Bancul zilei de azi e de plans…

Sunt unul dintre sarmanii oradeni care nu poseda nici un mijloc de transport (in afara de o bicicleta jerpelita care nu se poate folosi decat in vreme uscata), deci – ca si multi altii – sunt nevoit sa folosesc transportul in comun (a se citi OTL).

Ca in fiecare dimineata, si azi am pornit cu speranta in suflet spre statia de tramvai cea mai frecventata de subsemnatul, adica cea de la intersectia Caii Aradului cu Aviatorilor.

In aceasta locatie am vazut bancul zilei de astazi care se numeste “Intervalul de succedere a tramvaielor” si se gaseste pe un stalp in statia de tramvai, sub forma unui tabel.

Aceasta minunata opera a fictiunii idealiste sta saraca in statiile de tramvai din orasul nostru, expusa la soare si ploaie, si sustine cu desavarsire faptul ca tramvaiul vine odata la 8 minute.

De ce zic ca e fictiune idealista?

Azi dimineata am ajuns in statia de tramvai la ora 8 si 5 minute (chiar am verificat), iar tramvaiul a ajuns cu exact 30 de minute mai tarziu!

Colac peste pupaza, OTL ne ofera un serviciu eratic si de proasta calitate!

Cat de greu este sa se faca niste calcule, sa se bage mai multe tramvaie pe traseu? Cat de greu este sa EFICIENTIZEZI transportul in comun?

Daca as sti ca nu trebuie sa astept mai mult de 5 minute in statie (uneori pe ploaie torentiala, alteori pe soare si 40 de grade), as gasi loc pe scaun (si nu m-as lipi de jegul de pe scaunul respectiv), as avea aer sau caldura (dupa caz)… m-as duce cu placere! Dar asa?

O cunostinta care locuieste in Suedia mi-a povestit ca i s-a intamplat si lui sa fie autobuzul atat de aglomerat in orele de varf incat n-a mai gasit loc unde sa se aseze!

7 thoughts on “Bancul zilei de azi e de plans…”

 1. Ei vezi? Cchiar din motivul asta am renuntat la serviciile OTL. M-am saturat sa astept, m-am saturat sa tot intarziu, m-am saturat sa tot aud de la copii strazii “Tatal nostru care esti in ceruri…” sau “Sunt copiluuul straziloooor…”, m-am saturat de mizerie, de bilete, de oameni plictisiti care fac tot felul de prostii prin mijloacele de transport.
  De la inceputul anului 2009 nu mai umblu decat cu peugeot-ul (a se citi pejosul). E cel mai sigur mijloc de transport, care nu te lasa balta niciodata 😀 (poate exagerez)

 2. “Aglomeratia” din Suedia de la orele de varf se datoreaza chiar bibicletei pe care o detii tu. Acolo oamenii circula prea putin cu masini/tramvaie/autobuze. Dar ei au cu totul alt stil de viata si de munca fata de noi.

  In 2009 lucrurile stau foarte bine la noi. Putem admite ca am avut cam aceeasi varsta inainte de 2000 si cred ca iti amintesti cum intarziau atunci tramvaiele pentru ca oamenii stateau pe scari si tramvaiul nu putea porni cu usile deschise.

 3. Enigma OTL-ei
  Eu tocmai vin ditnr-o repriza de ploaie marunta, dar nu ma plang. Mai bine sanatos leoarca decat alintat de transporturile in com`on sau chiar de limuzina-mi personala, erodata doar de sarbatori sau cu ocazia transportului de marfa/calatori.

 4. Azi dimineata ai avut tu ghinion probabil. La intersectia 1 Decembrie cu Independentei (langa Fat Frumos) a deraiat un tramvai. De acolo intarzierea.

 5. Spune-le ca transportul trebuie eficientizat si celor care merg cu RATT-ul. Calatorii nostri iubiti se isterizeaza ca trebuie sa valideze niste rahaturi de carduri, pentru statistica de incarcare a vagoanelor, si pentru a elimina contravenientii.

 6. la ce sa te astepti cand seful directiei (dupa rectificarile de salarii) declara ca slujba e un hobby in conditiile in care primeste doar vre-o 60-70 mil lei vechi pe luna ?
  eu ii doresc sa ajunga sa circule doar cu tramvaiu asa cum o facem noi astia muritorii de rand zi de zi.
  is multe de zis pe tema asta.

Comments are closed.