Si redactorii straini trag pe nas

Articolul: Why Microsoft should release Internet Explorer for Linux.

Si ce zice nenea ala acolo: “By releasing a Linux version of Internet Explorer, Microsoft could do itself a great deal of good. All netbook users would have the choice of running IE, and many would.”

Piata Microsoft e in scadere. De fapt toata piata e in scadere. Oare redactorul vorbeste despre acel Microsoft care a recunoscut ca a dat-o in bara cu Vista? Despre acel Microsoft care concediaza 5000 de oameni?
In lume, Linux e folosit de sub 1% din utilizatorii de calculatoare. Majoritatea se orienteaza spre Linux ca sa scape de IE bullshit. Cata cota din piata castiga Microsoft daca lanseaza IE pentru Linux?

Ce castiga Microsoft tinand cont ca a pierdut 2.2% in ultimele 3 luni (conform articolului) si prin absurd (si mult alcool) ar fi destui utilizatori Linux din aia 1% care sa-si instaleze IE? NIMIC.
Mai adaugam si faptul ca aceia care ar avea nevoie de IE in Linux nu stiu sa-l instaleze?
Ce castiga Microsoft daca cei care au nevoie de IE pot sa se mute pe Linux, renuntand la Windows? Pierzi un platitor de licenta si castigi un utilizator de browser gratuit.

Asta e chiar mai prost decat ala cu “Windows7 virtualizat pe MAC
Parerea mea…
microsoft

12 thoughts on “Si redactorii straini trag pe nas”

 1. Tu chiar crezi ca unul dintre cei care folosesc linux o sa ‘browsuiasca’ pe net cu IE? C’mon, be serious :).

  Dar poza asta… face toti banii!!!

 2. “Majoritatea se orienteaza spre Linux ca sa scape de IE bullshit.” Cred ca mai mult e intregul sistem de operare chiar daca XP, in comparatie cu Vista inca este considerat mai… fiabil. Din cati stiu pe Linux, nici unul n-a migrat catre Linux pt. ca IE e aiurea. Lumea se muta pe Linux pt. ca vor ceva nou, pt. ca s-au saturat de “don’t send error” etc + open mind.

 3. Are grija Gates ca Windows sa fie sistemul de operare de baza in urmatorii ani. Cand a demarat proiectul OLPC, iar Bill a vazut potentialul de raspandire al Linuxului, a scos din palarie imediat o licenta de Windows de 3 dolari.

 4. @Orădeanul: piaÈ›a Microsoft e în scădere? Hmm, atunci de ce Microsoft anunÈ›ă CREȘTERI de 2%? Vezi http://www.microsoft.com/presspass/press/2009/jan09/01-22fy09Q2earnings.mspx . De asemenea, 5000 de poziÈ›ii nu înseamnă 5000 de oameni, înseamnă un număr însemnat de posturi pe care urmau să fie angajaÈ›i oameni, dar pe care nu se vor mai angaja. Mai mult, există posturi la Microsoft pe care se angajează oameni – vezi http://www.eduard.ro/2009/01/angajari-la-microsoft.html.

 5. Sa stii ca si eu am avut o problema cu IE pe Linux, poate multi va intrebati de ce as avea nevoie de IE, pentru ca trebuie sa trimit zilnic niste rapoarte, si cand intru cu alt browser decat IE, imi da eroare cand vreau sa completez campuri din formular, asa ca eu incapatanat cum sunt am cautat pe net cum sa fac sa mearga IE pe Linux, nu a fost deloc greu, a decurs totul foarte ok, si in timp de 3 minute a fost instalat, si a mers perfect folosind WINE-ul. Asa ca sa nu ne stresam de ceea ce vor sa faca cei de la Microsoft sau nu?! mai bine incercam sa ne descurcam asa cum putem.

 6. Presupun ca ai incercat W7. Daca nu, iti recomand cu caldura sa-l incerci, vei fi placut impresionat.

  Da, au recunoscut ca au dat-o in bara cu Vista. Dar cu W7 vor da lovitura, am toata increderea. Daca ar trebui sa-i fie Microsoftului frica de cineva, acela este Google.

  Nici nu mai retin la cate conferinte tech lumea povestea ca nu Microsoft este “the evil corporation”, ci Google. Pentru ca Google acapareaza din ce in ce mai mult cu zambetul pe buze.

 7. Mozilla sau G Chrome ii la baza si daca se foloseste XP 🙂 Vista ii urat nu imi place papa multe resurse, cat despre linux am incercat imi place 😀 dar mai vedem.

 8. Adevarul e ca in linux se simte lipsa unui program care sa adune in timp record virusi, troieni si gauri de securitate.
  EU dupa vreo 3 ani am instalat un antivirus si la scanare am gasit vreo 3 troieni care asa cum e normal merg doar pe win

 9. Pe lângă redactorii care trag pe nas, pe aici mai trag È™i unii comentatori.

  În orice ordine de idei am diseca problema, utilizatorii de Windows È™i Internet Explorer sunt puzderie.
  Orice programator implicat în dezvoltarea unui site web o să îÈ›i spună câte hackuri trebuie făcute pentru ca site-ul să meargă È™i pe IE7 È™i IE6. Pentru că sunt destui care folosesc încă chiar È™i IE6. Microsoftul pune la dispoziÈ›ie imagini virtuale cu XP È™i IE6 tocmai pentru a asigura compatibilitatea cu calculatoarele dinozaurilor.

  Linux (de fapt Unix) a fost primul sistem de operare unde a apărut noÈ›iunea de cal Troian/programe de tip backdoor.

  Pentru Windows, singura problemă a fost prezenÈ›a viruÈ™ilor (în special polimorfici), viruÈ™ii care afectau codul È™i infectau fiÈ™ierele propriu zise.
  Windows nu a suferit niciodată aÈ™a grav cum a făcut-o mediul Unix.

  FaceÈ›i o confuzie între un virus È™i un trojan/malware. Virusul infectează un program, trojanul este chiar el un program.

  Găuri de securitate sunt destule în linux. La modă o fi acum xss È™i sql injection, dar buffer overflow-urile vor fi mult timp de acum înainte în continuare pe È™tatele de plate de pe mediile Unix.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading