Scurte de luni dimineata

1. Analistii sunt foarte optimisti legat de cursul euro – leu in anul 2009. Ei spun ca un euro se va situa intre 3.7 – 4.2 lei. (Dailybusiness)

Eu sunt mai realist, cred ca vom ajunge foarte aproape de 5 lei. 4.2 va fi spart in primele luni ale anului viitor, au trecut alegerile si intram si noi “in normal”.

2. Am aflat si eu intr-un final de ce am ajuns cu o ora mai tarziu in Debrecen sambata dimineata. Automobilistii cu numere rosii blocasera iesirea spre Bors. Discursuri lacrimogene Duminica intre Primarul Ilie Bolojan si importatorii de masini second hand in Ocsko (ocico) piatz.

V-am votat, vă iubim și vă susținem, dar nu pentru partid, ci pentru dumneavoastră, că ați dovedit că sunteți un om cinstit. Scăpați de Tăriceanu, plecați de lângă el”, i-au spus orădenii lui Bolojan.

Nu merită să stați lângă Tariceanu și să luați castane din cauza lui”, repetau vânzătorii de mașini. (Bihoreanul)

Toate bune si frumoase doar ca Oradea n-ar mai papa bani de la Bucuresti daca ar pleca Super Bolo din PNL. Si eu l-as mai vota, de cate ori trebuie! 🙂

3. E luni, deci un nou editorial de Mircea Gavrila in Bihoreanul.

4. Stolojan s-a retras si Boc este noul premier. Politic exemplificat:
boc basescu

6 thoughts on “Scurte de luni dimineata”

 1. Taci, Oradene! Ca am rata in euroi! 😛
  RE: Bolo: lumea nu l-a votat ca a fost membru PNL, l-a votat ca l-a considerat cel mai capabil sa redreseze orasul asta de kko.

 2. Un euro la 5 lei nu o sa faca bine nimanui. Cam 50-60% din creditele ipotecare sunt in euro (si eu fac parte din aceasta categorie). Toate produsele din import se vor scumpi destul de mult. Oh well, bine ca suntem aproape de Ungaria si acolo multe produse sunt mai ieftine 🙂

 3. @margeo, parerea mea e ca nu se vor scumpi, cii din contra criza financiara va duce la ieftiniri si crede-ma va mai tine mult aceasta criza..

 4. @samu, din pacate in Romania toti vor sa sa scoata banu de la fraieri si cat mai repede daca e posibil. Am vazut la stiri ca vanzarile de carne de porc s-au prabusit in ultima vreme datorita carnii infectate din import. Ce fac producatorii in cazul acesta? VOR SA DUBLEZE PRETURILE.

  Acum 2-3 luni cand a inceput criza si euro a luat-o la vale (3,4-3,5 lei /euro la inceputul lunii si peste cateva saptamani a fost 3,9) un coleg vroia sa cumpere un laptop. Pe mai multe site-uri de vanzari produse IT&C preturile la laptop-uri sareau in sus de pe o zi pe alta in functie de euro.

  Incet incet se vad reduceri de preturi la masini si locuinte, dar aici ai nevoie de bani de la banca, si acum banca nu prea mai da bani. Eu astept ieftiniri la mancare si bere 🙂 (cred ca pot astepta mult si bine)

 5. Euro 5 lei? Tu zici asa ca sa faci trafic sau ai gandit chestia asta? Daca ajunge euro la 5 lei incepem sa vindem de prin casa si sa facem piata pe troc…

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading