Velenta si Nufaru fara apa calda

Cartierul Velenta si o parte din cartierul Nufaru (partea cu Lotus) raman fara apa calda pana in data de 7 Iulie. 10 zile s-a spus ca dureaza lucrarea. Care lucrare? Ca prin ziare nu am vazut nimic. De obicei se anuntau in ziar si lucrarile de 2 zile.

“Cei care au anuntat (adica presedintii de asociatii/sefii de scara) au fost foarte evazivi in prezentarea motivelor, un dus rece pentru municipalitate”, imi spune un locatar din Nufaru.

Acum vine partea si mai interesanta, in Velenta s-a spus ca “s-a spart o conducta in Nufaru”. Ok.

In Nufaru o parte din locatari stiu ca “se lucreaza la punctul termic” chiar daca nu e nici dracul la ele iar o parte stiu ca “se baga sonde pentru apa termala”. Nu sunt eu expert, dar nu se pot baga sondele si sa se faca racordarea dupa? De ce dureaza 10 zile o racordare? Nu cumva se racordeaza ceva mai mare in zona?

Eu cred ca ceva e putred si oradenii sunt mintiti. Oi fi eu mai paraonic? Un zvon (neoficial si neconfirmat) spune ca se racordeaza cladirea din spatele Lotus Supermarket si se tine totul sub secret pentru a nu enerva populatia din doua cartiere care nu se vor putea spala confortabil timp de 10 zile.

Spuneti si voi ce vi s-a spus despre asta si eventual cartierul si punctul termic de care apartineti. Cumva, cumva ii dam de cap.

21 thoughts on “Velenta si Nufaru fara apa calda”

 1. Stau in Nufaru, langa Ghibu. Pur si simplu am observat ca nu am apa calda, pt ca a 2-a zi sa aflu de la unu/altu ca tine pana in 6 iulie. Nici la sala din Lotus nu este apa calda; si aici am primit acelasi raspuns: vine pe 6 iulie (fara a afla cauza). Daca voi gasiti ceva articol in presa scrisa/online, va rog puneti un print/link.

 2. Eu nu sunt paranoic de felul meu, însă legat de apa caldă și căldură am tot felul de suspiciuni. Raționale? Poate nu tocmai. Însă nu e normal să intri la idei când ca un făcut atât în ajunul Crăciunului, cât și în ajunul Anului Nou, să se ia apa caldă? Nu mai vorbesc că tot Crăciunul nu am avut căldură.

  Explicația cu clădirea din spatele Lotusului mi se pare foarte plauzibilă. Poate și autorizația de construcție e suspectă, ce contează o mică pană de apă?

 3. La mine in zona s-a anuntat lucrarea intre 30 iunie si 1 iulie. A durat cateva ore revizia, desi ma gandeam ingrozit la anii trecuti in care o luna nu aveam apa calda. E, bine ca se schimba lucrurile si asa

 4. @Darius – la o asa investitie nu te apuci fara acte, cine ar fi atat de idiot incat sa riste cateva milioane de E pentru o nenorocita de autorizatie ?
  e posibil sa se faca conectarea aia. de ce nu faceti o investigatie de teren daca tot locuiti in zona? eu o migrez in nufaru’ da mai incolo, astept sa vina apa calda. :))

 5. Atata timp cat motivele sunt comunicate de diversi sefi de scara si NU de cineva autorizat, tind sa cred ca e ceva putred la mijloc. Ba chiar mai mult, presa TACE. Citesc in ziar despre toate inutilitatile si banalitatile.. dar despre acest lucru nimic. De ce?…

 6. @enzo, sa nu uitam ca si lotus market se afla in proces pentru ca au construit peste un loc ce ascunde vestigii istorice.
  Asa ca… autorizatiile pe la noi se dau pe “ochi frumosi”.

 7. Eu am apa calda, desi eu stau la statuia cantemir adica undeva intre velenta si nufaru iar magistrala de alimentare cu apa trece pe b-dul cantemir si se continua spre nufaru, deci daca era vb de vreo racordare sau ceva avarie trebuia sa opreasca si aici obligatoriu.

  Concluzia va las sa o trageti voi 😉

 8. bine ca nu stau la bloc :X am instalatie pe gaz. pai nenea siro vezi tu amu traim in Romania 1 munceste 10 sta si se uita la el 😛 sau cand nu au chef dorm la umbra toti :)) tzine cont suntem in luna calduroasa nu prea este chef de :)) munca :)) nici unde

 9. @paradox – ce vestigii ? fosta fabrica de bere?!
  probabil ai dreptate, eu nu stiu nimic despre procesul ala.
  cum am zis si mai sus – O investigarie de teren . ce draq vacanta e, timp frumos ii afara, destepti sunteti, unii chiar fara servici, care boscheteaza toata ziua in kebaberie – lol .

 10. ba tu de toti trebuie sa te iei ? wsm apa calda nu este deoarece se lureaza , cand vrei sa se lucreze iarna ? sa ramai iarna fara apa calda sa iti inghete **** ? sau cand vrei ma ? iate de tine dracului :))

 11. @enzo Autorizatie precis au. Cum au obtinut-o, intr-un oras unde se fac hoteluri in parcarile din spatele blocurlor si biserici tot asa in spatele blocurilor in locurile de joaca pentru copii, nu se stie. Rahat! Sper sa faca ordine Bolojan.

 12. Tin sa precizez ca am citit in doua editii ale ziarului “bihoreanul” despre acest fapt. S-a spus foarte clar ce puncte termice vor fi afectate si strazile aferente. E strigator la cer sa ne lase fara apa calda ! Eu spre exemplu nu am apa calda de luna trecuta din 26-27.
  Nu ma obosesc sa zic mai multe pentru ca trebuie sa-mi folosesc energia la altceva.

 13. din ce am tras io cu urechea cica ar fi vorba de repararea punctului termic ala mare din spate de la Bumbacului, ala din cate stiu eu si incalzeste apa si e punct de distributie etc.
  dar e doar un tras cu urechea, foarte posibil sa nu fie cum zic.
  de drepturile pestilor de la tileagd nu zice nime nimic? 😀

 14. Si la noi in Sv s-au racordat la apa cladiri imense cu tot felul de birouri. Dar a tinut aproape 2 zile treaba si era vorba de apa rece, ca la aia se racordau si pe aia e crma sa o iei mult peste 24 h. Cine isi mai trage apa calda de la termica in cladiri noi???

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading