Prevad o piata pentru VPN in Romania

Si asta legat de toata isteria creata de presa, despre interceptarea tuturor comunicatiilor. Pe langa articolul lui zoso mai dau un link aleatoriu.

E o porcarie costisitoare, ineficienta si care alimenteaza paranoia – iti va spune orice IT-ist. Cu toate astea nu trebuie sa-ti faci griji daca n-ai nimic de ascuns decat daca stii cum se petrec lucrurile in Romania. De la porcarie la haos total e doar o stampila diferenta, si aia pusa “hai sa vad daca am tus”.

Totusi nu e ceva nou, ISP-istii pastrau si pana acum log-uri.

Daca in copilarie i-ai tras-o prietenei unuia de la SRI risti sa fii pe lista celor ascultati si probabil taxati pentru ca viziteaza torrentbits.  Cei care aplica legile sunt primii care calca pe ele si de acum o pot face legal. Question everything!

Din iunie vor aparea si in Romania serviciile de VPN (ce e ala VPN?) care pentru cativa dolarei lunar iti vor oferi siguranta ca nu vede nimeni ca stai toata ziua pe hi5, ca pui pe net poze cu vecina de la 3 si ca esti tu cel care a facut blogul anti-Iliescu. Si metode ar fi multe. Eu, oficial nu mai am Internet acasa 🙂

Asteptam sa vedem ce va scrie Bogdan Manolea despre asta.

Fara nicio legatura cu prima: Hagi e patriot si-si cheltuieste banii in tara, ajutand la cresterea economiei. Si nimeni nu trebuie sa citeasca un blog ca sa inteleaga de ce.

7 thoughts on “Prevad o piata pentru VPN in Romania”

 1. puteai scrie macar atata :
  Furnizorii de retele publice de comunicatii si furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului au obligatia de a asigura, pe cheltuiala proprie, crearea si administrarea unei baze de date in format electronic, in vederea retinerii urmatoarelor categorii de date, in masura in care sunt generate sau prelucrate de acestia:
  a) date necesare pentru urmarirea si identificarea sursei unei comunicari;
  b) date necesare pentru identificarea destinatiei unei comunicari;
  c) date necesare pentru a determina data, ora si durata comunicarii;
  d) date necesare pentru identificarea tipului de comunicare;
  e) date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicatie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament;
  adica esentialul.

 2. ce vrea sa zica asta? “Eu, oficial nu mai am Internet acasa”
  da oricum sa ma pupe-n cur toti cu urmaritul asta ca n-au ce-mi face.. si tot ce am e criptat mai nou deci se pot caca pe ei.. oricum nu ca as avea ceva dar asa ca fapt..
  si cred ca acuma ar fii utili niste hackeri buni sa le faca varza de cateva ori retelele de date si asa se vor lasa de meseria asta.. numa pierd si ei vremea si sunt platiti sa o faca.
  o fii util pentru terorism? mm.. aici chiar nu stiu.

 3. Nu ma prea precep io , dar dupa cum bate vintul dinspre Franta , cred ca asta e primul pas pentru a ne interzice downloadurile P2P .
  Sarko a avansat un proiect de lege contra P2P , pentru protejarea drepturilor de autor – cica !
  Ideea e ca nu muzicienii se kaka pe ei ci casele de discuri si retelele de distributie .
  Este in Franta o retea FNAC ( au magazine cit Lotusu’ numai muzica , de la pana de chitara la cel mai complex mixer ,orice CD, vinil, TOT .
  Inca nu au realizat ca daca cer 10-15 euro pe CD de la un tinar , nu o sa-i vada in veci , ( ca nu-i are pruncu’ ).
  Io recunosc faptul ca de cind se descarca gratis am descarcat o gramada de muzici , multe inca nu le-am ascultat , DAR … , fiind gratis am descarcat si ascultat muzica ce altfel nu stiam de ea IN VECI !
  Astfel daca vine in oras artistul ( nou descoperit ) SIGUR MA DUC LA CONCERT !

 4. E ca si intr-un banc vechi:

  Trei la penitenciar. Intreaba unul: Voi ce-ati facut?
  Zice unul: Eu mi-am omorat nevasta…
  Zice celalalt: Eu mi-am impuscat soacra…
  Zice al treilea: Eu am descarcat muzica de pe torrent…
  La care primii doi: Whoaaa, sefu!

Comments are closed.