17 thoughts on “Ziare.com mi-au “imprumutat” cainele – Ziare.com fura”

 1. Eu ce sa mai zic care mi-am gasit pozele publicate pe http://www.igu.ro/latrecut in Catavencu, FHM, Cotidianul si altele? Totusi nu m-am suparat, dimpotriva, m-am bucurat ca le-au vazut si altii – Ratoiul Donald, cosul de alimentara, matricola nr 599 si altele :))

  Unele publicatii au precizat sursa (igu) altele nu. Nu stiu daca se poate numi furt, atat timp cat sunt niste simple poze, iar tu faci acest lucru din placere. Daca intr-adevar aveam o poza de exclusivitate, ceva deosebit, inteleg, dar cat timp e vorba de un catel, un cos, o papusa (banala) sau orice alta banalitate, cred ca termenul furt este o exagerare.

 2. Citez:

  Informatiile si imaginile stirilor sunt ©Copyright-ul ziarelor din care au fost extrase articolele.

  In cazul asta imaginea e intr-o stire a carei sursa este Ziare.com. Inseamna ca:

  1. Au cumparat dreptul de a publica poza pe pagina lor web (o fi vorbit juristul lor cu cainele 🙂 )

  2. Sunt buni de plata 🙂

  Ziare.com este proprietatea companiei Activesoft (http://www.activesoft.ro/portofoliu.php?id=26) si au fost deja injurati si de Zoso aici: http://www.zoso.ro/2007/11/activesoft-fura-mai-nou-si-de-pe-bloguri.html

 3. @Sirg: la fel ai zice si daca se “fura” o poza cu copilul tau de pe blogul tau?

  Aici nu e vorba de chestii minore sau majore, e vorba de un principiu. Cum nici Activesoft nu accepta sa i se republice continutul fara acordul lor, asa are si Lilisor dreptul sa nu accepte. Si nu conteaza daca e vorba de o poza sau un roman!

 4. PS: (cu care am incheiat)

  Oare daca autorul articolului ar fi trimis un mail la adresa lui Lilisor cu textul: “vrem sa folosim poza asta de pe pagina ta pentru un articol” ea ar fi zis nu?

 5. Eiiiii , dragu’ mieu , tu nu stiai ca-n Romania se cam furaaa !
  DA’ SE SI BEA !
  Oricum , ai sanse sa o incurci .
  Ca daca , cutzu’ afla ca e pe ziare , poate i se urca la cap si cind mergi sa te mai alinintzi cu compania lui , NU TE MAI BAGA-N SEAMA . CA-I VIP !!!
  Apropo , fratilor !
  Stie careva cind iese Starcraftu’ 2 , ca io abia astept. Atunci oi schimba si computeru’ , de fapt nu-l schimb , mi-oi cumpara unu cu multzi gigi’ su cu placa grafica racheta .

 6. S-a rezolvat. Le-am scris un mail in care i-am rugat sa dea jos poza. In definitiv, daca imi cereau acordul, era ok. Dar asa, nu! Ori pui sursa ori ceri acordul!

 7. @The Fan – in poza este un catel, nu copilul cuiva. In cazul in care era un copil, sau orice alta persoana, eu de exemplu, puteam sa invoc anumite drepturi pe care orice persoana le are, cum ar fi dreptul la intimitate, sau ma rog, cum ii spune 🙂

  Teoretic tu ai dreptate, dar mi se pare un pic exagerata nemultumirea voastra.

  Si eu folosesc uneori poze pe care le iau prin cautare de pe Google, si daca e ceva peisaj sau mai stiu eu ce nu stau sa intreb cine e autorul pozei. De unde stiu eu ca poza nu e la mana a 3-a? De exemplu, tu mentionezi autorul pozei de la avatar?

 8. Oare daca ar fi pus creditul pentru poza ce ar fi pierdut ?

  Mda mentalitate romaneasca cred ca s-au gandit ca i-or face cumva trafic blogului de unde au luat poza si li s-ar reduce din traficul lor. 0_o

  oricum e trist daca s-a dat mail si decat sa puna sursa au preferat sa schimbe cainele.

 9. Asta a fost o poza. Exista (ma rog, au existat) publicatii care au fost facute in intregime din poze luate de pe internet. Nu dam nume sa nu facem reclama.

 10. @paradox: nici cu copyright nu rezolvi nimic. Asa am patit eu cu bihon.ro, care mi-au furat o imagine cu primaria din oras realizata de mine si pe care avea copyright, si din bun simt, am zis sa nu stric bunatate de poze si sa pun watermark peste imagine doar intr-un colt si vin nesimtitii si taie din poza pentru a o folosi fara nici un drept in articolele lor!

Comments are closed.