Huawei E220 + Vodafone Ro + Debian 5 = Love

Mi-am instalat Debian 5, era inevitabil.

Nu a vrut sa se instaleze “bine” cu CD-ul de Netinstall x64, nu trecea de pachetul “808 of 808” daca selectam si “Desktop” la instalare asa ca l-am instalat minimal si am selectat GDM / Gnome abia dupa primul restart. O fi ceva de la mine…

Nu intru in prea multe detalii, dupa primele ore de functionare pare un sistem stabil si pot sa spun ca mi-a revenit o parte din entuziasmul pe care-l aveam acum cativa ani cand instalam un sistem de la 0 din consola.

Pe Distrowatch este un preview la Debian 5 alaturi de un mic tutorial care ne spune cum sa instalam driverele video si Compiz.  Acum are si installer grafic.

Eu o sa va spun pe scurt cum puteti sa folositi un modem Huawei E220 in reteaua Vodafone pe Debian 5.

Aveti nevoie de wvdial si pppd

/etc/wvdial.conf trebuie sa arate asa:

[HSDPA]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Modem Type = Analog Modem
Baud = 9600
New PPPD = yes
Modem = /dev/ttyUSB0
ISDN = 0
Phone = *99#
Password = vodafone
Username = vodafone

Trebuie sa dezactivati PIN-ul de la cartela asa ca o introduceti intr-un telefon si “disable PIN” la SIM.

Dupa asta rulati wvdial si voila!

P.S: not for noobs.

debian 5 screenshot

8 thoughts on “Huawei E220 + Vodafone Ro + Debian 5 = Love”

  1. Se vede ca esti un entuziast linux, dar as vrea sa scrii un articol de genul “10 motive pentru a trece de la Windows la Debian”. Pe mine ca utilizator ma intereseaza mai mult aplicatiile si ceea ce pot face pe un sistem, pastrand 100% compatibilitate cu versiuni de pe alte sisteme de operare. De exemplu, Open Office nu este 100% compatibil cu MS Office, eu tot timpul am avut probleme cu el.

  2. Stimate anonim nici nu stiu ce bine i-mi pare ca mai sun in oradea oameni care se mai si ocupa cu LINUX eu incerc sa ma ocup de vreo 4 ani si nu am dat inca de cineva care sa ma ajute, e drept ca nu am prea avut de un ajutor concret deoarece nu prea stiam ce nu stiu, sper sa ma intelegi dar in orice caz dacase poate si daca este posibil sa tinem legatura prin e-mail. in alta ordine de idei azi am istalat un ubuntu se pare ca ver. 8 si ceva maerge stuna este bazt pe debian de altfel se pare ca pe langa gentoo numai debianul nu a fost instalat la mine. Sunt multumit de ubuntu dar in continuare as dori sa mai instalez cata ceva ulterior se pare ca postgresql ver. 8 si ceva poate potisa ma ajuti nu este chiar asa de urgent.Apoi despre mine deja sunt bosorog in sensul ca am 57 ani dar intelectual nu ma simt chiar atat de batran. Cu urari de bine si in speranta unei adevarate comunicari virtuale. alexandru.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading