De ce merg la cumparaturi in Ungaria (2)

Ca o continuare la ceea ce scriam aici.

Citeam azi dimineata in Cotidianul: “Feriti-va de functionari!“  inainte sa ma pregatesc sufleteste de plecare in Debrecen.

Nu articolul in sine mi-a atras atentia, ci unul dintre comentarii:

Dacă nu ne anunțau vesticii de carnea contaminată, ai noștrii n-ar fi aflat NICIODATÄ‚. Asta deoarece la noi nu se fac analize, mai ales nu se fac DELOC analize preventive, de verificare. Am lucrat la o asemenea instituție și știu ca analize se făceau doar când rezultatul final era atât de clar încât se vedea cu ochiul liber. Așa imputau agentului economic costurile analizei, altfel riscau să le plătească ei dacă totuși ieșeau conforme. Cică nu sunt bani. Nu că dacă ar fi s-ar face, sunt destule metode de a extrage banii din contul instituției fără ai consuma cinstit. Îmi povesteau colegi care au fost la schimb de experiență in Ungaria că au rămas muți când omologii de acolo au prelevat probe într-un colț de țară și le-au trimis imediat la Budapesta pentru analize, cu mașina. Se mirau cum e posibil. La ei însă asta era rutina, în timp ce noi puneam bani de benzină ca să mergem pe teren în județ.

Cât despre tamtam-ul cu carnea care nu dăunează sănătății decât dacă se consumă mult timp… nimeni nu știe de câtă vreme este contaminată. S-a descoperit întâmplător acuma, dar de cât timp stau lucrurile astfel???

Să nu uităm laptele praf chinezesc. Destul de recent a fost descoperită contaminarea cu melamină și se credea că este un caz izolat, un accident, ca apoi să se descopere că aceasta este practica curentă de nu se știe cât timp…

Ai mancat carne de porc azi?:)

Mai are cineva dubii? Orice fel de dubii? O sa crezi ce spune ministrul la televizor sau prin ziare?

Eu cred ce spune Vox Populis! Pana acum era vorba doar de bani, acum e vorba si de sanatate.

Fir-am ai dracu` astia de mergem dincolo la cumparaturi, stricam planurile statului de a ne omora cu zile inainte sa beneficiem de asistenta medicala…

salamy

16 thoughts on “De ce merg la cumparaturi in Ungaria (2)”

 1. tu ai impresia ca un stat ca al nostru e capabil sa faca planuri ???!! ce o sa ne omoare in final e incompetenta/indiferenta autoritatilor combinata cu lacomia comerciantilor.

  on: dioxina nu aceiasi chestie cancerigena pe care au gasit-o in iaurturile danone acu’ cateva luni?

 2. Cumparaturi in Ungaria Rullz de 2 ori pe saptamana imi fac cumparaturile din Debrecen carnea mai ieftina mai buna si proaspata tot timpul orice ii mai ieftin ca si la noi, Oradene ne luam casa pe acolo :)) acolo o casa costa cam cat o garsoniera la noi deci 😀 haideti in Ungaria la shopping 😛

 3. Nah vad ca n-aveti google asa ca va informez eu…dioxina mincati de cite ori frigeti ceva in ulei de floarea soarelui care are temp de descompunere de120 grade celsius(de altfel este recomandat ca operatia de frigere sa se faca in ulei cu temp de descompunere min 180 grade)si de acolo mirosul acela usturator si fumul.Probabil li s-a dat porcilor ulei de la gogoserie sau mcdonalds :).Si nu, aflatoxina care era in danone nu e totuna cu dioxina.Aflatoxina e produsa de un microorganism in conditii de umiditate si temperatura si ataca cerealele in special si derivatele.Chestia e ca se face mare tamtam pe chestii fara importanta majora si se tace pe chestii care au impact real asupra noastra si aici e incultura ziaristilor de vina care nu se documenteaza asa cum trebue sau scriu la “cerere”.

 4. Ah si am uitat sa va spun ca mie nu-mi plac mezelurile unguresti si mai nou nici cele romanesti …toate au acelas gust de fond,n-au caracter…eu nu-mi fac cumparaturi in ungaria ca gasesc si aici chiar mai ieftin lucruri chiar daca nu tot dar time is money asa ca nu fug pinan Debretin sami cumpar ceva bere suc si picioare de pui juma de zi….desi daca aveti neveste …e un alibi ok :)) !

 5. Inca o chestie..feriti-va de tot ce e preambalat vidat ma refer la mezeluri salamuri samd…nu v-ati intrebat de ce nu se strica carnea acea superumeda(ca au un continut imbogatit de apa)chiar daca o tii la temperaturi normale?Ar trebui sa puta ca lumea dupa 2-3 zile…si nu!Dupa o luna e tot fresh….mor toti microbii si noi ca si microbii.Amin

 6. ce nationalistii sunteti,mutati-va in ungaria ce mai asteptati?probabil sunteti de etnie maghiara?!Va tot laudati ca mergeti de nush cate ori pe saptamana in ungaria la cumparaturi ca sunt mai de calitate si mai proaspete si mai ieftine,mda….ce sa zic…,sunt si aici produse proaspate si mult mai bune ca si alea unguresti,si chiar daca sunt mai scumpe merita cumparate,dar voi nu cautati unde trebuie,daca calculati si cheltuielile de drum tot acolo e,numa noah sa va laudati si voi ca mergeti sa faceti cumparaturii in ungaria….ca cineva va da un premiu….

 7. Marina Marina Marina …cunosti melodia aceasta?…Si poti sa-mi spui ce te-a speriat?Daca vrei sa te sperii si mai tare uitate pe blogul meu 🙂 (scuze sper ca nu o iei de reclama).Eu doar incerc sa traiesc cit mai sanatos si pentru a-mi atinge scopul trebuie sa fiu informat…atit.
  Obama,e alegerea fiecaruia ce face….banii n-au miros…dar m-ar interesa cam ce cumparati si cu cit exemple concrete ce merita dupa voi de adus…eu stiu ce este pe aici,hai sa le punem laolalta.

 8. Hai sa incep eu -ardei iute-5,6/kg;-unt65%-2,4/200gr;suc-0,8-1,0/2L;smintina15%-7,2/20%8,4ron
  mere gustoase-1ron;lapte integral 1,8 ron;faina000-1,2ron/kg;bere doza pilsener 5,5%1,4ron;sunca praga 15ron/kg;pui grill-80ron/kg.

 9. Voi credeti ca numai carnea din Romania e contaminata?
  Ia vedeti in Franta, de exemplu. La fel si in Ungaria.
  Asa ca mergeti linistiti la cumoaraturi in Ungaria 🙂

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading