Debian, NYTimes, strandul Venus din statiunea 1 Mai

1. S-a lansat Debian 5. Cineva glumea “Esti norocos daca prinzi mai mult de o lansare Debian intr-o viata de om”. Pentru cei care nu stiu, Debian e mama, tata si bunicu` lui Ubuntu, Mepis si altele. Daca aveti timp liber si 31 de CD-uri sau 5 DVD-uri goale…

2. Un redactor de la NYTimes scrie porcarii, iar. El are nevoie de un nou Internet mai sigur unde nimeni sa nu fie anonim. Panica! Panica! Nu mai suntem siguri pe Internet! Pe Internet sunt virusi si persoane care vor sa ne faca rau!

Un articol lobby pentru companiile producatoare de antivirusi. Sub anonimitatea mea i-am transmis ca-si poate schimba “vechiul Internet” cu unul mai sigur downloadand Firefox, nu cred ca s-a prins.

3. Bihoreanul a gasit rahatul plutitor din strandul Venus. Venus e in mult laudata statiune 1 Mai (la 5KM de Oradea). Pana cand a fost renovat strandul mare din Felix, mergeam in Venus pentru ca era mult mai curat. Daca Venus e un jeg de strand, va dati seama cum sunt celelalte?  Si acum tin minte cum din 5 prieteni care au facut baie in strandul din Iosia, 3 au luat ciuperci, fiecare “alta marca”. Creme, mancarimi, pete pe piele care inca se vad. 2 ani dupa aia n-am mai fost la niciun strand. Aviz amatorilor care vin de prin tara pentru distractie “la bai”, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

4. Fun cu TVR, Mircea Badea si un redactor de la Chip. P.S: Ionut Balan e ala de-a confundat Linux cu BSD si a reusit chiar sa faca o comparatie intre kernelul de Vista si cel de Linux. Totusi la analogia cu “tzeava” trebuie sa-i dau dreptate, n-ai cum explici publicului utilizator de IE si Y! nimic in termeni tehnici. “Tzeava” a mai fost folosita de un senator din US, Series of Tubes.

5. A mai picat o terasa.

6 thoughts on “Debian, NYTimes, strandul Venus din statiunea 1 Mai”

  1. 1. sau daca ai un CD si acces la net, bagi un netinst peste un kit de 180 de mega ;). dupa care traiesti fericit pana la adanci batraneti, ca mie 😀

  2. @Oradeanul: nu stiu de ce pun tot, nici eu n-as face-o. Dar vezi tu, nu toata lumea stie ce-i aia un pachet, nu toata lumea stie de apt-get, sau ma rog, synaptic, automatix, etc. Lumea vrea sa dea drumul la cutiuta si sa mearga muzicuta,yahoo, mailul, youtube si hi5 :). Cred ca exact pe principiul asta merg si aia de la Suse.
    Pe de alta parte, parca de la utilizatorii de Linux te astepti sa aiba un nivel mai inalt de atat…

Comments are closed.