Cum sa explic RDS-ului?

Ca am fiber si ca netul merge ca curul?
Cum sa le explic ca nu asa trebuie sa arate un traceroute (pe fibra) catre un server dintr-o locatie pe care o vad daca ma uit pe geam?!

Tracing route to www.rdsor.ro [193.231.238.4]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
2 81 ms 75 ms 83 ms 10.100.145.1
3 89 ms 90 ms 87 ms dr01.oradea.rdsnet.ro [213.154.143.1]
4 81 ms 80 ms 90 ms ftp.rdsor.ro [193.231.238.4]

Trebuie sa arate cel mult asa (paste de la un prieten):

1 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
2 2 ms 2 ms 2 ms 10.100.145.65
3 2 ms 2 ms 2 ms 213.154.143.109
4 2 ms 2 ms 2 ms ftp.rdsor.ro [193.231.238.4]

Problemele de comunicare apar cand eu le spun “latenta / latency / timp de raspuns mare undeva intre scara unde stau si routerele dumneavoastra, mi se adauga 100ms la orice locatie” si mi se raspunde cu “Haideti sa dezactivam firewall-ul dumneavoastra!”. 

Mai are rost sa le zic ceva?

17 thoughts on “Cum sa explic RDS-ului?”

  1. Este foarte simplu, mergi pe scară, scoți mufa ta, și o pui în switch-ul cel mai apropiat de linia externă. Să ai cât mai puține hop-uri.
    Sau dacă poți, îți duci cablul direct pe stâlp :))

  2. … stai asa… se pare ca e ceva putred in Danemarca… eu is din Brasov si am aceasi problema de vreo 3-4 saptamani si ori de cate ori ii sun ma duc cu zaharelul, ba sa verifice switch-ul de pe scara, pa sa-i dea restart, ba sa-mi dezactivez firewall-ul si sa fac testul pe rdslink.ro (si stiti care-i culmea ? cu firewall-ul dezactivat internetul zboara dar nu-mi permit sa stau asa)… iar cand le spun asta zic ca ei garanteaza conexiunea fara firewall activat alte programe deschise care folosesc netul 🙁

  3. Păi, să zic È™i eu? Am net de la RDS (fiberlink) È™i am pus un router. AÈ™a soaÈ›a se dă pe net de pe desktop È™i eu îmi văd de treabă pe laptop 🙂
    Și într-o dimineaÈ›ă nu mai merge È™i basta. Sun la ei È™i începe fata de la suport: dezactivaÈ›i TCP/IP că nu e nevoie. Îi zic că am router È™i am nevoie de TCP/IP È™i a mers chiar cu TCP/IP activat, dar a picat peste noapte. După o serie de aÈ™teptaÈ›i vă rog…È™i alte pauze mi se dă un număr de sesizare È™i mi se spune că voi fi sunat. Seara mă sună cineva de la ei È™i reluăm povestea. Mă întreabă printre altele de numele de utilizator È™i când i-l zic, face pauză È™i zice: “păi nu e ăsta”.Poftiiiiim?????!!!!!!! Dvs aveÈ›i alt nume de utilizator la noi, asta în condiÈ›iile în care circa 6 luni făcusem trafic la greu folosind userul ce nu exista la ei. Mi-a dat userul ce figura la ei È™i funcÈ›iona netul de ziceai că sunt singurul utilizator al lor. Dar credeÈ›i că s-a terminat? Ei aÈ™. Nici gând! Acum 2 luni, iar mă pomenesc că nu merge netul. Resetez routerul, refac toate setările, pun cablul de reÈ›ea direct pe placa de reÈ›ea, refact conexiunile, etc. Nu merge! Damn! Iar!!!!!!!!!! Sun la ei. Și începem… dezactivaÈ›i TCP/IP (se pare că-s programaÈ›i să înceapă cu asta). Și mă enervez È™i le zic să sară de astea. Le spun tot ce am făcut È™i le cer o soluÈ›ie (să verifice dacă nu au ei vreo problemă, că se mai întâmplase).Tipa face pauză, mă pune pe hold È™i vine soluÈ›ia: v-am notat sesizarea o să vă contacteze cineva de la noi. Și aÈ™teptând să mă sune, îmi vine o idee! Am pe undeva notat userul vechi, cel ce în urmă cu ceva timp mi s-a spus că nu e al meu. Îl folosesc pe ăla È™i merge. Cum naiba? Ä‚ia habar nu au ce să-mi spună.I-am sunat È™i le-am cerut să-mi explice. Răspunsul: o să vă notăm o sesizare…o să vă contactăm noi.
    Încă mai aÈ™tept să mă sune. Până atunci aÈ™tept să nu-mi meargă netul să pot folosi celălalt nume de utilizator.
    S-auzim de bine!

  4. Oradene, nici eu nu am avut net timp de 3 saptamani acu vreo 2 luni ca era defect unsh ce echipament de pe casa scarii, si ii tot sunam si nimic.si pana la urma m`am dus la un director de al alor si in aceasi zi s-a si rezolvat problema si de atunci.. merge netu .

  5. cu firewall i-am calmat…

    m-am certat vreo 2 zile cu ei, cu cate 5-6 telefoane…

    am ajuns sa-i sun si cand dadeau reset la router-ul de pe scara, nu conta, daca vedeam ca reteaua pica sunam direct

    de vreo 2 saptamani mi-am pus si eu un router, si liniste si pace, nu mai pica netul chiar deloc, … conexiunea merge ca unsa

    din cate stiam, la o anumita perioada se face un release la ip… ei la mine merg cu acel IP dinamic de 9 zile si ceva

    Fri, 26 Dec 2008 23:35:11 +0000(835394 secs since boot) … 🙂 la ultima boot-are si-a luat ip-ul si de atunci cu el stau ( ora sta pe gmt dintr-un motiv care-mi scapa…chiar daca e setat pe ro – gmt+2..:( )

  6. eu nu stiu ce servicii profesionale dau astia de la rds, da stiu ca la atlas (wireless modem) au dat solutia in aceeasi zi, au venit cu masuratori, cu teste, mi-au facut setarile calumea, ba mai mult am avut probleme cu laptop’ul si dupa o zii de incercari nereusite de a face internetul am ajuns sa reinstalez windows-ul caci avea ceva baiuri, dar asta e alta problema. Oricum dupa instalare si setarea corecta a internetului, a mers struna.
    Cred ca merita apreciati pentu serviciul oferit!

  7. Lool, si eu am dat peste o cretina(dupa ce am vb cu un moldovean)…nu mergea nici fixu(nu era ton),nu mergea nici netu(de vreo juma’ de ora), si m-a luat aia cu “Ce ip aveti?”.I-am raspuns ca nu conteaza asta si ca are un formular in fata care trebuie completat, ca e proasta ca daca nu am net de unde draq sa iau ip(fara DHCP nu mere cucoana), sa sa ii dau un MAC(s-a exprimat ea altfel dar nu mai conteaza), am spus ca sa treaca din burta ca daca ma intreaba cineva spun ca am router cu MAC aleator.
    Mai spre final imi spune ca nu vrea sa faca decat sesizare pentru telefon, eu ii spun ca pe factura nu imi apare numa’ telefonu’.
    La urma se da batuta si completeaza 2 plangeri.
    Asa ca rds suge si angajatii inghit, sa nu mai spun cum am legate firele la usa, nu tu priza sau mufare, asa cu mana footoote acolo.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading