Stau la panda

1. Vlad Petreanu (un jurnalist simpatic de la trustul Intact) scrie niste puncte valide despre senzationalul sex-scandal de la Zalau in care (dupa parerea mea) senzationalul consta in faptul ca oamenii inca fac sex. Senzational ca si profesorii fac sex, nu? Saraca profesoara a fost terfelita prin cocina jurnalistilor, ca nu e deontologic, ca nu se face, ca nu are ce cauta in invatamant. A fost judecata de jurnalisti (nu de o curte judecadoreasca) si cariera i-a fost distrusa.

Astept cu nerabdare momentul cand un jurnalist este filmat facandu-i un oral sefului. Treaba asta va fi mai deontologica decat cea cu profesoara? Stau la panda!

2. Mi s-a reprosat ca scriu prea mult despre Inform Media si ca as fi un fustrat. Eu cred ca nu scriu DESTUL de DES! Daca nu eu, cine o sa scrie despre rahaturile care s-au intamplat acolo? Tin marea galeata de rahat pentru ziua cand Inform Media va ajunge la Bucuresti (sunt sceptic ca va ajunge dupa modul defectuos dupa care functioneaza). Sa facem aceeasi chestie pe care au facut-o fostii angajati ai 4Ace. O sa merg la urmatorul blogfest din Timisoara si o sa fac tot posibilul sa ma intalnesc cu Gigi Ilas, avem foarte multe de povestit!

Stam la panda…

7 thoughts on “Stau la panda”

 1. 1. Codul Deontologic al Jurnalistului spune asa: “2.1.2 Jurnalistul este dator sa respecte viata privata a persoanei (inclusiv aspectele care tin de familie, domiciliu si corespondenta). Amestecul in viata privata este permis atunci cand interesul public de a afla informatia prevaleaza.”
  Pe de o parte, nu e deontologic ce fac jurnalistii cu profesoara respectiva, dar e profitabil pentru institutiile de presa in care lucreaza.
  Pe de alta parte, e deontologic, deoarece publicul este insetat de sexualitate si scandal, deci exista interesul sa se afle despre ce fac profesorii odraslelor cand sunt sub plapuma cu lumina stinsa. Mai pe romaneste, public imebicil; exista zeci de lucrari scrise despre imbecilizarea publicului prin mass-media.

  2. Inform Media un va ajunge niciodata la Bucuresti deoarece piata este suprasaturata… si inca le merge bine in austria si ungaria. Romania e o bucata foarte mica (si exploatata) din Inform Media.

 2. Foarte bine faci, Laurențiu. E o mare porcărie ce au făcut jurnaliștii și nu numai. Eu le-aș intenta un proces. Din câte am înțeles, ea și-a dus PC-ul la reparat și tehnicienii de acolo au publicat totul pe net. Eu i-aș da în judecată pe ei în primul rând. E absolut penibil că inspectoratul, în loc să protejeze drepturile profesoarei, fac dimpotrivă!

  Suntem stat feudal, iar mentalitatea noastră e de Evul Mediu.

 3. In cartile de jurnalism nenea Coman spune ca jurnalistul nu are voie sa emita judecati de valoare despre o persoana care nu a fost acuzata de o autoritate. Nu are voie sa prezinte viata intima a unei persoane daca nu afecteaza interesul public. Prin urmare Coman a scris acele manuale doar asa, sa le iasa banul. Oare cum ar reactiona televiziunile daca tanti profesoara le-ar intenta proces? Odata si odata tot o sa se intample asa ceva, poate atunci se vor potoli in fuga lor dupa rating si senzationalism ieftin 🙂

 4. lilisor, procese au fost si vor mai fi, dar nu sunt mediatizate. ideea e ca nu tot timpul institutia de presa iti pazeste spatele daca te da careva in judecata. in multe cazuri jurnalistii raman pe cont propriu.

 5. “scrie niste puncte valide”…
  esti cam mititel ca sa fi terminat ceva scoala la Stefan Gheorghiu. nici eu n-am apucat…

 6. @lilisor,
  ai mancat 2 virgule. sau coman reinventeaza si gramatica? Daca dai 1 punga de Choco Hopper, iti spun eu unde trebuia sa pui virgulele!

Comments are closed.