Sa le spuna cineva celor de la RDS de OpenDNS

Sfatul meu gratuit si probabil una din cele mai bune miscari pe care le-ar putea face RDS in 2009.

Ati vazut cum blocau direct IP-ul la site-urile din lista ANC, neluand in seama ca pe aceleasi IP-uri se aflau si site-uri “legitime”. Ati vazut cum ne bagau pe gat pagina cu RDSTEL la fiecare conectare.

Nu mai bine ar incerca o metoda mai putin agresiva de blocat / promovat? Ma refer la un sistem gen OpenDNS!

1. Pot sa blocheze unele site-uri din DNS, sa nu-ti faca resolv, nu sa fie IP-ul blocat in tot RDS-ul. Cine chiar vrea sa viziteze site-ul s-o poata face schimband DNS-ul. Cei care fac asta oricum folosesc un proxy si tot acceseaza paginile blocate.

2. Cand scrii o adresa care nu exista, sa te duca pe pagina lor cu un Google search. Nu cred ca ar fi greu sa se faca un parteneriat in acest sens intre Google si RDS, e vorba de foarte multi utilizatori. Astfel si-ar putea promova serviciile si nu si-ar enerva utilizatorii.

Eu si multi altii oricum vom reusi sa trecem peste filtrele lor. Ba mai mult: ii vom antrena si pe altii!

De ce sa nu-si promoveze asa serviciile si sa-si scoata si banii? In acelasi rand aratand ca le pasa de clienti.

Nu e mai usor sa explici utilizatorilor cum sta treaba, ca are si RDS nevoie de bani? E oare mai usor bagi utilizatorilor bannerele pe gat dupa care sa te faci ca ploua? Decat sa fie nervii celor de la call-centere folositi pe post de canale de informare a utilizatorilor, nu e mai usor sa trimita niste comunicate sau chiar sa anunte pe rdslink?

6 thoughts on “Sa le spuna cineva celor de la RDS de OpenDNS”

 1. De cat sa nu mearga deloc netu e bine si asa. Sunt furnizori care te lasa fara net cu saptamanile.
  Mie sincer nu mi-a mers cu opendns… nush ce sa zic… prin filtre po trece doar cu proxy 🙁

 2. pentru cei care sunt de la RDS si nu numai:

  daca aveti probleme de genul asta.. site-urile nu se incarca, erori peste erori… va sfatuiesc sa schimbati dns-ul conexiunii cum? uite asa:

  start -> control panel -> network and internet connections -> network connections -> click dreapta pe icoana cu cele 2 monitoare care apar a fi deschise (ar trebui sa aiba numele conexiunii dumneavostra) -> click pe proprieties -> in ferestra care apare, vezi vedea un chenar “this connection uses the following items:”… acolo pe internet Protocol (tcp/ip) , apoi sub chenar pe Proprieties -> bifati ” use the following DNS server addresses ” … si in spatiile albe completati cu:

  208.67.222.222
  208.67.220.220

  bunn! acum apasati ok ok ok… restart pc! ar trebui sa va mearga totul mai bine!

 3. faza proasta cu open e atunci cand iti pica externu si nu`ti rezolva nici adresele care merg pe .ro si atunci trebe sa le scoti si sa treci pe ale lor, partea buna e ca nu se intampla prea des. iar rdsu nu blocasera accesul la siteurile din dns ci din serverele lor, am dat un tracert de curiozitate si rezolva adresa dar se bloca pe undeva prin bucuresti

 4. Astaia de la RDS nu prea stiu ei cu ce se mananca unele lucruri. Eu le multumesc ca o data cu rebransarea la reteaua de cablu…mi-au bagat alt pachet 😀

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading