Tramvai de 2.7 milioane Euro stricat de apa

Oradea 2008. Unul din tramvaiele Siemens NOI (in valoare de 2.7 milioane Euro bucata) a fost azi surprins de un cititor fidel (CoraCrisT) al oradeanului in zona OMV Decebal stationand cu avariile pornite. Intrebandu-l pe nenea vatman care e problema, acesta a rapuns: “L`o stricat apa!

tramvai 2.7 milioane euro

Ma certam acum o saptamana cu cineva spunandu-i ca la halul de linii si drumuri pe care le avem, n-o sa tina nici tramvaiele astea mult. Le-am dat 3 luni de viata fara reparatii dar primul a crapat dupa doar 2 luni.

La cat a dat vechea administratie a orasului Oradea pe ele… puteau sa le doteze cu barca (sau macar cu un colac cu ratzusca) si umbrele. Curand o sa le impingem ca in Flintstones iar pe unele strazi calatorii vor da la vasle.

Tramvaie de 2.7 milioane Euro si drumuri de 2 lei. Puneti voi semnele matematice si vedeti ce va iese. Dupa “teorema oradeanului”  => 1 rahat mare si scump, o mare tzeapa trasa oradenilor si bugetului local.

15 thoughts on “Tramvai de 2.7 milioane Euro stricat de apa”

 1. Vom face rafting cu tramvaiele pe apele “noastre” 😀 …
  Cine stie cate piese lipsesc din tramvaie deja 😛
  ELADO ELADO!!! 😀

 2. Subscriu ideilor tale, Laurențiu. Tramvaiele astea sunt pentru Oradea ca un telefon de ultimă generație în buzunarul unui boschetar.

 3. tramvaiele noastre tralala mah ii bine is bune ca au aer conditionat cand ii pornit cand ii oprit faza ii ca ii misto sa mergi cu el dar sa fie stricat bine ca nu o zis ca lo dus apa =)) mai bine facea centura aia klumea pe mai multe benzi ca mor cand stau bara`n bara. Lasa :)) sper sa aiba garantie pe ele :)) daca nu le punem de bibelou in fatza primariei :))

 4. aici nu-s de acord cu tine Oradene… nu tramvaiele is de vina si nici drumurile, in zona aia linia de tramvai e chiar buna si soseaua la fel. e noua. problema e ca n-au facut canalizarea la fel de bine si de-aia apa sta pe drum in loc sa o inghita canalele.
  despre tramvaie si cat costa… sa zicem ca au fost scumpe. de acord. dar cat sa mai luam gunoaiele altora sa le folosim doar pt ca is ieftine? eu prefer lucruri de calitate chiar daca alea costa.

 5. eu cred ca romanii se plang cam mult, vad in toate o teorie a conspiratiei si nu pun umarul sa schimbe nimic. in cazul de fata nici nush ce sa zic. parca sunt cam scumpe asa cand zici 2.5 mil E, dar nah…cica is ok. faptul ca lea “stropit” apa e din cauza ca in proiectul de executie al noilor linii nu s-a prevazut canalizare pluviala, si apa balteste. stiti, gurile alea cu grilaj din marginea trotuarului, unde arunca tzaranii guma si ambalajul de la CD-ul cu Gutza, cam lipsesc. La fel e si in Nufaru, zilele astea cat a plouat a fost balta pe partea cu sinele….oricum, sa nu exageram, tramvaiele sunt ok, sinele sunt ok, insa nah..mai avem de invatat la capitolul urbanizare…

 6. aici ii dau dreptate lu Rodion.. bd-ul Decebal e practic nou facut si n-ai de ce sa te legi.. recunosc ca infrastructura e varza dar asta e..

  vina apartine Primariei ca nu a terminat canalizarea sau nici n-au facut-o in multe parti ale orasului (ex furtuna de acum 2 saptamani si cea de zilele trecute cand a fost inundatie in oras si curgeau siroaiele pe strazi, nu mai aveau unde sa se scurga)..

  trei.. da sunt scumpe tramvaiele dar au meritat banii.. ca mai trebuia asteptat o perioada pana se rezolva infrastructura si traficul e iarasi alta chestie.. tramvaiele nu se distrug pe exterior ci mai degraba pe interior (sunt foarte murdare si tiganii merg si cu astea noi).. au promis agenti de paza dar de unde atatia bani? plus conteaza si ingrijirea sinelor de tramvai (ex astazi cu deraiarea unui tramvai la Parcul Olosig).. aici n-a fost numa vina vatmanului ca avea viteza.. a fost si din cauza ca era o rabla si din cauza ca sinele nu sunt unse cand ar trebui iar vremea schimbatoare le vine de hac..

 7. Numai in Romania se face afacerea cu curul. Toti politicienii gandesc cu fundul cand iau deciziile. Oricum nu sunt banii lor si-i doare fix in p..a

Comments are closed.