Un fleac…

Primaria municipiului Oradea a organizat azi, 20 ianuarie 2009, o dezbatere publica privind reabilitarea termica a blocurilor. Au participat reprezentanti ai municipalitatii, initiatorii proiectului de Hotarare de Consiliu Local, precum si reprezentanti ai asociatiilor de proprietari. Proiectul prevede aprobarea scutirii la plata a impozitului pe cladiri, datorat bugetului local al municipiului Oradea de catre persoanele fizice constituite legal in asociatii de proprietari care procedeaza la efectuarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte

Asta inseamna ca daca investesc mii de lei in reabilitarea termica a apartamentului meu de bloc (insemnand termopane, izolatie cu polistiren, etc.) Primaria imi da voie sa nu platesc impozitul pe cladiri care poate depaseste suma de 100 de lei pe an :)

Asta da matematica!

PS: au gresit si data! 20 FEBRUARIE!

, , ,

6 Responses to Un fleac…

 1. Lorant 21/02/2009 at 3:37 pm #

  pai da, da-mi 50 de milioane sa iti dau 1 milion inapoi. Nu-i afacere profitabila? Noi platim taxe si alte gunoaie, treaba statului ar fi sa reinnoeasca cladirile. Nu? Am propriul meu apartament cumparat pe bani, nu putini, si mai si platesc taxe si impozite .. la care nu l-e vad rostul. Platesc toate astea ca nu traiesc pe strada se pare .. infine aiurealea. Infine, gunoaie peste tot.

 2. Mossad 22/02/2009 at 1:36 am #

  Sirop , e vorba de principiu . Nu are a face cat e suma pe care o platesti la primarie , chestia e ca , primaria face tot ce poate ca sa nu`ti dea in cap , si prin mijloacele specifice ei , adica reducere de impozite , scutiri de taxe sa te ajute . Nu e vina primariei ca impozitul e 100 de lei or such . Daca ar fi 3000+ de lei ai fi fost fericit ? , algoritmul tau ar fi fost fair? .
  Trebuie sa recunostem cand primaria face ceea ce trebuie , si sa-i criticam cand nu fac . Peace :)

  PS . Reabilitarea termica a blocurilor ,e obligatorie ? … sau nu e ? . In ambele cazuri tot end user plateste , si tot el beneficiaza , just sink a bit … ;)

 3. Giuco 22/02/2009 at 1:18 pm #

  Nu te entuziasma atat. Mai mult ca sigur nici scutirea aia n-o vei vedea. Dar cu izolarea termica sunt de acord. O faci pentru tine in primul rand. Bineinteles ca depinde si de bloc, cat de vechi e si cat esti dispus sa mai investesti in el.

 4. spoonvil 22/02/2009 at 10:18 pm #

  Sa stii ca este foarte important reabilitarea blocurilor din foarte multe puncte de vederi, pe termen lung si nu doar pt tine, daca s-ar face asta global … s-ar economisi multe … deci despre asta se mai poate vb, nu stiu de ce esti asa de nervos pt un lucru de care trebuie sa-te bucuri ;)

 5. Autogreen 24/02/2009 at 4:58 pm #

  E bine ca primesti ceva, oricum primaria nu este obligata sa sustina confortul personal pentru anumite familii, banuiesc ca au si altceva de facut cu banii pe care-i colecteaza, cum ar fi centre pentru persoanele fara adapost, sansa la educatie pentru copii orfani, etc.

 6. The Fan 24/02/2009 at 6:57 pm #

  @Autogreen: ai vazut tu asemenea initiative? Ca eu ba! :)