O fi criza de vina sau romanii?

Conducerea fabrica Nokia de la Jucu, Cluj, a trimis, ieri, în șomaj tehnic 140 din cei 1800 de angajați, care aveau contract de muncă pe perioadă determinată. […]

Potrivit zvonurilor, confirmate parțial de Guerry, cei peste 1.500 de angajați rămași în fabrică vor fi evaluați în viitorul apropiat din punct de vedere al performanțelor, iar cei care nu se califică vor fi trecuți la rândul lor în șomaj. (Sursa: EVZ)

Eu cred ca nu se va califica niciunul si Nokia va inchide portile si aici. Sa vedeti cum o sa scada iar pretul la terenul din zona.

(sursa imaginii)

7 thoughts on “O fi criza de vina sau romanii?”

 1. De ce toata lumea fuge de Romania. Fug in Bulgaria. Si cand ii auzi pe astia ca bulgarii au coruptia mai mare ca la noi…de ce aleg Bulgaria?

 2. nu numai strainii fug din romania, ci din ce in ce mai multi romani.
  nokia va restructura cat are nevoie ca sa fie eficienti. astia nu isi bat joc de cetatenii lor cersind la guvern ca sunt pe faliment. economia de piata e dura, dar ne-am dorit-o cu 3 maini. acum vedem ca si finlandezii, alaturi de unguri, vor rau oitei mioritice.

 3. lol. ce au “filandezii” cu romanii ?
  iti zic io ca nu au nimic, c-am fost si m-am convins singur.
  de vina acolo e criza, pe langa ipocrizia romaneasca.

 4. Odata dupa “revolutie” am fost la o fabrica de masini in Timisoara si concomitent era si o delegatie de la Japonezi care vroiau sa cumpere fabrica falimentara,eram in hala de productie cind apare delegatia.Tot alaiul mari,mici,oblici,se uita …is satisfacuti…merg zimbesc satisfacut…ajung la o masina se uita inauntru….si acolo DORMEA dus un “muncitor” roman…si nimeni nu mai zimbea….au plecat si nu au cumparat fabrica.Pacat ca toti cauta sa profite numai de pe urma locului de munca,acel loc unde ne petrecem 1/3 din viata….mai mult decit cu nevasta…ei asa-i romanul….moara capra vecinului…las sa traga altii in locul meu zi-se unu dintre vislasi si se apropiau de Niagara,toti erau romani….stiti ces-a intimplat?Ghiciti!

 5. A,da.Niciodata nu despre noi e vorba ci despre altii nu noi suntem de vina ci imprejurarile si ceilalti,eu cind gresesc in scris nu eu is de vina ci tastatura sau amanta ca m-a obosit :)).

 6. Ca sa vedeti cine e Nokia in Romania si ce interese are va invit sa intrati pe http://www.mfinante.ro/contribuabili/link.jsp?body=/bilant.do unde aveti acces la toate informatiile financiare ale companiei in Romania. O sa vedeti ca pierderile sunt egale cu castigurile. Da, o sa spuneti ca e primul an si ca au facut investitii.. bla bla bla. ei bine cautati si Celestica Romania care activeaza de 4-5 ani intr0un domeniu apropiat si veti vedea ca au aceleasi rezultate castiguri = pierderi. Impozitul pe care orice srl il plateste la stat este de 16% din profit. asta daca ai ptofit! In concluzie Nokia, la fel ca si Celestica sau alte multinationale care au venit in Romania sunt aici ca sa profite de mana de lucru ieftina si nu ca sa ne faca vre-un favor. Cat despre muncitorii puturosi si lenesi, credeti-ma ca nu au nici o sansa intr-o astfel de fabrica: aici li se cere sa munceasca de 10 ori mai mult deca i se cere unui neamt, finlandez, etc..

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading