Stiati ca…?

1. Sunt romani care si-ar plati taxele, si-ar declara contractele si ar face totul legal daca nu ar fi birocratia si spaga actuala in Romania? Degeaba vrea romanul sa faca totul legal, nu e lasat. Legat si de asta.

2. Daca ai un terminal Huawei E220 (3.6mbps), ii poti face update de firmware ca sa stie 7.2mbps?  Ultimul firmware il downloadati de aici. Terminalul merge default pe majoritatea distributiilor linux (pentru ca sunt multi care ma intreaba daca se poate face sa functioneze pe linux inainte sa-l booteze). Alte detalii, aplicatii, updates  despre Huawei E220.

3. Pe foarte multe routere wireless ruleaza linux. Niste exemple de la noi: Linksys WRT54GL, Asus WL500G(+Premium). Pentru acestea s-au dezvoltat mai multe versiuni mini (denumite firmware) care le aduc anumite features in plus sau imbunatatiri la cele existente. Nu iti cumpara un D-Link ieftin care crapa cand tragi de pe torrent. 

Asus WL500GP (procesor 264mhz, 32MB RAM, 8BM ROM, 2 porturi USB) are throughput maxim 16MB/s cu firmware-ul standard. Cu firmware-ul dezvoltat de Oleg (majoritar Asus) si cu un USB stick folosit ca swap, duce si mai mult si nu sunt rare cazurile in care un router sub 300 de lei tine fara probleme 25 de statii.

Kopel (link How To)e un firmware pentru routere wireless  Asus bazat pe Oleg dar care instalat iti da posibilitatea sa imparti netul unui terminal Huawei E220 (sau alt modem GPRS/3G/HSDPA suportat).

Alte firmwares: DD-WRT, Open WRT

asus wl 500g premium wireless router 

4. Acum cativa ani am vrut sa ma angajez la Ultra PRO. Dupa ce am raspuns prin telefon la mai multe intrebari legate de software si hardware, am fost refuzat pentru ca am spus ca n-am experienta in vanzari. Asta in contextul in care ei (si alte magazine IT) au oameni care nu stiu sa numeasca doi producatori de procesoare.

10 thoughts on “Stiati ca…?”

 1. 1. Stiai ca in Germania omul de afaceri refuza sa apeleze la artificii economice care l-ar scuti de unele impozite catre stat?… Asta pentru ca e constient ca nu ar mai putea face multa vreme afaceri intr-o tara furata din toate partile.
  La noi nu e asa… la noi romanul fura cat mai este. Si cand nu va mai fi, se va intoarce la furat in germania.
  Asta ne diferentiaza ca nivel de civilizatie de restul popoarelor europene.

 2. Gaurile alea colorate din router reprezinta dovada necontestabila ca pana si routerul tau consuma alcool! 😀 In nici un caz nu a facut Pinguinul pipi acolo :))

 3. Eu folosesc routere MSI si Edimax

  Cat despre episodul tau cu UltraPro, cerinta “experienta in vanzari” e penibila, pt ca nu ai de unde sa ai experienta doar daca ai lucrat in vanzari.. deci e un cerc vicios al prostiei unora. Apropo – toti vanzatorii de la magazinele de IT se dau foarte destepti si cunoscatori, cu un aer de superioritate, de ce oare?

 4. Edimax sunt unele cu probleme altele nu au probleme uite am niste colegi si`au luat si acuma functioneaza fara nici o batere de cap dar totusi D-LINK sau LynkSys is the best MSI nu am incercat.

 5. Hey Sirg, ce vrei sa insinuezi cu asta? 🙂 Si eu am fost vanzator in magazine IT. Diferenta e ca eu chiar eram cunoscator, asta pe langa faptul ca sunt si frumos si desptept si superior 😛

 6. Sunt foarte multumit de Edimax dintr-un simplu motiv. Il am de mai bine de un an si nu a trebuit sa umblu la el 🙂 Pt uz personal nu imi trebuie un super router.

  @Greyheart – nu insinuez nimic, doar vreau sa zic ca sunt multi cu “abilitati de vanzari” dar fara aptitudini de IT

 7. Asta e cu siguranta asa! sunt cam prea multi care nu au cea mai minima idee de produsele care le tin in mana.
  Ma, cred ca esti mai fericit ca nu ai lucrat la ultra pro, altfel dupa 2 saptamani fugeai de acolo de nervi. :))

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading