Ochiometrul corupt (Guest post)

Cum sa mai ai incredere in doctorii romani?

Probabil multi dintre voi, stimati cititori, ati ajuns la mana doctorilor romani cu diverse probleme (mai mici sau mai mari) de sanatate. Asa a patit si protagonistul acestei intamplari (sa-i spunem Sergiu, ca asa il cheama :)).

Sergiu este miop. Poarta ochelari de -0.75 dioptrii – inca din liceu, cand s-a descoperit ca are nevoie de ajutor pentru a putea vedea clar lucrurile din jurul lui. Ei bine, primii ochelari se strica, se duc, etc… stiti si voi cat de multe chestii li se pot intampla acestor aparate ajutatoare…

Primii ochelari pe care i-a purtat Sergiu (prescrisi de un oftalmolog satmarean) au avut lentile cilindrice. A vazut bine cu ei, dar ca orice alti ochelari, si astia s-au “consumat” dupa o vreme.

La o consultatie (facuta cu intentia de a face rost de o pereche de ochelari noi), Sergiu a fost socat de diagnosticul doctorului: lentilele pe care le-a purtat pana acum n-au fost cele potrivite pentru el. Acest al doilea doctor oftalmolog i-a spus lui Sergiu verdictul: ai nevoie de lentile sferice. Zis si facut: Sergiu a platit 150 de lei noi pentru o pereche de lentile noi, manopera de 30 de lei si consultatia de 50 de lei – total 230 de lei.

O poveste normala pana acum, ati putea spune. Dar nu ne oprim aici!

Sergiu NU vede la fel de bine cu ochelarii noi! A vazut mai bine cu ochelarii vechi cu lentila cilindrica! Acest lucru l-a determinat pe protagonistul aceste povesti sa se duca la o noua consultatie, la un alt doctor – bineinteles. Iar rezultatul a fost socant: dupa ce a platit inca 50 de lei pentru o consultatie oftalmologica, doctorul i-a spus ca primii ochelari erau cei potriviti (lentile cilindrice), iar al doilea doctor a fost ori beat, ori si-a luat diploma la talcioc, ca i-a prescris ceva complet diferit fata de ce ar fi avut nevoie!!!!!

Primul oftalmolog (cel satmarean, de acum mai multi ani) a avut perfecta dreptate cand i-a prescris lentilele cilindrice – sa fi fost o ramasita a moralei medicale de moda veche? Un specialist batran, invatat, care isi considera meseria o vocatie?

Sergiu a sunat – pe buna dreptate – la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), de la care a primit raspuns scurt, simplu si la subiect: nu va putem ajuta, apelati la Colegiul Medicilor din Romania…

Scris de Istvan

(Poza / Thumb de aici)

9 thoughts on “Ochiometrul corupt (Guest post)”

 1. Din pacate unui medic din romania nu ii poti face prea mult rau. Daca il dai in judecata si printr-o minune castigi procesul, banii vor veni din fondurile de mal praxis, nu din buzunarul sau.
  In aceste cazuri e mai bine sa folosesti metode alternative de reglari de conturi.

 2. :)) recunosc ca m-au tentat deseori “metodele alternative”.
  Daca am face toti cei nemultumiti asta, cred ca multi medicii ar avea parbrize sparte (ca sa nu zic altceva).
  Sau poate ca ar fi o idee buna ca in carnea aia pe care o dam spaga sa injectam niste laxativ, sa punem pe bancnote praf de scarpinat, etc..

 3. Ce sa zic a ajuns Boc Din Cluj la putere si mai linge si el blidu prin politica dupa ce termina tot poate sa se duca Romania asta pe apa sambetei oricum nu mai are mult si poate facem si o a doua revolutie aproximativ aproape pe toti din senat de la parlament spanzuzarti si arsi cu tzigara mama lor de nesimititi nu dau 2 lei pe Tara asta care se cheama Romania Sergiule dute in germania unde sa iti faca un consult de specialitate nu merge in Romania ca aici pe nimeni nu ii intereseaza numa cum sa isi indese bani in buzunare si in rest nimica cei tineri si vrei sa aveti un viitor sa va faceti o facultate renumita mergeti in Europa acolo se merita aici in Romania nu se merita nimica sa faci. FUCK YOU ROMANIA !!!

 4. Eu ma duceam inapoi la felcerul care mi-a dat kukerii gresiti , ii ceream banu’-napoi , iar in caz de refuz , imi scriam reclamatia cu cui pe capota masinii lui.( dupa o zi de munca ” un doctor specialist ” se urca in masina personala si merge acasà , ajunge sa fii linga usa ” bodegii ” cind iese si afli care-i e limuzina .
  tip: sau un flacon mic plin cu acid , trecind pe linga masina i-o ” pishi ” , nu se prinde nici drequ’, poti sa o faci ziua-n amiaza mare.

 5. vai shamar!
  si eu am patit`o cand aveam sub 4 ani … aveam ceva probleme cu ochii si m-a pus la tabloul cu animale/obiecte (nu la cel cu litere …) si de tolomac nu le-am stiut pe toate asa ca sa adaugat cate-o dioptrie la fiecare greseala sau nedumerire a mea …
  Oricum sa rezolvat ce a facut dioptriile prescrise gresit de un doctor neintelegator prin O SIMPLA OPERATIE LA OCHI (la varsta de 4 ani) pe care daca nu o faceam la timp si mai purtam ochelarii aceea azi cine stie ce mai vedeam (pentru ca doctorul care m-a operat spunea ca ceea ce a facut doctorita care mi-a prescris celelalte lentile nu putea fi corectat nici cu +10 sau cat)

 6. Cazul lui nu e singular. Si ‘doctorul’ e rezultatul scolii ce se face in romania astazi, examene cumparate, in plus ca se bazeaza f mult pe aparatura medicala, astia tineri nu mai stiu sa consulte si sa vorbeasca cu pacientul.

 7. Sa-mi bag eu picioru’n astia care dau diplome pe bani si alte chestii. Nu realizeaza multi ca un doctor cu diploma cumparata va ucide pacientii, exact cum multi prosti ce si-au cumparat permisul de conducere si au murit in primele zile de la primirea permisului.
  Ii consider pe toti astia niste ratati.. Sa nu cumva sa ajung pe mana astor inexperti cu diploma. E bine cum face strainul, te pune la examen ca sa iti valideze dreptul si diploma pentru respectivul loc de munca.
  Si sa nu enumerez ca printre astia sunt si avocati, profesori (care vor invata prostii la elevi/studenti), functionari publici, manageri, technici, etc.
  Trist!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading