Tinerii maghiari in frunte cu Biro Rozalia

Vreau sa faceti un exercitiu de gandire:

Care e legatura intre urmatoarele?

1.Ambasadorul Slovaciei a fost întâmpinat la Oradea cu ofense de către un grup de tineri maghiari.

Prezentă și ea la dezvelirea bustului prelatului Jozef Kozacek, Rozalia Biro, viceprimar al Oradiei aleasă la propunerea UDMR, a refuzat să comenteze incidentul. (sursa)

2. Vandalizarea in stil organizat a strazilor din Oradea. (si aici alt link cu tineri maghiari)

3. FlashMob de ziua Internetului.

Bineinteles ca nu sunt probe concludente dar intr-o zi cineva va ciripi unde nu trebuie. Defapt au inceput deja sa ciripeasca si sa se laude pe la prieteni…

Bineinteles ca Biro Rozalia nu e proasta si UDMR refuza sa comenteze de fiecare data.

, , , , , , , , , , ,

16 Responses to Tinerii maghiari in frunte cu Biro Rozalia

 1. enzo 25/11/2008 at 11:29 am #

  ha ha!
  tinerii maghiari! – magari pardon.
  desspre tinerele unguroaice nimic ? nici o stire ? macar cat de bine poa’ sa stea capra..
  auzi la ei…
  tinerii maghiari …

 2. Andrei Monciu 25/11/2008 at 12:34 pm #

  nu vreau sa fiu rau, dar is cam rai…

  @Enzo…ti-as zice, dar apoi ti-ar fi ciuda ;)(legat de capra)

 3. koma 25/11/2008 at 1:13 pm #

  articolul e tendentios. chiar daca nu suport politica, chiar daca nu imi place rozsika, nu pot sa nu remarc alaturarea rau-intentionata de termeni. pana la urma, singurul lucru, nici ala clar specificat, este ca niste tineri ar vrea nume unguresti la strazi. toti avem prieteni unguri, tineri sau mai putini tineri si stim foarte bine ca grijile lor cele mai mari nu se refera la redenumirea strazilor.
  daca exista o actiune premeditata pentru chestia asta, nu cred ca tine de varsta, nici macar de convingerile naitionale, ci pur si simplu de politica, de agitarea opiniilor.
  e plina oradea de inscriptii obscene, grafiti-uri “inteligente”, afise, scrijelituri pe tot felul de spatii publice si private si organele nu fac nimic. oare o sa faca acum? doar pentru ca e politica?

 4. enzo 25/11/2008 at 1:50 pm #

  @Andrei – cunosc prea bine aceste capre… :D

 5. Minea Adrian 25/11/2008 at 3:21 pm #

  La Bulevardul Armatei Rosii cum vor sa-l boteze ?
  Acolo am facut armata pe vremuri.

 6. paradox 25/11/2008 at 4:30 pm #

  UDMR ar trebui sa raspunda intr-o oarecare masura pentru actiunile simpatizantilor teribilisti; pentru ca impreuna lupta, doar ca o fac in stiluri diferite.

 7. Cipri 25/11/2008 at 6:34 pm #

  @enzo oare era si pistiche cu robiche printre ei ? =)))))

 8. zeneseu 25/11/2008 at 8:02 pm #

  Hai sa fim seriosi….tinerii maghiari.
  Nu vreau sa fiu rau, dar arata-mi un tanar in ziua de azi care are initiativa la altceva in afara de baruri, beutura, femei si fițe.
  “Tineretul” in cauza a fost montat de catre “cineva” care daca ar spune asta cu voce tare ar fi expulzat din tara.

 9. georgika 25/11/2008 at 10:59 pm #

  ceea ce au facut baietii aceia nu e vandalism; vezi si tu in DEX ce inseamna cuvantul; e doar urmarea frustrarii ca nu au obtinut ce au cerut in mod legal; pe fond au dreptate; iesi si tu mai mult in alte tari cu adevarat democratice din Europa si vei intelege ce vreau sa spun – de exemplu, in multe tari vei vedea inscriptii bilingve, sau chiar trilingve, si nimeni nu sare in sus…

 10. electronro 26/11/2008 at 12:34 am #

  vedeti ca in tarile acelea cu inscriptii bi si trilingve nu sunt “pretentii teritoriale”,dar is si exemple ca Spania,Irlanda,India…Cei care incita la nationalism trebuie abtiguiti conform legilor in vigoare,ca avem legi parca…ca se aplica sau nu depinde de conducere…care cica acum cindva se va alege(de acolo stiu ca e ceva sediu de partid linga mine si derbedeii au pus megafon pe o dacie veche si au lasat-o in strada sa urle muzica populara nefiind nimeni in masina ,nu muzica populara m-a deranjat ci calitatea ei cu distorsiunile la 30%…auuuuuu)

 11. The Fan 26/11/2008 at 10:58 am #

  @electronro Tu crezi ca ungurii din Ardeal sunt atat de prosti incat sa vrea sa adereze la Ungaria? La ce se intampla acolo? La cat de prost le merge ungurilor din Ungaria? :P
  (Autonomia Ardealului ar fi bine pentru noi toti ardelenii, dar restul Romaniei ar cam muri de foame…)
  BTW: Irlanda nu e un exemplu bun, Irlanda de Nord apartine inca si acum de Anglia :P

 12. MB 26/11/2008 at 10:51 pm #

  Ati citi cartea Teroarea Hortistä Fascistä din Nord Westul Transilvaniei,dupä capul lor ,ästia ar fi instare de ori ce,azi incep cu sträzile mäine cu poporul romän.
  päcat cä mai existä incä un Vlad Tepes.

 13. electronro 26/11/2008 at 11:04 pm #

  The Fan subscriu la ce spui tu,mie putin imi pasa de cine apartine ardealul…mie sa-mi fie bine…dar si la unguri is politicieni si-s la fel ca la noi,imi place de politica ca si mersul la buda..e o necesitate stringenta dar si o pierdere de timp inutila.De altfel Ro ocupa Hu mai tare decit Hu pe Ro,citi nu au cumparat case in Hu :) ?Si in contextul actual cind mergi sa faci cumparaturile in Hu granita se cam sterge si cine are puterea economica face legea…ceilalti doar latra..hehe

 14. electronro 26/11/2008 at 11:14 pm #

  Apropo de latrat politicienii is ca si cainii si stapinul lor,deci e vb de politicieni si elita economico-financiara,ghiciti care e stapinul ci care-s cainii?

 15. The Fan 27/11/2008 at 11:22 am #

  @MB: Ai citit “Scientologia” de L. Ron Hubbard? Povesti, dom’le, povesti – la fel ca si documentele Inteleptilor Sionului!

 16. zeneseu 28/11/2008 at 9:08 pm #

  @The Fan Gloantele trase de hortysti in soldatii romani din al doilea razboi nu sunt povesti. Trage o raita prin satele din vestul tarii si intreaba batranii de 80 de ani (pe aia romani) cum a fost.
  Si ungurii din Ardeal nu adera la Ungaria nu pentru ca sunt ei prea destepti ci pentru ca nu-i vrea nimeni. ;)