Suntem o natie de nefericiti

Un studiu a concluzionat ca “Oamenii nefericiti se uita mai mult la TV“.

Avem femei care se uita toata ziua la telenovele, dupa care la “Surprize, surprize”. Oameni care nu fac nimic toata ziua decat sa stea la televizor.

Nefericiti si neproductivi, unii care n-au mai iesit luni bune din casa ca sa miroase o floare si care cred ca-ti pot da sfaturi despre orice (in special dragoste – desi nu-i intrebi), vor sa ia decizii pentru tine pentru ca asa au vazut la TV.

Si asa ajung ca vecina aia enervanta de la 3, care dupa ce i se termina emisiunea preferata sta cu nasu` pe geam sau pe vizor ca sa vada cu cine te lingi pe scara dupa care vine sa-ti zica parerea ei personala despre viata si despre cine e potrivit ca sa ti-o linga…

Oameni prea ocupati ca sa-si vada de viata lor, de frumusetea vietii, care traiesc prin televizor si pentru cei pe care-i vad pe casa scarii.

De cealalta parte ii avem pe nervosii care se uita la Mircea Badea si te injura pentru ca nu-s de aceeasi parere cu tine (pe care dinnou nu le-ai cerut-o).

Dar viata si criza mondiala merg inainte…

tv

12 thoughts on “Suntem o natie de nefericiti”

  1. Da, dar aici am voie sa-mi dau cu parerea nu? Si cred ca la mijloc in toata treaba cu Mircea Badea este ori o strategie de marketing, ori vi s-a fixat de catre zoso un fix, conform caruia orice zice Mircea Badea e prost si aia care se uita la el sunt taximetristi idioti.

  2. Siropele ai dreptate, dar mai nou aceeasi chestie se intampla si cu internetul. Gameri se arunca pe geam dupa 40-50 de ore de WoW incontinuu, lumea iese mai rar la o bere prefera sa stea pe mess, baietii nu le mai duc fetelor o floare si le spun ca sunt frumoase(da, sunt un romantic somewhere deep inside), ci le lasa commenturi pe hi5(sooper tre poza numi dai idul tau de mess?)and so on and so fort 🙂

  3. AndR3i: Daca inainte era valabila expresia: “Un om informat, e un om puternic”, in secolul asta ca cei mai puternici oameni vor fi cei care stiu sa filtreze informatiile primite.

  4. Asa cum spui tu despre cei care isi pierd vremea in fata TV-ului, la fel spun altii despre noi astia care stam toata ziua pe net (pierdem vremea, ne distrugem sanatatea, devenim antisociali etc). E multa subiectivitate in statistica asta cu nefericirea 🙂 La TV (mai exact divertisment) se uita omul prost; si omul prost e cel mai fericit.

  5. @paradox: in materie de divertisment sunt de acord…

    in schimb ca si informatii utile eu tot televiziunea o vad mai importanta… pe degeaba au zile cand o stire o auzi de 2^128 ori dar adesea e mai bine decat sa o citesti odata pe un blog unde “mereu” (a se sterge ghilimelele) e tratata in mod subiectiv

Comments are closed.