Ziarul Primariei (Oradea)? Nu!

Am auzit un zvon, confirmat si in editia tiparita din Bihoreanul de azi:

Ziarul Primariei mananca banii degeaba si Ilie Bolojan vrea sa se scape de el, oricum expira contractul cu Inform Media (care il tiparea si se ocupa de distributie).

Domnule Ilie Bolojan, il facem online? Costuri (foarte) mici, nu mai taiem nici copaci, colaboratori se gasesc.  Din profit “carpim” ceva prin oras sau punem niste Internet Wireless Gratis pe centru.

Print-ul nu prea mai merge, si Ziarul isi inchide portile.

14 thoughts on “Ziarul Primariei (Oradea)? Nu!”

 1. Eu am gasit informatii utile in el, lasand la o parte unele articole cu tenta de reclama… Normal ca ar fi ok si online, chiar pe oradea.ro site-ul primariei.

 2. Ar fi bine sa se faca un ziar online al primariei, de asemenea ar trebui sa se ocupe cineva si de site-ul primariei care este de tot rahatul. Ti se spune ca poti sa vezi online pe acest site cum stai cu impozitele de exemplu, dar pentru asta trebuie sa te deplasezi pana la primarie sa completezi cu PIXUL un FORMULAR.
  ABSURD!!!

 3. @Bruzli: Ar fi bine daca te-ai uita mai atent pe site-ul primariei si SIGUR l-ai fi vazut si online.
  @Vasi: Casca bine ochii si o sa-l vezi acolo.
  @Lau: Vrei sa-l faci tu? 😛

 4. Am cascat foarte bine ochii la site-ul primariei. L-am vazut, exista, e frumos dar INUTIL. Probabil nu m-am facut inteles.. nici nu ma obosesc sa mai dau explicatii..

 5. In Timisoara avem Monitorul, ziarul primariei, si crede-ma ca nu e inutil asa cum zici, desi nu este nici foarte interesant.

  Dupa parerea mea, ideea ziarului online nu e rea, atat timp cat mentii ziarul clasic, din hartie, pentru ca un procent foarte mic vor citi ziarul online. In schimb cel clasic ajunge la toti. (nu stiu cum e in Oradea, dar aici Monitorul este distribuit gratuit prin posta la toata lumea).

  Cred ca problema unui astfel de ziar este in continut, cum e facut, si cine il scrie. Daca te gandesti ca renuntarea la un astfel de ziar ar insemna o economie benefica, mai gandeste-te. Eu ca cetatean vreau un ziar in care sa scrie ce urmeaza sa se intample in oras, ce are de gand administratia cu cutare zona sau parc, de ce stagneaza proiectul cutare si asa mai departe.

 6. Nu voiam sa spun ca e inutil un astfel de ziar.

  E inutila varianta online a ziarului (ultima aparitie pe site e din Martie). La fel de inutil e si site-ul primariei care nu e updatat si care in loc sa te ajute mai rau te incurca.

 7. Un astfel de ziar nu e deloc gratuit pentru ca nu cad din cer banii pentru el, ci din impozitele platite de noi. L-am primit de cateva ori in posta, dar e cam sarac in subiecte. Cred ca majoritatea oamenilor care il primesc in posta il trateaza ca pe orice alt pliant sau reclama la contoare de apa.

 8. Avand in vedere ca toata lumea arunca ziarele, e de preferat ziarul online. Siropel … e o idee buna :). Business man scrie pe tine 😛

 9. @dev “toata lumea” nu inseamna bloggerii si tinerii ahtiati dupa IT care fac totul online. Mai sunt o groaza de oameni care nu au timp de calculator, sau nu au, si care citesc ziarele.

  Ce face omul cu ziarul este optiunea lui, important este ca el sa aibe acces la informatie foarte usor, iar un ziar online nu este la indemana oricui, de ex mos Costache sau nea Vasile. Ziarul online trebuie promovat, ca lumea sa stie de el, trebuie o echipa de oameni care sa il intretina si sa il administreze online (deci alti bani)

  Ma rog, e problema voastra daca nu va intereseaza ce se face cu banii contribuabililor samd… Oricum, taind finantarea pt ziarul primariei nu o sa asfalteze strazi sau ceva de genu’. Astea is populisme.

 10. Poate ca Ziarul Primariei ar trebui sa se transforme intr-un buletin informativ lunar, care sa fie tiparita intr-un tiraj mai mic si trimis doar celor care vor sa-l primeasca.
  Deasemenea, ar trebui sa-l faca cu plata (o suma modica, care sa acopere costurile de productie).
  Astfel publicatia primariei ar ajunge direct la cei interesati (si nu cuvertura pentru populatia homeless din Oradea) si s-ar rezolva si problema finantarii.
  Deasemenea, ar trebui dezvoltat portalul Primariei sa contina si o sectiune de stiri locale.

 11. Cel putin pentru publicarea proiectelor de hotarari de consiliu sau pentru hotararile de consiliu adoptate ar fi bun acest ziar. Cat si pentru informarea cetatenilor cu privire la stadiul lucrarilor saula lucrarile ce se vor incepe. Oricum hotararea apartine viitorului primar.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading