Fotbalul romanesc (mixed up post)

In Romania fotbalul reprezinta unul dintre cele mai comentate subiecte la ordinea zilei. Bineinteles ca pe langa acesta se numara politica, iar mai nou: mediul online. Pentru multi e frumos sa-si dea cu parerea despre fotbal, deoarece este “gratis”. Pe langa presa, posturile Tv de genul SportRo, GspTv, Realitatea, TVR1 si Antena1 sunt primii cand vine vorba de fotbal. Barfe toata ziua, minciuni, comentarii, invitati si multe alte porcarii de genul.

Nu cred ca in alte tari sunt mai multe barfe in fotbal decat in tara noastra. Poate ca in Italia Berlusconi reprezinta un Gigi Becali al Romaniei, dar cel putin acesta este patronul unei adevarate echipe. In fotbalul romanesc nu exista farmec daca nu sunt facute tot felul de declaratii gen “Batem Steaua” sau chiar “Offside, facem reclamatie la Uefa, se fura prea mult”. Iar din urma unor simple persoane, presa face o panarama de nici nu-ti vine sa crezi. Toate le fac cu rost insa, pentru ca se castiga din asta ce este cel mai important lucru pentru ei: audienta.

Mai mult se vorbeste decat se joaca. Fotbalul romanesc este unul dintre cele mai importante 15 ale lumii (conform clasamentului echipelor nationale). Am ajuns sa avem doua echipe in Grupele Champions League, ceva frumos pentru noi, insa nu trebuie sa exageram. Pana cand vom ajunge noi la nivelul campionilor mai este de muncit. Daca noi ne taram pana in careul advers sa inscriem in gol, ne putem comparam cu spectacolul oferit de englezi?

Inchei acest articol referindu-ma la pasiune. Cati fotbalisti romani de “succes” mai practica fotbalul din pasiune? Nu prea multi, deoarece banii sunt cei mai importanti pentru ei in acest moment. Din pacate, cifrele incredibile ce se aud in fotbal incep sa-i “cucereasca” si pe cei la inceput, mai exact: pe copii. Nu-i mai absorb spectacolul, ci beneficiile.

– by Dany

Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe mixes.ro.

7 thoughts on “Fotbalul romanesc (mixed up post)”

  1. Eu gasesc ca spectacolul fotbalistic de la noi e foarte slab dpdv calitativ si adesea penibil. Oricum, e cam exagerat sa critici personaje din lumea fotbalului ca Becali pt comportamentul lor, deoarece, in fond, e vorba de fotbal, un sport pentru mase si unde rafinamentul nu este o necesitate.

    Sa nu ne facem iluzii cu 2 echipe in CL. Sunt echipe slab cotate pentru CL. Defapt problema fotbalului romanesc e la nationala, care dezamageste dupa perioada de glorie a lui Hagi & Co. La noi se joaca prost dar cu pretentii. De asta se aduc straini, pt ca ei joaca slab dar fara mari pretentii si ifose, ca anumite “vedete” de la noi, care cand incearca sa se transfere dincolo constata ca nimeni nu se uita la ei la preturile pe care le cer.

    Ce nu imi place mie in campionat e ca nu exista nici o mandrie locala din partea clubului, chestie pe care si-o doresc atat de mult fanii, iar conducerea ignora asta aducand fotbalisti consacrati la echipe rivale samd. Cluburile isi pierd identitatea complet.

  2. “Nu-i mai absorb spectacolu, ci beneficiile”. mai filtreaza din greseli sirop :)) Dezacordul` e “a la” “Lotzi” Bölöni :))

  3. deja de sus de la FRA se fac jocurile..unu e implicat mai tare ca celalalt.Fotbalul in liga lu` mitica a inceput sa se echilibreze , deja si echipele asa zise mici` se lupta pt titlu.

  4. Ca unu care la viata mea am vazut peste 5000 de meciuri de fotbal pot spune cu mina pe inima ca in prezent fotbalul nu mai constituie un spectacol sportiv.A devenit apanajul celor care nu se pricep la fotbal dar au bani.A devenit motiv de refulare al celor care spun ca sint suporteri si care isi varsa voma frustrarilor pe stadioane.Da nu o sa se compare niciodata o tribuna din Romania cu una din Anglia. Si stiti de ce? Pentru ca englezii au pastrat in fotbal spiritul de spectacol.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading