Un articol mentolat (Guest Post)

De 3 zile sunt la Zalau, cu munca si stau la ai mei. Dupa o zi de ieri petrecuta in birou si plina de activitati interesante precum sfaturile mamei soacre catre noua ei nora, aseara la plecare ma impingea drumul spre un local unde am cam tot timpul masa si ospatara intreaba din start: ce bere vrei?… Asa ca am sunat un prieten care a sunat un altul si au ajuns in final 6. Toate bune si frumoase: cateva beri, fumuri gri si verzi, o discutie interesanta si la ora doua eram in pat, multumit cu mine si cu un zambet desenat pe fatza, care nu se mai stergea.

Am visat energic si nu fonduri Phare daca stiti cum zic si m-am trezit azi dimineata proaspat ca si un copil imbaiat. Era ceva ce ma deranja totusi: simteam nevoia sa ma spal pe dinti, asa ca am fugit in baie, doar ca sa realizez ca mi-am uitat pasta de dinti la Oradea .Si tocmai cand sa incep sa injur precum un marinar, ochii mei vad un tub maaare pe etajera oglinzii, pe care scria : Super Cristal. Instantaneu flashuri si am plecat cu gandul la anii chiar de dupa revolutie, cand eram doar un bighidiu.Si eu si voi si Roamania.- acum toti suntem mari, vorba vine. In fine, tubul ala de pasta mi-a adus aminte de vremuri bune si eram ferm hotarat sa resimt gustul ala de pasta de dinti romaneasca care sa imi trezeasca poate si alte amintiri.

Prima surpriza am avut-o la aplicarea pastei pe periuta – era alba cu dungi albastre ca si orice pasta de dinti care se respecta ar zice unii.Si eu gandeam cam asa si ziceam: ca sa vezi – imbunatatiri la tehnologie romaneasca. Eu folosesc Blend a Med, Colgate si pasta de dinti de la Amway, ultimele doua disputandu-si suprematia in conducerea luptei impotriva germenilor de pe “castorii” mei, si speram ca Super Cristal-ul tatei sa isi fi pastrat gustul cel vechi, care nu era tocmai rau. Dezamagirea nu a asteptat insa sa apara: decum am inceput sa ma spal, am simtit un gust foarte familiar. Am intors tubul si pe spate scria “Produs de Colgate-Palmolive – Romania”

(Guest post scris de Rece de la Bruiaj Mintal)

6 thoughts on “Un articol mentolat (Guest Post)”

  1. Si eu mai tin minte gustul, si ca avea ceva particule (cristale? :D) in compozitie care zgariau bine dintii… Chestiile vechi bune s-au dus de mult, iar de cele rele nicicum nu reusim sa ne descotorosim!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading