Romania consumatorului

Avem printre cele mai mici salarii din Europa si majoritatea produselor electronice / electrocasnice sunt mai scumpe la noi decat la vecinii nostri. Pe langa asta trebuie sa suportam si nesimtirea neinstruitilor (aka asistenti de vanzari) care le vand. Fie ca nu se comporta cum trebuie cu cumparatorul, uneori jignindu-l (indirect sau pe fata), fie prin refuzul de a se ocupa de o garantie sau un produs defect in primele 24 de ore.

Va indrum spre blog-ul lui Cypress pentru a vedea prin ce trebuie sa treaca un om, care totusi are cunostinte de IT, pentru a rezolva o problema cu un cablu defect luat din Media Galaxy Oradea.

As avea de adaugat ca domnul Florin Ciuciuc stia de aparitia plangerii pe diferite bloguri (probabil pe Noi Decidem) de la colegii lui, fapt ce l-ar fi determinat sa se comporte exemplar dupa ce aseara la telefon a avut un alt ton.

Logic ar fi ca Media Galaxy  sa scoata de pe rafturi produsul Bandridge, model nr. ip4130, acesta nu functioneaza.

Am ajuns sa lasam ciubuc cand suntem tratati cat de cat ok, nu neaparat cum ar trebui. Curand o sa lasam ciubuc pentru ca nu suntem pocniti in fatzau cand cumparam doua pizza si vrem sa platim folosind cardul.

In Romania trebuie sa faci scandal, sa urli si sa publici articole ca sa ti se respecte drepturile, ca sa ti se rezolve niste probleme minore. Ce se intampla cu cei care nu se pot folosi de aceste mijloace?

Proprietarii magazinelor (in special cele mari) trebuie sa inteleaga ca nu pot pune pe oricine in spatele tejghelei si sa se astepte sa aiba vanzari. Nu-l pot lasa pe Ghita, care nu stie sa enumere doi producatori de procesoare, sa vanda calculatoare.

5 thoughts on “Romania consumatorului”

  1. o sa dureze multa vreme pana o sa se intample asa ceva.Un tanar care are cunostinte IT no sa mearga sa is coaca nervii acolo pe bani marunti iar proprietarilor de magazine le convine sa il angajeze pe “Ghita ” pentru ca el nu comenteaza “cu ceea ce stie mai ales” si sta si pe salar mititel

  2. Hmm diferenta mare e cand cineva stie da nu stie suficient de bine, si iti recomanda niste configuratii de.. hm.. Cred ca ar trebui sa revada si reevalueze multi muncitorii, si desigur, sa ii plateasca pentru inteligenta lor nu sa ii tina ca mascote.

Comments are closed.