  8. si ar trebui sa facem asa ceva in fiecare zii nu numa o data pe an sa le aratam ca romanii nu sunt asa cum par. Sa facem noi asa ceva pt prima data in Romania.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading