La cativa metri…

padurea felix

In poza de sus e Padurea din Felix (o foarte cunoscuta statiune de tratament cu apa termala din vestul tarii).

In poza se poate observa o placuta si un morman de gunoi. Daca veti intra la galerie veti putea observa mai multe placute si mai multe “asezari mioritice” la cativa metri distanta unele de altele. Vreo 3-4 locuri de genul in nici 70 de metri.

Romanii fac orice pe invers. Astept cu nerabdare placuta cu “Nu dati foc la padure!”

P.S: ce noi arata placutele care spun sa nu faci mizerie si ce ruginite sunt chestiile care se vor a fi cosuri…

N-au mai ramas bani pentru cosuri ca au fost prea scumpe placutele. Aici sunt banii dumneavoastra 2!

11 thoughts on “La cativa metri…”

  1. pentru ca nu avem amenzi ca in west si pentru ca :
    “Adevărat vorbeam,
    Că nu iubesc mândria și că urăsc pe lei,
    Că voi egalitate, dar nu pentru căței.”
    – vii acasa cu masina rupt de bat nu te-a prins politia pe drum esti barosan – daca locuiesti in Ro. Acelasi lucru in Germania : un vecin atent-vigilent te da in gat si i se pare corect – a 2 zi suna politaiu la usa si te ia la puricat – ramai fara permis si alte amenzi pentru ca esti neamtz si pentru ca nu ai atata nerusinare sa zici ca te-ai imbatat dupa ce ai lasat volanul. ( caz real ).
    – taranu tot taran, nu o sa se schimbe mare lucru in privinta asta multi ani de acuma incolo, fara masuri drastice.

  2. omule, eu sincer cred ca aici nu e doar vina oamenilor care trec pe acolo… de ce? pentru ca nu e posibil ca in 2008 sa ai un cos de gunoi de pe vremea comunistilor, care pe deasupra nu e golit saptamani sau luni intregi

  3. Stai ca asta nu-i nimic. Intr-o zi am vazut prin padure o dacie 1310 tuning cu geamuri argintii, manere cromate, SONY pe parbriz, manele si toate cele… Trecea ciobanasul nostru linistit pe langa semnul cu “interzis accesul autovehiculelor”.

  4. Ei’ paradox – sony era permisul lui de libera trecere . 😉 .
    Lili – cosuri cosuri… dar problema e ca is foarte greu de golit – nu stiu daca ai observat da alea de plastic se golesc pe sus, dar nu pot fi rasucite cu susul in jos, deci urbanistul trebuie sa bage mana sa scoata gunoaiele. Nu e gandit deloc bine.
    Ia sa il intrebam pe Bolo ce strategie are in privinta asta ?

  5. Sunt multe locuri in felix unde sunt toate in paragina
    chiar si langa lacul cu nuferi e mizerie.. e deajuns sa te urci pe dealul din partea dreapta a spitalului si pe tot campul(deal) acela de la lacuri pana la fostul hotel felix (de o stea) e plin de prezervative gunoaie, rahaturi de la niste prostalai ce n-au wc, si mai mult e plin cu sute si mii de seringi de la dependentii de heroina. macar daca-ar murii cu totii prostii astia.. mai mult.. toate gunoaiele care rezulta din daramarea hoteleului felix au fost mutate in spatele paduricii dintre Baile Felix si Betfia. Ca sa nu mai zic mai multe sa vada lumea cat de prosti suntem.. avem atatea si suntem atata de prosti.. parerea mea e ca primarul felixului ar trebui sa se straduiasca mai mult sa faca ceva.
    Luati exemplu.. toti primarii si consilierii locali si pe ce alte porcarii de posturi sunteti.. nu se da muzeul la biserica catolica maghiara.. va amintiti in ce paragina le-ati primit cand a intrat in posesia primariei? sunteti prosti si bagati bani in muzeu.. acu ajunge din nou in paragina pentru ca nu se vor ocupa din nou de el..
    Luati exemplu de la primarul Sibiului. Sa vedeti ce oras ordonat si curat e Sibiul! Dam.. dece trebuie sa existe mereu oameni cu care sa nu se poata face nimic?
    Ps: nu am vrut sa jignesc pe nimeni, nici sa ofensez, e doar o figura de stil, in care in contextul de fata se foloseste pentru atragerea atentiei!

  6. lili – ai vazut vre-un sac de gunoi in cosurile alea ? asa macar demo pe undeva prin fata primariei. 🙂

    samu – tre sa treci granita, la nici 10 km, cele mai najpa sate unguresti au iarba tunsa calumea si otul e ingrijit, plus ca nu vezi pamanturi nelucrate ca la noi.

  7. De acord cu enzo…eu si familia ne`am petrecut mare parte din vacantza in Ungaria si acolo se plimba cineva de la salubritate din ora in ora pe strada, prin strand sau pur si simplu pe principala si schimba pungile din cosurile de gunoi. Aia au atata minte sa nu isi faca rau cu mana lor, daca pun pungi nu se murdareste cosul si deci nu ti greatza sa il golesti. Acolo cosurile erau golite ca trebuia ca nu… fiecare avea un traseu si un orar de respectat! Si mai tin sa precizez ca nu ne`am dus in cine stie ce oras mare si important… am fost la nici 45 de km de Oradea, intr`o localitate mica de tot cat ar fi Felixu nostru, dar era mai curata ca oricare municipiu din toata tara noastra !

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading