Tiganii din 2008

cal in oras

cal


iau

Nu exista egalitate sau colegialitate nici macar intre cersetori. Zilele trecute am vazut un d-asta care scormoneste prin containere cum isi alegea hainele aruncate de un vecin la tomberon. Dupa ce a ales ce i-a fost pe plac, pe celelalte le-a rupt si le-a murdarit (daca se pot murdari mai rau dupa ce au stat prin gunoi) turnand peste ele lichidul dintr-un recipient gasit.  Tipic romanesc: daca mie nu-mi foloseste, sa nu se poata folosi nici altul!

Mai dati-le ceva! Daca atat pret pun pe semenii lor, do you think they give a shit about you?

18 thoughts on “Tiganii din 2008”

 1. @Oradeanul : Nationalitatea e discutabila ? Probabil etnia . Apropo , cum ti-ai dat seama ca sunt tigani ? Daca sunt romani ? Le-ai luat buletinele sa verifici daca scrie ce etnie sunt ? Ah , nu scrie in buletin etnia , deci , pot fi la fel de bine romani pur sange.Sau , daca sunt unguri ? Daca sunt americani ? Nu inteleg cum ai ajuns brusc la concluzia ca sunt tigani .Conteaza chiar asa de mult etnia pentru tine ? Daca da , dovedeste-mi ca sunt tigani , te rog frumos.

 2. Liviu unde ai vazut tu unguri care sa cerseasca in Oradea ? Mai special americani sa cerseasca in Oradea? Poate romanii cersesc in America si Ungaria dar asta nu inseamna ca americanii si ungurii cersesc in Romania.Ma rog poate exista dar putini… Eu iti garantez ca astea is tigani sau romani.Dar in nici un caz americani sau unguri.

 3. Mai bine zis unde ai vazut tu americani sau unguri cu carute in Oradea.Fi serios…..
  Nu are ce sa iti dovedeasca nimeni nimic.
  Ce pot fi inafara de romani sau tigani ? AMERICANI SAU UNGURI? :)) Nu prea cred…

 4. hai sa fim seriosi … chiar nu`mi pasa ce culoare are … ce etnie … de unde provine si chestii deastea
  Tigan pentru mine pare a fi un fel de a fi, comportamentul il demasca … chiar si un roman “pur sange” daca se inhaita cu “tiganii” tot TIGAN este chiar daca nu este de etnie.
  Pur si simplu nomazi care se muta de colo colo, ciordesc de peste tot, cersesc fara jena (auto mutilându-se sau prefăcându-se bolnav) s.a.m.d

 5. tiganii, de fapt rromi sunt o minoritate, si nu sunt romani decat in buletin.
  Si mda.. ar fii mai distractiv daca containerele ar fii inchise cu lacate astfel incat sa nu gaseasca nimic acolo, cii doar la groapa de gunoi, astfel incat nu vor mai murdarii de fiecare data cand deschid containerul si nu vor mai putea face inadins pagube semenilor lor.

 6. @Liviu: Sunt tigani prin comportament, nu prin etnie. Stii vorba aia veche: daca arata a rata, scoate sunete de rata si se comporta ca o rata, trebuie sa fie rata…

  @samu: crezi ca n-ar disparea lacatele in maxim o noapte? Crezi ca s-ar rezolva ceva?

 7. voi vreti ca anumite categorii de oameni (nu ma refer numai la tigani) sa se schimbe dar fara sa-i ajutati, fara sa-i acceptati in nici un fel… asa ceva nu este posibil din pacate. sigur, cei despre care vorbiti sunt niste nenorociti nespalati, hoti si criminali… dar voi ce sunteti ? creierul vostru mic s-a calcificat de atata intoleranta !

 8. Roman=tigan
  Cel putin asa cred italienii, nu ? Am si eu cateva poze pe telefon (daca le mai am) cu “masinilor” rromilor prin oras. Astia se chinuie sa scoate rablele de pe sosele si puradeii se plimba cu caruta prin trafic. Tragic. Desi, practic, caruta nu polueaza

 9. > voi vreti ca anumite categorii de oameni
  > (nu ma refer numai la tigani) sa se schimbe
  > dar fara sa-i ajutati, fara sa-i acceptati
  > in nici un fel… asa ceva nu este posibil
  > din pacate. sigur, cei despre care vorbiti
  > sunt niste nenorociti nespalati, hoti si
  > criminali… dar voi ce sunteti ? creierul
  > vostru mic s-a calcificat de atata
  > intoleranta !

  Domnu’ Muscalu, ai lucrat vreodata cu
  cetateni care atata vreme le dai ceva gratuit – ai avantajul ca nu te injura.
  Daca cumva le stai in cale, esti luat la ochi(cutit, topor, etc).
  Daca cumva ii interesezi – sunt numai lapte si miere.
  daca nu-i mai interesezi – te alegi cu o vorba buna de mama.

  Cred ca nu.

  Afla ca nu poti ajunge la un numitor comun cu cineva pana cobori la nivelul lui.
  Dar cand ii dai ocazia sa urce la nivelul tau si nu vrea – nu ca nu poate – nu-l intereseaza, pentru ca traiestre pentru azi, nu are planuri, nu are nimic de pierdut, asa ca nu trebuie sa gandeasca ce-i aduce maine vorba care o spune sau actiunea pe care o intreprinde.

  Asadar, te cobori o data, de doua ori, dar nu te poti cobora pe viata la nivelul ala de cultura, de igiena si de imaturitate.

  Insa puterea exemplului e mare – cel putin pentru cultura europeana – de ce nu ne dai tu un exemplu si sa iei tu unul din asta acasa si sa ne arati ce ai reusit intrun an, doi sau trei?

Comments are closed.