Viata fara IE

Ce imi e dat sa citesc in dimineata asta de cum deschid calculatorul?

Opera Software’s year-old antitrust complaint against Microsoft took another step toward being vindicated, and the Oslo-based browser maker can’t help crowing over the European Commission’s decision. Opera had filed a complaint with the EC in December, 2007, contending that Microsoft’s bundling of Internet Explorer with Windows violated antitrust rules. Yesterday, the EC sent a ‘Statement of Objections (SO)’ to Microsoft with a preliminary finding that bundling IE with Windows does indeed constitute an antitrust abuse. Microsoft has eight weeks to plead its case and change the EC’s mind, an unlikely outcome if ever there was one. Opera’s CEO said, ‘On behalf of all Internet users, we commend the Commission for taking the next step towards restoring competition in a market that Microsoft has strangled for more than a decade. (Slashdot)

Nu zic ca IE nu e un shit si ca nu e responsabil pentru o foarte buna parte din spam, ddos si alte porcarii ce se petrec pe Internet dar daca EU ii pune pe cei de la Microsoft sa livreze in Europa Windows fara IE sau orice alt browser ( cum i-au pus sa scoata si Win Media Player) din cauza Opera, NOI cu ce mai downloadam Firefox?

Mda, stiu ca utilizatorii avansati isi fac un backup inainte de reinstalarea sistemului de operare dar cata frustrare mananca cei care isi cumpara un calculator nou sau ce-i care-i ajuta? Adica au fost persoane care m-au sunat la ora 2 noaptea pentru un serial de XP. Acesti utilizatori vor intra pe MSN Messenger (ma gandesc ca programul asta mai ramane macar un an in Windows) ca sa isi intrebe prietenii daca nu le dau Internet Explorer! Revenim la tragedia cu Winamp.

Cei ce inca folosesc IE tot IE vor folosi si peste 10 ani pentru ca pur si simplu nu sunt curiosi si nici n-au motive sa invete orice altceva nou. Pentru Hi5 nu e nevoie de Firefox.

Tot cazul asta mi se pare o mare frectie. Da, stiu, trebuie oprita tehnica monopolista pe care o practica Microsoft dar tot nu vor putea pune Opera sau Firefox in instalarea default de Windows pentru ca vor sari ceilalti producatori de browsere sa strige “MONOPOL”.

IE is better than NO BROWSER!

22 thoughts on “Viata fara IE”

  1. Tragem mozilla cu linux livecd si apoi instalam pe windows :))

    Oare prin faptul ca eu pot instala DOAR vista pe notebook nu se incalca de asemenea legea antitrust?

  2. @Paradox: aia facem noi doi …dar ceilalti care n-au livecd-uri si nici nu stiu cum sa le foloseasca?…
    Vrei sa spui ca nu merge Ubuntu / Fedora whatever la tine pe laptop? Doar Vista?:)

  3. Na, uite ca n-am cogitat la smecheria asta. Ai dreptatea ta.. si eu intru pe ie 2 minutele, pana descarc focoasa vulpe. Dupa aia il las in nemurirea lui … hmm

  4. Pai oamenii o sa isi ia Firefox pe un stick sau un CD de la un prieten. Nu trebuie sa te deplasezi departe pt a face rost de orice in ziua de azi. 🙂 O sa se obisnuiasca oamenii.
    Mie cel putin o sa imi convina. Asa scap si eu de o problema. Degeaba am setat Firefox ca browser principal si toate alea, link-urile din YMess tot cu IE mi le deschide. Naspa!
    Sa nu mai vorbesc de faptul ca blogul meu nu se vede intotdeauna bine din IE…

  5. E o mare frectie cum zici si tu. Mai demult CE i-au pus pe Microsoft sa scoata windows media player din sistemul de operare, ca vezi doamne, monopol. Si ce daca e IE si Windows media player integrat in sistemul de operare? Parca din cauza asta nu mai pot io. Nu ma opreste nimic sa downloadez alt browser sau player. Deci nu vad care-i problema CE.

  6. Ziceti voi ziceti, dar IE8 se contureaza a fi un browser macar decent. 🙂 Sigur, tot va fi cu un pas in urma concurentei, insa cei ce-l vor folosi chiar vor avea argumente pentru aceasta decizie. Iar daca-i stiu bine pe cei de la Microsoft, deja lucreaza la versiunea 9. IE will be back! 😀

  7. Eu cred ca mai important nu e sa vina fara internet explorer, ci posibilitatea sa-l dezinstalezi. Eu cel putin asta as vrea. Sa nu uitati ca explorer contine iexplorer. deschide mycomputer si scrie o adresa acolo sa vedeti ca merge 🙂

  8. providerul de net ce pazeste? normal ar fi ca providerul sa-ti ofere si un client (browser) de internet, sau mai degraba un CD cu mai multe alternative 🙂 mai ales zilele astea, cand cel putin 3 nume mari sunt free (Opera/Chrome/Firefox), nu ar fi nicio problema.

    providerii nu o fac pentru ca Microsoft a facut asta in locul lor – a oferit un client default. deliberate dumbing of people. AOL parca, in primii ani ai internetelor, ofereau si un client.

    si, pana la urma, e vorba de antitrust.vorba lui [paradox], cand pe un produs nu poti instala decat UN singur sistem de operare, cum se numeste?

  9. 1| Se pot instala mai multe sisteme de operare, nu e necesar sa tii doar unul, tot asa cum pe un mac poti instala orice alt os. (apropo-ul nu a luat in considerare problemele aduse instalarii unui nou sistem, ex:windows vista e cam invaziv daca ai cumparat laptopul cu el instalat si cu acea magica partitie “recovery”)

    2| Se pot dezinstala iexplorer, si windows media player, si alte chestii.. poti practic sa il lasi gol de software si mai mult exista tool-uri de dezinstalarea programelor ca si internet explorer si alte chestii produse chiar de microsoft. dati un search pe http://www.softpedia.com si veti vedea tot ce doriti.

  10. Si nu inteleg dece providerul ar trebui sa iti dea un cd de instalare a programelor ca firefox.. ce legatura are? eventual ar putea pune la dispozitie din fidelitate fata de client, dar nu neaparat.

    Ps: internet explorerul isi are rolul lui, chiar daca nu exceleaza prea tare.

  11. Mda, legat de “providerul de internet sa-ti dea cd cu Firefox” pot sa spun ca providerul de net sa trimita o secretara sa-mi faca o muie daca nu reusesc sa gasesc pornosaguri.
    E destul de normal …ca doar de la ei am internet, nu?:))

  12. Cu internetul asta la viteze ametitoare, ne-am smecherit si nu mai avem kit-uri pe CD. Pe vremuri mergea download-ul cu 16KB/s si preferam sa copiez de pe CD firefox. Acum dureaza mai mult sa scot cd-ul din plic si sa-l bag in dvdrom, apoi sa copiez.
    Si revenind la antitrust, nu vad unde e incalcarea legii antitrust… poti instala foarte bine orice alt browser pe langa IE.

  13. chiar nu prea inteleg … atunci si MacOS o sa vina fara Safari sau ITunes sau alte chestii de-a lor? bine ca linux-ul “nu e al nimanui” =))

  14. O sa vanda calculatoare ‘not internet ready’ de acum incolo. Pana acum conectai reteaua la calculator, si puteai naviga. Acum te uiti pa microsoft updates.. si cam atat.
    Openoffice ar trebui sa dea in judecata Microsoft pentru wordpad. Linux pentru taskbar, si alte chestii.

    Am ajunge cu timpul la DOS.

  15. Nu asta e ideea de baza al unui sistem de operare, sa iti ofere orice optiune posibila, cat mai usor accesabila. Ori un player de muzica, un browser de net, un program de IM mi se par lucruri care dau seva unui sistem de operare.

    Eu nu folosesc IE veci pururi si de 6 ani sunt tot cu Opera, dar in disputa asta nu pot sa le dau dreptate. Una dintre putinele ocazii in care intr-o disputa dintre David si Goliat, tinem cu Goliat.

  16. Pai IE il folosesc si eu ca toata lumea, ca sa descarc Firefox, si sa fac update la Windows. UE ar trebui sa se gandeasca mai bine la cea ce face. Si atunci cei noobi ce o sa faca ? vor citi in manualul de la windows sa faca rost de un browser ca ei nu au bagat in el, si utilizatorul se va uita ca boul la poarta noua “Browser ???”. Nu prea mai cred ca este monopol, netul nu este dependet de browser, Microsoft are monopol ca si OS, daca s-ar face mai multe programe si jocuri crossplatform, atunci Microsoft ar pierde din Monopol si s-ar linisti spiritele.

  17. Da mah eu team sunat la 2 noaptea :)) … plangete … si parca firefox o caum S**E in ultima vrem … de aia foloesc Google Chrome … si faza cu LiveCD e cea mai tare … amu`s 2 ani asa am tinut revu de pe LiveCD ca windowsu S**E … dar mnoah … in fine …
    P.S. – Mai treci peste faza cu serialul ca sughitza si Rappy si cred ca doarme acuma :)) …

  18. O tampenie foarte mare. ORICE sistem de operare vine cu un browser (Safari, Konqueror – linux/KDE sau Epiphany pentru gnome). Asta nu e o incercare de a lupta impotriva incercarilor MS de a institui un monopol, asta e incercarea celor ce dezvolta Opera sa recastige o parte din piata, ca au luat-o urat de cocoasa in ultimul timp.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading